Oranžový fľak v plienke

cic33
6. sep 2024

Mamičky, syn 8m mal od nedele do utorka horúčky a hnačky. Celá rodina mala virózu. Pani doktorka mi cez telefón povedala že ak sme všetci chorý, nemám tam chodiť s malým že ak by to bolo horšie, na pohotovosť. Vďaka Bohu teploty a hnačky ustúpili. Ale teraz sme objavili takýto fliačik vpredu v plienke, mám utekať na pohotovosť keďže je piatok ?

jaass
6. sep 2024

@cic33 ja by som išla. Pre tvoj pokoj.

dzescebuly
6. sep 2024

@cic33 @althejka označila som ti zdravotníka z urologie,určite poradí

cic33
autor
6. sep 2024

@dzescebuly ďakujem už som jej poslala správu

sisa_s
6. sep 2024

Nie je dehydratovany? Menej ocikanych plienok, spavy, suche pery?

cic33
autor
6. sep 2024

@sisa_s dnes mal menej ocikanych plienok ale inak bol čulý a nemal suché pery, stále slintal

sisa_s
6. sep 2024

@cic33 nie som expertka, ale pamatam si z pediatrie, ze oranzovy a ruzovy flak moze znacit dehydrataciu...inak neviem, skuste doplnit viac tekutin, moze byt organizmus po hnacke a viroze vycerpany, ak nedava najavo nespokojnost, bolest a nebude sa flak opakovat v dalsej plienke, ak asi by som hned neutekala na pohotovost

kimina21
6. sep 2024

@cic33 aj ja by som sa priklonila k dehydratacii.skusila by som viac tekutin a ak by to nepreslo,tak smer lekar.

jankalukasova
6. sep 2024

Málo tekutín.

trgypadl
6. sep 2024

Pozri tzv uráty v moci

hradnapani
6. sep 2024

Presne toto sme mali pri crevnej viroze, boli sme b
Na pohotovosti, je to z dehydratacie. Treba zavodnit, zvladli sme to napokon aj doma bez infuzie. Poradili nam rozmiesat 1 pl v pol litri dojcenskej vody, davala som mu striekackou do.ust a pomohlo

anavixy
6. sep 2024

Su to uraty, mocove soli, ktore sa vylucuju pri dehydratacii (nemusia byt pritomne ine znamky, toto je jedna z uplne prvych). Je treba davat vela tekutin, soli sa vylucia a bude po “probleme”. Realne to problem nie je, len treba zlepsit hydrataciu 🙂