Oranžovohnedé fľaky na hlave. Stretli ste sa s tým?

kkubekova
29. jan 2011

Ahojte, dnes som svojej 7 mesačnej dcérke našla v okolí fontanely množstvo malých oranžovohnedých fliačikov - cca 2x2mm (farebne to pripomína hrdzu). Nemáte s tým niektorá skúsenosť, resp. neviete mi poradiť, čo to môže byť? Ďakujem.

annie13
29. jan 2011

my sme to mali tiez skuste vymenit sampon a detskou keflkou je to pomasiruj za sucha nam to pekne zmizlo

zajo79
29. jan 2011

naolejovat, vycesat kefkou na vlasy detskou a potom zmyt zo samponom.

marthuska
29. jan 2011

ako pisu annie a zajo, hlavne vycesat vsetky von, inak je mozne, ze sa supinky vratia

mbrazd
29. jan 2011

ano ano, dobre naolejovat a povyčesávat hrebenom, aj niekolkokrat za sebou to treba a dobre poumyvat samponom. Nam sa to ale vrati vzdy, ked sa dlhšie nosia čapice 😠

zlata2
29. jan 2011

nam to samo od seba neschadzalo..lekarka nam predpisala salicylovu mast a po poctivom natierani sme to do tyzdna s detskou kefkou povycesavali..krasne to schadzalo..

babatko88
29. jan 2011

skús naolejovať a vyčesať, ale jemne s detskou kefkou, môžeš sa poradiť aj s doktorom, no nám na to nedal nič, že ak to nezlezie s olejom, tak máme tomu dať čas, mali sme to dlllho (skoro rok), ale už to zmyzlo, malému sa to objavilo až po roku... nič nepomáhalo, tak som to nechala tak a samé od seba to postupne mizlo...

ivett1
29. jan 2011

ahoj...ak ide o hnedé šupinaté škvrny na temene hlavičky, tak je potrebné do šupín vtierať detský olej a nechať pôsobiť 12-24 hod., aby zmäkli, následne vlásky opatrne prečesať a umyť vlasy-väčšina by sa mala odstrániť...ak nezmiznú ani po piatich dňoch (resp. po týždni) je potrebné navštíviť lekára (mal by predpísať niečo účinnejšie ako detský olej)...držím palce 😉

ikika
29. jan 2011

@kkubekova pravdepodobne to bude seboroicka dermatitida (aj tzv. mliecna chrasta), co deticky bezne mavaju. Kazdopadne to povedz aj svojej pediatricke, ked pojdete na poradnu... 🙂
Niekto hovori naolejovat... len napr. konkretne olivovy olej (samozrejme, z lekarne, nie z potravin) vysusuje a je milne, ze "ved je to olej, ten je mastny"... mne to povedala kozna, ze to nemam pouzivat na natieranie telicka... a seboreu treba premastovat... mozno iny druh oleja... 😅
Niekto pouziva "Excipial U Lipolotio", ale z mojej vlastnej skusenosti mozem povedat, ze je to skvely kremik, ale ked sa mi dostal na exem, tak ma stipal a nejak pichal... ale exem to robi aj tak, takze neviem... a niektori pediatri zvyknu predpisat salicylovu masticku, ktora sa zaraba v lekarni. 😕
My sme to pekne zlikvidovali pripravkom Bioderma ABC-Derm Babysquam... len teraz to prestavaju dovazat, ale v niektorych lekarnach sa to este da zohnat... 😎

juju
30. jan 2011

z toho si nic nerob, ma to azda pol babatiek;ak ti to vadi tak to naoleluj a vycesaj alebo to nechaj tak a ono to zmizne ked dietatko trosku povyrastie 😉

renatkas
30. jan 2011

aj my sme to mali, po naolejovani avirilom sa to objavilo este viac, ja som mu to nechtom odlupovala ked tie chrasticky boli take zmaknute, vtedy to ide krasne dole, nam to kefkou a precesavanim neslo. Ale objavovalo sa to stale dookola, od lekarky sme mali specialnu vodicku co sme mali nanasat iba raz za tyzden a zmizlo to asi za mesiac.

mircalla
30. jan 2011

Asi ide o mliecnu chrastu, kupili sme salicylovy olej aj daky speci sampon na mliecnu chrastu, ale moc nepomohlo, lekarka nam dala salicylovu mast, po tyzdni boli prec a uz sa nevratili..tiez sme to vycesavali s kefkou
Olej a sampon boli neucinne. Vobec neskusaj nejake pripravky na vlastnu past (pomaha to len mierne), nech ti da daco pediatricka, je to strata casu a penazi. Nam tu masticku dali na predpis v lekarni, uz na druhy den to bolo vyrazne lepsie a nikdy sa to nevratilo, az tyzden ani stopy

severankasr
30. jan 2011

zdravim, vyzera to ako normalne supinky u babatka, my sme tiez mali, nam vymizli postupom casu uplne same, na supinky existuje v lekarni masticka, kupila som ju, je to od Biodermy, bola dost draha, no nepouzila som nakoniec, vymizlo to samo postupom mesiacov. kefkou pekne vlasky vycesavat, pomaly to pojde dolu.

lucia.kl
30. jan 2011

ahoj, my sme sa teraz vrátili z kožného - a tam nám to dávali do poriadku, sú to šupinky, ktoré sa bábatkám normálne tvoria a treba ich naozaj vyčesať, dostali sme na to špeciálnu mastičku, ktorú nám v lekárni namiešali, v masíruje sa do vláskov na posthnuté miesto a nechá sa minimálne 2 hodiny pôsobiť, potom sa vyčesáva všivákom cez ktorý je natiahnutá gázička, pichliače hrebena trčia cez ňu von a do tej gázičky sa tie šupinky zachytia, potom som o dva dni hlavu kontrolovala a v prípade potreby treba celý proces zopakovať.. ja som vyčesávala znovu..