Čaute ženy, môžem použiť opthalmo framykoin do nosa? Vytriet noštek synčekovi?
@snezienkaaa82 áno môžes, a bez obáv. Naša lekárka nam to bežné odporúčala, dodnes vytieram mojim dievčatám noštek pri nádche.
@nika23t až na to že framykoin sú antibiotiká a nádcha je vírusového pôvodu. Takže jediné čo robíš,je to, že dcéram vyrábaš rezistenciu na antibiotiká.
Antibiotiká sa dávajú naozaj iba pri opodstatnených problémoch zdravotných.
A treba dodržať dložku 7 dní.
No má sople, už pár dní riešime len sprejom nosa, dnes sú žlté, tak preto sa pytam. Pokým sú priehľadné, tak ATB do nosa nbetreba, to viem, no už zmenili farbu.
@viestta doteraz bi priehľadné, dávala som len sprej do nosa, no už sú zlte
@snezienkaaa82 žlté sople neznamená, že treba hneď ATB, ani lokálne. Treba preplachovať nos viackrát denne- morskou vodou v spreji, kanvičkou, Respimer, naučiť dieťa poriadne fúkať nos- striedavo obe dierky, NIE FÚKAŤ NARAZ OBOMA DERKAMI (ak je dieťa malé a fúkať neviem max.- 3xdenne odsávať), veľa tekutín, Sinupret 3xdenne(kvapky pre malé deti, tbl pre väčšie), ak sa nos upcháva, použiť 2-3xdenne Nasivin alebo Nasic kids sprej- max.3xdenne, max 7dní
@andreakukelova vyskúšam ten sinupret, nasivin a kamoška mi doniesla ešte nejaké prípravný od Just. Vraj aj s tým na dobré skúsenosti.
@stanulienkat áno, sú to ATB v prípade, ak ich používaš tak, ako máš, to znamená do očí. Pokiaľ ide o vytierianie nosa, pôsobia na vírusy aj baktérie, sliznica nie je taká suchá, ľahšie sa dýcha a spomaľuje množenie. Takže mojim deťom určite nevyrábam rezistenciu na ATB. A ďalšia vec, nevymyslela som si to, robím tak vždy na odporúčanie našej pediatricky, ktorú považujem za odborníka. Snáď by mi neradila bludy. Autorka sa pýtala, či to môže použiť, odpovedala som tak, ako mne radila lekárka.
@nika23t Atb nie su na virusy, bez ohladu, co ti poradila tvoja "odbornicka". Taketo bezbrehe naduzivanie Atb robi viac skody ako osohu.
@snezienkaaa82 kludne...co do oka neublizi asi nikde inde 🙂 mne sa zvyknunrobit chrasty v nose, aplikujem framykoin a je po probleme
Takže segra písala kamoške, lekárničke, vraj kludne
@andreakukelova presne takto. A skusit konvicku. Sinupret na zriedenie. Je normalne, ze ku koncu nadchy sa sople zahustuju.
@snezienkaaa82 no ale ked budes potrebovat, aby Ti zabrali antibiotika na zelene sople, das mu Pamycon a nebude Ti ucinkovat. Mne takto odpalila pediatricka imunitu, na kazdy problem paralenik a po tyzdni abtibiotika, co som ja jak decko vedela. A teraz, ked mam sopel, tak malokedy mi to prejde ako normalnym ludom, trva mi 2 tyzdne nadcha, zacnem kaslat, lebo sa mi tam rozmnozi aj ine ako virus a skoncim vzdy na antibiotikach. Lebo furt zapal priedusiek z toho. A aj to zaberu ako ktore...☹...Je to kolotoc. Ja toto neodporucam ale ze vobec. Este vydrz.
Aj tak sa Ti ta mast nedostane tak hlboko ako treba, ako napriklad sprej a kvapky, znicis floru v nose a ucinok nikde.
@snezienkaaa82 v zasade to co je urcene do oka urcite neublizi v nose. Ale otazka je z akeho dovodu potrebujete vytierat nos? Ak je nejaky akutny problem tak by som skor riesila jeho odstranenie kvapkami na to urcenymi. Alebo pripadne len vincentku.