Ahojte, predvcerom som si vsimla, ze ma 17m syn opuchnutu predkozku a cervenu trosku, neviem ju stiahnut ani nizsie. Davala som sudokrem, kedze aj zadocek mal cerveny. Volala som aj na detsku urologiu na Kramare, a odporucili mi vcera iba davat repik, ale vobec sa to nezmenilo. Zajtra pojdeme urcite k nasej doktorke, ale namate s tym skusenosti?
Podla Vas mozme ist aj na pohotovost dnes? Alebo existuje este nejaky zazracny krem?
@anjelicek26 hej, na to som myslela aj ja, ze pohotovost je too much. Ja som mu ju v pondelok stahovala, nemali sme problen nikdy, ale teraz sa mu urobili prasklinky, a na dalsi den opuch. Myslela som si, ze rychlo vymizne. Pri kazdom prebalovani mu davam repikovy caj, mam v termoske urobeny.
Ono celkovo takym mini detom nestahovat vobec nic (len pohybat v ramci hygieny pri kupani, nech proste vonave ciste dietatko), clovek to obcas neodhadne a potom su praskliny, trhliny a zrasty, co su problemom do buducna...ono to priroda oddeli sama casom tak ako tak... skus sa dostat dnes k pediatricke, ale podla mna to peknych par dni trva, kym sa take citlive miesto zahoji...
Skus kupit pinda mast, je to top
@anjelicek26 trhlinky uz nema, iba taky mensi opuch. Dnes je sviatok, podla mna su zatvoreni.
@andrea_prestastna davam, davam. Ta masticka je aj na prasklinky dobra?
To neviem u nas prasklinky neboli ale lepsia ako kortikoidy potom
@andrea_prestastna dakujem! Doteraz sme nemali ani my. Neviem, co sa stalo, nieco som pokazila. Prasklinky uz nema, iba teosku opuchnute a cervene... 😏
Malym detom sa predkozka nestahuje!a uz vobec, aby mali trhliny potom sa mu tam dostane moc a ma zapal.Nerob to prosim..umyvat v repiku a masticku prejde to o par dni
@luccija nam dr kazala, aj urologicka. 😏
Predkozkou sa pri kupani len minimalne pohybe v ramci hygieny, stahovanie tak malickym detom je uplne zbytocne..priroda to vyriesila mudro, netreba na to mamu, ktora to riesi 🙄 Ako penis a dieta rastie, ako sa hybe, ono sa to uvolni same a postupne... len mizive % chlapcov realne potrebuju zakrok urologa. Urcite si nebude pisat do dennicka - mal som predkozku uvolnenu vdaka mame uz v 1,5 roku, a Ferko od susedov az v 4roch...rozumieme sa...
@anjelicek26 Prečo by ju mal lekár na pohotovosti vyhodiť? Aj môj syn to mal (aj som sem vtedy písala) a boli sme s tým aj na pohotovosti a nikto nás nevyhodil, normálne ho ošetrili. Viem, že žiješ v Nemecku, u nás je dnes sviatok, bežní lekári neordinujú.
@h2 ano prada, ze je sviatok ma nenapadlo. Ale kedze viem, ze tieto veci sa hoja dlhsie, robi uz presne to, co ma co sa tyka oplachovania a hygieny, neviem, ci to ma zmysel si tam na pohotovosti vystat par hodin. Aspon teda u nas na detskej pohotovosti pod tri hodiny neratam, ze sa na nas niekto pozrie a to tam polka deti v cakarni grcia ci horuckuje .
Načo prosím ťa sťahujes predložku 17m?? Čuduj sa teraz, že ju má zapálenú a červenú. Sama si mu tým ublížila. Nestrkaj mu tam viac paprče a nič nebude mať zapálené 🙄 Keď nepomôže ten repík ale nečakaj zázraky za 1 deň, tak dr. predpíše framykoin masť. No trvá to aj týžden kým sa to dá dokopy .
Ok, ked kazala...nenasilne a nie, ze mu spravis trhliny.Staci mu len trocha ho "pomagat" a nie stahovat ako dospelemu.
predkozka sa nestahuje pokial nema dieta nejaky problem, napr s pisanim alebo s bolestami, zapalmi. Uvolni sa to samo, ja som to skoro vobec nerobila, moj druhorodeny ju ma uvolnenu asi uz od narodenia, lebon skusila som mu ju stiahnut az v roku a posla uplne dole a co ja viem, tak furt to take ma aj teraz ked ma 7. Prvorodenemu to vobec neslo, nechala som tak, mal iba taky malicky otvor, ale nikdy nemal s nicim problem. Tak ako mal 8 rokov cerstvych, tak skusil sam a uz skoro mu to preslo. Tento rok som mu hovorila nech sa s tym hraje a nejako pocas tohto leta ked mal uz 9, normlane pekne su to stiahol sam uz par krat. No problem. Ked nasilne stahujete predkozky, robia sa ranky a aj tak co citam, casto sa to aj tak prilepi naspat. Podla mna kazdy chlapec ma svoj cas uz dany kedy sa mu ta predkozka podari odlepit sama bez nasilnosti.
o a nikdy sme nemali zapaly, boleti a ranky a to mam dvoch chlapcoch, maju 9 a 7
@luccija Áno, aj môjmu synovi to prepláchli. A aj mu to pomohlo.
Ešte k tým komentárom, že chlapček mal zápal predkožky z toho sťahovania: môj syn mal zápal predkožky a nesťahovala som mu ju. Pravdupovediac, doteraz mu nejde stiahnuť a to má 11 rokov. Keď mal 3 roky, chcela nás poslať doktorka na urológiu na chirurgický zákrok. Nešli sme. Ja neviem, v ako stave to syn momentálne má, lebo je už veľký. Ale na preventívke doktorka (už má odvtedy inú, nie tú, čo ho predtým posielala na urológiu) povedala, že mu nejde stiahnuť, ale na chirurgický zákrok to nie je. Predpísala mu nejakú masť (nie tú kortikoidovú) a každý večer si to sám natiera. Keď tú masť minul, kúpila som mu v lekárni Pinďa masť. Verím tomu, že sa mu to časom upraví.
@h2 nech si skusa sam stahovat pomalicky a muz nech sa mu na to prizrie, lebo ked si stiahne, muz vie lepsie ako mu pomoct aby ta predkozka sla aj naspat, lebo ked skusal moj syn, tak mu nesla stiahnut dole naspat, ale muz mu pomohol. A teraz si uz aj sam to da dole. Citala som, ze do puberty je to este ok. Podla opisu vyzera, ze sa mu pomalicky uvolnuje
@kluska Muž mu to občas pozrie, ale s ním je ťažko, je strašne hanblivý (myslím syn 😁). Ja to kontrolujem len tým spôsobom, že mu to večer po sprchovaní pripomeniem a občas sa spýtam, či sa to zlepšuje. Vraj áno, tak dúfam, že naozaj a že to nehovorí len preto, aby mal pokoj od otázok na preňho nepríjemnú tému.
Mojím tiež repík nezaberal, tým som mu ho len oplachovala. Pouzi framykoinovu masť, tú mi poradila dr. Už po 1 dni je zlepšenie. Ak nemáš,zavolaj dr., Nech Ti ju predpíše.
@nikpa aj nam kazala od narodenia tak asi nato
@ankare autorka napísala, že ju nevie stiahnuť ani nižšie, tak z toho mi vyplýva, že ju sťahuje alebo neviem čo mu s ňou robí. Ja mojim tiež nesťahujem, starší bude mať 5 a ide mu skoro celá pretiahnuť. Viem to preto lebo si to sám naťahuje v sprche, on vie čo môže a čo ho už bolí. No raz si s ním asi moc baštrngoval pri kúpaní a tiež ho mal potom celého červeného a opuchnutého.
My sme riesili so synom to iste. Dostal sa mu pod predkozku piesok v mori a veru skoncili sme na pohotovosti. Tam mu to preplachli a malo to dlhu dohru. Na 3x sme skoncili u urologa bo nakoniec sa mu tam nahromadilo tolko hnisu ze mu to museli odtial vyberat. Takze urcite kupit najmensiu striekacku a repikovy odvar- chladnejsi- striekat pod predkozku. Ak by sa to zvacsovalo a cervenelo urcite zajst aj na pohotovost a daju lokalne antibio. Drzim palce.
Na pohotovost asi zo zapalenou predkozkou ta lekar vyhodi...nemyslim zle, ale toto skutocne pocka na pediatra. Bud dnes alebo zajtra, zazracny krem neexistuje, treba sedave kupele v tom repiku kludne dva-tri krat denne na par minut, pipika oplachovat vodou po kazdom cikani a co najmenej plienku...