Opuchnutý palec na nohe u dieťaťa

antonia15
13. dec 2022

Ahojte,
Prosím vás vie niekto poradiť čo pomáha? Dcéra má opuchnutý palec na nohe, na dotyk je to bolestivé, hnis tam nemá. Zatiaľ som pre istotu vyčistila alpou + vajíčko z Oriflame.
Ďakujem

anjelicek26
13. dec 2022

Mozno este namocit v repiku... ak ju mas doma a nejde zajtra do skoly/skolky, nechaj ju bez topanok a ponoziek, nech sa to vetra a ma sancu lepsie zahojit.

ukulela
13. dec 2022

nyslis, ze ma zapalene nechtove lozko? nemoze to mat udrete?

antonia15
autor
13. dec 2022

@anjelicek26 vďaka

antonia15
autor
13. dec 2022

@ukulela nie vravela že sa neudrela, aspoň doma nie...ak by to bolo zapálené nechtové lôžko viete prosím vás poradiť čo na to?

mufka1
13. dec 2022

@antonia15 zarasta jej nech ešte len začína hnis tam bude o 3 dní cca

tinaslukaskom
13. dec 2022

Aj môj vtedy polročný syn to také mal, pri poradni sa mi na to pozrela doktorka a kázala mi to máčať v repiku a potierať framikoinom.

klarapitrova
13. dec 2022

Dobrý den, ak je to zapalene nechtove lozko, tak urcite skuste obklady z kamiliek alebo repika, nasledne potrite ichtamolovou mastickou, ak sa to potom zahnisa, tak konzultujte s lekarom, popripade ak je to udrete tak heparoid. Nech sa co najskor polepsi🙂 v pripade dalsich otazok ma kontaktujte na instagrame @instalekaren alebo mi napiste a pridam Vas do sukromnej skupinky o zdravi, som farmaceuticka laborantka

tinkavvv
13. dec 2022

Tiez si myslim ze to bude zarastujuci necht, vpravo to ma viac cervene. Urcite treba nechty strihat dorovna a nechat jemne dlhsie. Ichtamolova mast pomoze.

riskoh
13. dec 2022

@antonia15 nám veľmi pomohla zdravotná pedikúra,syn chodil od 2r, inak pomáha na bolesť aj opuch zmiešaná ichtiolova masť s octanom, keď nahnisa ,nastruhat surový zemiak a vymieňať každé 2hod.- pekne ten hnis vytiahne

viestta
13. dec 2022

Nechtiky treba strihat do rovna, takto jej mozu zarastat. Pravdepodobne jej uz okraj nechta zarasta a robi sa tam zapal

kiki234
13. dec 2022

Ked strihas nechtiky, nechod tak hlboko ten nechtik sa zarasta. Zachvilku tam bude take biele ale vyrastie a bude ok. Mne sa to tiez par krat stalo aj mne aj malej. Skus repik. Ja na tych palcoch nejdem az tak do obluka skor odstrihnem rovno a uz len zarovnam aby to nebolo take ostre

antonia15
autor
14. dec 2022

@kiki234 a čo vám pomohlo ..ďakujem za radu...no ja nemám také "capate" prsty, mne sa to nikdy nestalo, ja si môžem strihať takto do oblucika... samozrejme som jej to nechcela spôsobiť...ale skôr mi napadlo či to nemá z nových čižiem..nemôžu byť úzke, hoci sa nesťažovala?

antonia15
autor
14. dec 2022

@klarapitrova ďakujem pekne, mastičku už som kúpila a mastíme, dúfam že pomôže ..ak má môžte pridať do skupiny budem rada, ak je tu na MK
Instagram nemám ani iné sociálne siete
@tinkavvv už som kúpila a namastila, dúfam, že pomôže

kiki234
14. dec 2022

@antonia15 ono naozaj najlrpsie je len vyckat. Ja som to nicim nemazala. Len som pockala a davala som bacha

katie253
14. dec 2022

@antonia15 skúste vymočiť nohu vo vode a opatrne s nožničkami zistiť, či tam nemá ostrý koniec nechta, ktorý zarastá do kože, ten treba odstrihnúť, lebo inak ani mastičky nepomôžu....
Bude plakať, bolieť to bude isto, ale skôr sa zahojí...

alison11
26. feb 2024

@klarapitrova Dobrý deň prajem.Chcem sa opítať ja mám 10ročného syna neudrel sa a bolí ho kĺb palca na nohenevidieť nič,zatiaľ obmedzuje mäso,hoc mäso sotva je a slané.Močili sme vo vode z jablkovým octom,natreli octanovým krémom od soboty a aj ibalgin som mu v sobotu dala včera novalgin má 46kg 1x calciovú tablteku,dns ráno calciovú tabletku,k detskej sa chystáme v stredu vtedy by mohla vziať krv na kys moč. hoc ryby neje mäso len na pizze salámu a fašírky,rezne raz za 2-3mesiace robíme,keď je viac hydiny na rezanie z obchodu nekupujeme len bravčové aj to málo.Viete poradiť nemá opuchnuté cez deň ho to prejde.Ja len zo svojej skúsenosti zo zadržiavaním moču sem tam mávam bolesť v palci,ale len na niekoľko sekúnd a vytratí sa dietou a pitím veľa tekutín.