Operovali vám syna kvôli nezovstupeným vajíčkam?

1sabina123
5. jan 2020

Dobrý deň chcem sa opýtať na niekto skúsenosť s nezovstupenymi vajíčkami môj synček má ísť na operáciu a strašne sa bojím ako to bude zvladat

marca12
5. jan 2020

Neboj,zvladne to lepsie ako ty. Deti operacie zvladaju lepsie ako my dospely. Drzim palce,nech ma co najskor po trapeni

mmoonna
5. jan 2020

@1sabina123 ahoj, my sme operáciu absolvovali pred rokom. Malý nemal ešte ani dva roky. Operácia netrvá dlho, malý ju zvládol v pohode. Akurát po narkóze, keď sa prebral, tak bol taký akýsi zúrivý. Ževraj to deti po narkóze takto mávajú. Sestrička mu dala na uľkudnenie čipok, zaspal a potom už bol v pohode. Vajko mal nejakú dobu viacfarebné 🙂 (modré, čierne, fialové), ale to bolo asi tak všetko. Akurát včera som mu pozerala jazvu a už mu ju vôbec nie je vidno. Držím prsty 🙂

1sabina123
autor
5. jan 2020

Ďakujem veľmi pekne môj synček má 1,5.. a chcem sa ešte opýtať ako dlho musíte zostat v nemocnici ...? Čítala som aj o jednodňovej chirurgii ale je to pomerne drahé taak newiem

mmoonna
5. jan 2020

@1sabina123 my sme boli v Martine.Obvodná nám zobrala krv na predoperačné vyšetrenie. Potom sme asi deň pred operáciou boli už v Martine na anesteziologickom vyšetrení. Potom sme išli na oddelenie, kde si spísali papiere a pýtali sa nás, či tam už chceme ostať alebo či prídeme na druhý deň ráno. Tak sme išli domov, na druhý deň sme prišli asi na 6,30 hod. Dali sme sa do pyžama a čakali. Pol hodinu pred operáciou mu dali vypiť taký oblbovák. Operácia trvala asi trištvrte hodinu, ale nám robili okrem vajok aj predkožku. Potom mi ho doviezli na izbu, po dvoch hodinách mohol papať. Keď sa vycikal, tak sme mohli ísť domov. To u nás trvalo, lebo sa nechcel vycikať, išli sme domov večer asi o 18,30 hod. Po týždni sme išli na kontrolu. Potom sme boli na kontrole asi po pol roku, teraz ideme zase v máji, to ale kvôli predkožke. Neplatili sme vôbec nič.

lucia851
5. jan 2020

Ahoj moj syn to mal tiez operaciu sme nemuseli zatial riesit,endokrinologicka nam predpisala neake tri hormonalne injekcie a jemu sa to po tych injekciach upravilo

1sabina123
autor
5. jan 2020

No ja idem do Bratislavy na Kramare

lienockak
5. jan 2020

Ahoj, ja som bola so synom na tejto operácii na Kramároch, keď mal 2r. 2 mes. Boli sme dokopy 3 dni, prvý deň príjem, druhý operácia a tretí deň domov, keďže bolo všetko ok. Neboj sa, nič si z toho nebude pamätať, po operacii mu dali niečo proti bolesti, takže ani neplakal, bol taký malátny. Brali ho na operáciu druhý deň hneď ráno o 7h, po hodine bol so mnou späť na izbe. Raz do roka s nim (ma takmer 7) chodím na Kramáre na kontrolu, že takto treba chodiť minimálne do puberty. Po zákroku nesmel športovať 2 mesiace, čiže žiadne odrazadlo a pod.

1sabina123
autor
5. jan 2020

@lienockak a chcem sa opýtať ako je to tam s izbami pretože môj syn nezaspi aby pri mne nebol on nikdy v postieľke nespal len somnou

lienockak
5. jan 2020

@1sabina123 mali sme samostatnú izbu, platenú. To som si na tom oddelení dohodla vopred, poradila mi to tak jedna známa. Dlhšie sa preto na tú izbu čaká, ale stálo to za to, bola som tam s ním sama. Uspala som ho večer pri mne a potom preložila do postieľky. Spal potom v postieľke a ja riadne na posteli. V ostatných izbách nie som si istá ako spali, určite boli v jednej izbe umiestnení viacerí, ale v noci neviem ako spali. Boli tam aj mladšie aj staršie deti, s rôznymi zákrokmi, niektoré v noci aj plakali, náš to našťastie prespal.

1sabina123
autor
6. jan 2020

@lienockak dakujem

lienockak
6. jan 2020

@1sabina123 za máličko 🙂 ešte ma napadlo, že tam bola taká spoločná herňa, deti sa tam prehrali a mamičky porozprávali. 🙂 Stravu mal zabezpečenú iba syn, ja som si kupovala dolu v bufete alebo niečo som mala aj so sebou z domu. Inak, operačné sály sú v podzemí, aspoň vtedy boli. Keď sme boli na rade, s malým a so setričkou som mohla ísť dolu iba do takej miestnosti, kde mu podali oblbovák. Potom som sa s ním rozlúčila, už mu padala hlavička a ošetrovateľ ho zobral na sálu. Tam už som ísť nemohla. Doteraz si pamätám na tie pocity a strach.. ako dobre, že malý si to nepamätá. Chvíľu som v tom podzemí v tme v chodbe čakala, ale neskôr som išla späť na izbu. Opäť so setričkou sme išli pre neho keď bolo po, dali nám ho na takej malej pojazdnej postieľke, už bol pri vedomí, ale ležal a bol veľmi malátny. Náš bol vtedy ešte plienkovaný, nevadilo to, možno to bolo aj lepšie, aspoň si to nechytal. Sestričky nás chodili na izbu kontrolovať, či začal piť vodu a cikať. Keďže pil málo, nevládal, napojili ho na infúzie. A potom už bolo všetko ok. 🙂

1sabina123
autor
7. jan 2020

Veľmi pekne ďakujem ... No ja mam strašný strach ako to zvládne .. ale on je bojovník keďže sa mi narodil predčasné a vytrpel si toho už dosť ... Ďakujem že ste ma tak informovala

lienockak
7. jan 2020

@1sabina123 aj náš bol predčasne s nízkou pôrodnou hmotnosťou (1410g 35tt). Sú to bojovníci, to potvrdzujem. 🙂 A držím veľmi palce. 🙂

1sabina123
autor
8. jan 2020

Môj sa mi narodil 28tt a mal 1120 g ďakujem veľmi pekne

marfuska8687
18. aug 2020

@1sabina123 ahoj, mozem sa opytat, ci uz mate po operacii? Ako to prebiehalo na kramaroch? Dakujem