Ahojte, 8 ročný syn má diagnostikovanú opozičnú vzdorovitú poruchu. Máte s tým niekto skúsenosť? Ako ste to riešili? Pomáhalo niečo? Vyrástlo z toho dieťa? Ďakujem za všetky rady.
Mame... teda ucime sa
Musela som si vygooglit, o co sa jedna...
Nechcem nic zlahcovat ci znevazovat, ale to fakkt uz je na kazdy prd diagnoza? Mne to pripada, ze to je len na to, aby psychologovia mali co zrat.... Ak je niekto nevychovany drzy spratek, tak mu treba priklepnut dg, len aby to nevyzeralo blbo....
V konkretnom pripade tejto "diagnozy" ide len o normalne zdrave fungovanie rodiny a usmerñovanie dotycneho jedinca, podporovanie v pozitivnych ukonoch a ignorovanie negativnych....
@tenerifka nepoznas nesud. Toto je na tychto diagnozach najhorsie. A je jedno ci ide o viac ci menej vazne diagnozy.
Hej zlomenu nohu vidi kazdy a ta sa len tazko nasimuluje. Ale psychicke poruchy existuju. Keby si pred 30 rokmi bola niekomu cosi spomenula o dyslexii, Dyspraxii, dyskalkulii a podobne, tak sa tiez na Teba divaju divne. Podobne ako aj na PMS alebo pooporodnu depresiu... To ale neznamena, ze neexistuju. Ci su ludia, ktori sa na to vyprdnu a tvaria sa, ze ich dieta ma diagnozu lebo nezvladli vychovu? SU. A o to je to este horsie. Ale ti sa vacsinou ani neseru s chodenim po odbornikoch a podobne, aby dietatu pomohli.
@cookie29
@bielykral
Pozrela som par odbornych clankov, ktore radia, ako usmernit a zlepsit deti s touto "diagnozou", a nie je to nic nove ani prevratne, ale zdrave fungovanie, ziadne lieky ci terapie, jednoducho fungovat v rodine v laske a harmonii a podporovat dobre skutky a potlacat tie zle (nevsimat si ich).
To fakt na toto niekto potrebuje odbornikov?
@tenerifka ano predstav si. Pretoze tie deti maju castokrat komplikovane zvladanie emocii, viac nez ine deti. Napriklad tresty ci hrozby pre nich nemaju ziaden efekt, je im to smiesne, este Ta aj vyprovokuju. A casto to nejde samo, su pridruzene aj ine "problemy" u nas napriklad HPI/HPE
To ze na nieco neexistuju lieky, neznamena ze odbornici nemozu pomoct, napriklad ergoterapeut, psychomotoricky terapeut, skupinove terapie, kde su deti s rovnakymi problemami. A ano ono to znie logicky ale vacsinou to co je logicke, nie je jednoduche, pretoze to co je jasne tebe, nemusi byt jasne pre dieta, vnima to inak... nehovoriac o tom, ze napriklad ked si vycerpany, unaveny atd... co je pri takychto detoch takmer normalny bezny stav, tak je ovela tazsie drzat kontrolu a nervy... a aj najmensie zavahanie a je to v haji.
@cookie29 vobec sa nenamahaj. Podla takychto ludi je depresia iba zla nalada a mas ju riesit tym, ze si pustis komedie, pojdes medzi ludi a pomyslis si, aky je ten svet a zivot vlastne krasny.
@babulkomale neporovnavaj neporovnatelne.
@cookie29 ach, no presne takto to aj my máme, tie tresty, emócie. Má aj problémy v škole a málo kamarátov. Sme len v začiatkoch, musíme sa bližšie oboznámiť, ako to zvládať.
mame, nie nevyrastlo, uvili sme sa s tým pracovat, chodili k psychológovi na sedenia ja aj dieta nastavili hranice na 1000% dodržiavali a dieťa sa postupne naucilo akceptovat nastavené pravidla