Opuch dlaní a červené fľaky

holy123
26. jan 2019

Prosím Vás o radu..Synovi opuchli dlane, má na nich červené fľaky. Z čoho to môže byť? Ďakujem za rady.

lubik87
26. jan 2019

@holy123 môže to byť alergia ako na jedlo tak na hračky , plastelína farbičky hocičo...ja by som s tým.asi išla na pohotovosť nevyzerá to dobre

dudos
27. jan 2019

@holy123 podľa mňa tiež alergia. Synovi takto oouchli ruky a aj chodidlá, zmodrali, a potom následne sa mu vysypalo celé telo. Bola to akútna žihľavka. Od vtedy navštevujeme imunologiu a alergologiu. Zistili mu to zhruba pred rokom a pol. Od vtedy nemal až taký akútny stav ako ten prvý raz ale tiež mu takto opúchajú dlane a aj chodidlá. Má alergiu na chémiu v potravinách plus pridružené alergie na niektoré potraviny. A skríženú alergiu.
Daj malému fenistil kvapky, tým nič nepokazíš.

dudos
27. jan 2019

@holy123 a ak by memizlo a zhoršovalo sa išla by som pediatrovi. Nas z pohotovosti poslali domov len s nurofenom, nepeedpisali nám žiaden liek na alergiu. Na druhý deň sme skončili s ťažkými opuchmi hospitalizovaní v nemocnici. Na medrole, dithiadene, a s diétou. Syn naozaj vyzeral hrozne. Lekári vraveli, že žihľavka je bežná ale že náš syn to mal naozaj veľmi vážne. Boli prekvapení že až tak veľmi mu opuchli končatiny. Fakt mu to išlo až do čierna. Aj okolo konečníka. Najhoršie dni môjho života, kým mu prišli na to čo to je. Báli sme sa, že má nejakú bakteriu alebo parazita, a že sa tie opuchy rozšíria.

holy123
autor
27. jan 2019

@dudos dakujem, dnes to ma miernejsie. Nedavala som mu zatial nic. Uvidim ako to bude postupovat.