Mamičky, syn 8m mal od nedele do utorka horúčky a hnačky. Celá rodina mala virózu. Pani doktorka mi cez telefón povedala že ak sme všetci chorý, nemám tam chodiť s malým že ak by to bolo horšie, na pohotovosť. Vďaka Bohu teploty a hnačky ustúpili. Ale teraz sme objavili takýto fliačik vpredu v plienke, mám utekať na pohotovosť keďže je piatok ?
@dzescebuly ďakujem už som jej poslala správu
Nie je dehydratovany? Menej ocikanych plienok, spavy, suche pery?
@cic33 nie som expertka, ale pamatam si z pediatrie, ze oranzovy a ruzovy flak moze znacit dehydrataciu...inak neviem, skuste doplnit viac tekutin, moze byt organizmus po hnacke a viroze vycerpany, ak nedava najavo nespokojnost, bolest a nebude sa flak opakovat v dalsej plienke, ak asi by som hned neutekala na pohotovost
Málo tekutín.
Pozri tzv uráty v moci
Presne toto sme mali pri crevnej viroze, boli sme b
Na pohotovosti, je to z dehydratacie. Treba zavodnit, zvladli sme to napokon aj doma bez infuzie. Poradili nam rozmiesat 1 pl v pol litri dojcenskej vody, davala som mu striekackou do.ust a pomohlo
Su to uraty, mocove soli, ktore sa vylucuju pri dehydratacii (nemusia byt pritomne ine znamky, toto je jedna z uplne prvych). Je treba davat vela tekutin, soli sa vylucia a bude po “probleme”. Realne to problem nie je, len treba zlepsit hydrataciu 🙂
@cic33 ja by som išla. Pre tvoj pokoj.