Ahojte,
Prosím vás vie niekto poradiť čo pomáha? Dcéra má opuchnutý palec na nohe, na dotyk je to bolestivé, hnis tam nemá. Zatiaľ som pre istotu vyčistila alpou + vajíčko z Oriflame.
Ďakujem
nyslis, ze ma zapalene nechtove lozko? nemoze to mat udrete?
@anjelicek26 vďaka
Aj môj vtedy polročný syn to také mal, pri poradni sa mi na to pozrela doktorka a kázala mi to máčať v repiku a potierať framikoinom.
Dobrý den, ak je to zapalene nechtove lozko, tak urcite skuste obklady z kamiliek alebo repika, nasledne potrite ichtamolovou mastickou, ak sa to potom zahnisa, tak konzultujte s lekarom, popripade ak je to udrete tak heparoid. Nech sa co najskor polepsi🙂 v pripade dalsich otazok ma kontaktujte na instagrame @instalekaren alebo mi napiste a pridam Vas do sukromnej skupinky o zdravi, som farmaceuticka laborantka
Tiez si myslim ze to bude zarastujuci necht, vpravo to ma viac cervene. Urcite treba nechty strihat dorovna a nechat jemne dlhsie. Ichtamolova mast pomoze.
Nechtiky treba strihat do rovna, takto jej mozu zarastat. Pravdepodobne jej uz okraj nechta zarasta a robi sa tam zapal
Ked strihas nechtiky, nechod tak hlboko ten nechtik sa zarasta. Zachvilku tam bude take biele ale vyrastie a bude ok. Mne sa to tiez par krat stalo aj mne aj malej. Skus repik. Ja na tych palcoch nejdem az tak do obluka skor odstrihnem rovno a uz len zarovnam aby to nebolo take ostre
@klarapitrova ďakujem pekne, mastičku už som kúpila a mastíme, dúfam že pomôže ..ak má môžte pridať do skupiny budem rada, ak je tu na MK
Instagram nemám ani iné sociálne siete
@tinkavvv už som kúpila a namastila, dúfam, že pomôže
@klarapitrova Dobrý deň prajem.Chcem sa opítať ja mám 10ročného syna neudrel sa a bolí ho kĺb palca na nohenevidieť nič,zatiaľ obmedzuje mäso,hoc mäso sotva je a slané.Močili sme vo vode z jablkovým octom,natreli octanovým krémom od soboty a aj ibalgin som mu v sobotu dala včera novalgin má 46kg 1x calciovú tablteku,dns ráno calciovú tabletku,k detskej sa chystáme v stredu vtedy by mohla vziať krv na kys moč. hoc ryby neje mäso len na pizze salámu a fašírky,rezne raz za 2-3mesiace robíme,keď je viac hydiny na rezanie z obchodu nekupujeme len bravčové aj to málo.Viete poradiť nemá opuchnuté cez deň ho to prejde.Ja len zo svojej skúsenosti zo zadržiavaním moču sem tam mávam bolesť v palci,ale len na niekoľko sekúnd a vytratí sa dietou a pitím veľa tekutín.
Mozno este namocit v repiku... ak ju mas doma a nejde zajtra do skoly/skolky, nechaj ju bez topanok a ponoziek, nech sa to vetra a ma sancu lepsie zahojit.