Oranžový povlak na jazyku u dcéry. Z čoho môže byť?

sofia2008
16. jan 2011

Dcérka má už pár dní na jazýčku jemne oranžový povlak. Je kojená aj dokrmovaná Nutrilonom. Stretli ste sa s tým? Ukázali sme to lekárke, ale nič na to nepovedala. Ďakujem za odpovede.

kaingrid
16. jan 2011

ahoj. My sme mali hnedkasty (taky skôr bezovy) asi dva tyzdne a potom biely ...nakoniec to bola kvasinkova infekcia,kt.sa dostala az na ustocka. Dostali sme nizoral tbl na vytieranie jazyka a potom to bolo este preliecene antimikotikom Deflucan a bolo ok. Neviem ci mas ten isty problem.....treba ist na stery. Nám dr.hned urobila ster na mikoticke infekcie..

pink_lady
16. jan 2011

tak ked to dr videla a nic nepovedala tak by som si tym hlavu netrapila, ...ak jej z pusinky aj "smrdi" mohlo by ist o tu kvasinkovu infekciu...

ivett1
16. jan 2011

ahoj...vazne nic nepovedala...teda, ani, ze to je v poriadku...?...ja som sa zatial stretla len s bielym povlakom na jazyku a dasienkach a ...liecili sme to nejakou vodickou, ktoru nam predpisala lekarka (nebola fialova...)

divoska
27. jan 2011

nahodou som to nasla az teraz, dajte si spravit test na helicobactera /da sa aj dychovy/. ak to bude ono, odporucam koloidne striebro uprednostnit pred trojkombinaciou antibiotik. mne pomohlo ani ked antibiotika opakovane nepomohli. koza ze som ich vobec bola ochotna skusit, ale myslela som si ze asi to nicim inym nepojde, takze som porusila svoju dlhorocnu snuru bez atb ktorymi ma cpali cele detstvo a mladi... holt ucime sa cely zivot

fogos
3. feb 2014

ahoj moj mali ma 2 roky a mam ten hnedkasty povlak ns jazyku asi try dni ale niekedy mu zmiznre,ale idu mu aj zuby ,,,, ja mu vytieram usta aj fialpvou vodickou lebo sa mu obcas vratia aj afty ale to iba malo ,co to je ten povlak na tom jazyku?ine priznaky nema,.Dakujem

ada1008
21. feb 2014

Môj syn to tiež občas mal. Jedna kočka tuto písala, že to he zo záťaže organizmu pri prerezávaní zúbkov. Jej to potvrdila detská aj zubná dr. A u nás to vychádza tiež tak - výjde zúbok, farba zmizne. A s ďalším zúbkom znova. 🙂