Operácia v úplnej narkóze

claudybaumy
11. okt 2022

Dobrý deň je tu niekto kto absolvoval niekto operáciu v úplnej narkoze s polročným bábätkom? Chcela by som sa o tom len porozprávať psychicky pripraviť, nejaké rady ako to zvládnuť 😊

rachel36a
11. okt 2022

Operacia teba, ci dietata?

bielavila
11. okt 2022

Obe deti som mala operovane v celkovej narkoze, syn mal okolo 2 r, potom 4 r, dcerka 1,5 roka, zvladli to lepsie ako ja tak by som to zhrnula☺️

rachel36a
11. okt 2022

Syn - prva narkoza a operacia v 8 den zivota, druha v 10 mesiacoch, tretia narkoza kvoli sluchu, stvrta operacia v narkoze v 7 rokoch

claudybaumy
autor
11. okt 2022

@rachel36a operovať budú môjho synčeka nabuduci týždeň a vtedy bude mat presne pól roka ako zvládal narkozu,ako dlho trvalo prebudenie a aký mal vlastne cely ten deň po prebudení 😊

claudybaumy
autor
11. okt 2022

@bielavila to si myslím že aj u nás to tak bude no ja sa tak veľmi bojím tej narkózy aj toho všetkého aj keď ide vlastne podľa primarovych slov pre neho rutinnú operaciu

slovakboy
12. okt 2022

@claudybaumy aká to bude operácia? Hĺbka narkózy sa dávkuje aj podľa toho aká je invazívna operácia. Keď som ležal na chirurgii mali chlapci tam behali po operácii pruhu na druhý deň po chodbe kdežto dospeli boleli na izbách.
Synovi naprávali vyvrtnutú ruku v narkóze a lekár mi povedal že to ho len trošku prispali. Neviem zajtra tu možno odpovie nejaká anestéziologička. Ale držím chlapčekovi palce. A tebe aby si sa nebála.

rachel36a
12. okt 2022

@claudybaumy ono nie je narkoza, ako narkoza...ked ho operovali ako 10 mesacneho, tak bol na sale niekolko hodin a vtedy to bolo velmi zle..robilu mu rekonstrukciu podnebia....ked ho operovali naposledy, tak mu robili skabinovu prietrz, komplet operacia aj s uspatim a prevozom na izbu trvala necelu hodinu...vtedy sa prebudil, a este v ten den isiel domov...
Jasne ze je to na nervy ked operuju dieta, ale ak je to nutne, tak treba len vydrzat a buds dobre...pre mna bola najhorsia prva operácia ked mal len 8 dni

claudybaumy
autor
12. okt 2022

@slovakboy @rachel36a
Operácia zo všetkým bude trvať cca 3 hodiny budú mu robiť pyeoplastiku- odstraňovať prekážku v mocovode blízko obličky takze bude v úplnej narkoze

rachel36a
12. okt 2022

@claudybaumy tak to bude mat hlboku narkozu....moze byt placlivy, podrazdeny po narkoze, moze mu byt nevolno....treba sa na to pripravit...ale kazdy na narkozu reaguje inak...mozno tvoj bude pokojny...drzim palceky...

bielavila
12. okt 2022

@claudybaumy ja som sa skoro pototo od strachu, ale vsetko bolo super, po zobudeni sa obe deti usmievali, neplakali, len sa chceli tulit a mojkat, v noci pekne spinkali, mozno som mala stastie ale moji to zvladli super, my sme mali pruh, paradoxne aj syn aj dcera v tom istom veku len par rokov od seba, obaja slabinovy pruh, dcere sa vajicko zaseklo medzi svalom a synovi varlatko, uplne rovnsky scenar , som myslela, ze toto sa nemoze stat zmova…len 3 roky od seba, skoro ma porazilo, bola to akutna operacia, cize z minuty na minutu, ale dali to na pankov☺️

kittykat22
12. okt 2022

@claudybaumy moj syn mal opravovane zuby v celkovej narkoze. Narkoza sa davkuje na zaklade vysky + vahy. U nas to bolo tak, ze ho najskor prispali plynom - spominam si, ze mu sestricka povedala ze bude kozmonautom nech s nou pocita, ze je to ako letiet do vesmiru (ale to mal 3 roky tak to len pre info) Nepovedali sme malemu, ze ho budu operovat. Len vedel, ze ide na kontrolu zubov. Syn sa nadychol a povedal jedna, dva ... a zatvoril oci. Tu nastal trochu strasidelny moment lebo sebou trhol - ale ze to je normalne ale mne bolo do placu samozrejme 🙈 Napichli mu rucicku - ale to uz necitil. Oprava zubov prebiehala cez 2 hodiny. Mali sme odist do kaviarne vedla, keby nieco zavolaju. Tak sme s nevolou odisli - ale pravda je, ze keby som pocula tu vrtacku tak by som asi bola uplne hotova. Ty asi budes niekde na chodbe - lebo operacia maleho bude vo velkej nemocnici - my sme boli na zubnej klinike. A nebudes nic pocut. Po dokonceni dali syna do vedlajsej miestnosti. Mal na ruke pipatko na pulz a v ruke kanylu s nejakym ?uspavatkom? Trvalo 30 minut kym sa prebral. Nevedel nic. Trochu fnukal - sestra hned vytiahla kanylu a vstaval/zaspaval/vstaval/zaspaval. Bol trosku mrzuty - nie od bolesti ale pretoze nevedel co sa dialo. Tak 2-3 hodiny bol akoby zmeteny co sa dialo ale potom uz bol vesely a fajn. Anesteziolog ho pustil domov (co u vas pravdepodobne nebude) s tym, ze bude ok. Sice je to iny druh operacie - ale priebeh bude asi podobny. Davali sme na vecer Ibalgin proti bolesti - vy dostanete asi nieco silnejsie. Na druhy den ani nevedel co bolo - nic ho nebolelo a bol vysmiaty. Ze mu robili zuby v narkoze sme mu povedali rok a pol po zakroku. Nemal ani pojem co bolo ked spal 🙂
Nech op u vas dobre dopadne 🙂 drzim palce

kittykat22
12. okt 2022

este dodatocna. Po prebudeni dietata sa nemoze odist z 1-1.5hodiny z nemocnice/kliniky . Je to pre kontrolu, ze je dieta v poriadku. Tiez sme tam cakali. Maly mal hracku, ale keby som si to poriadne precitala (co som v strese neprecitala v pokynoch) tak tam donesiem aspon 2-3 extra hracky (makke plysove ktore nerobia hluk) aby som ho trosku rozptylila. Inak bol taky hotovy tak take jednoduche hluposti, ze som pohladkala psa co tam mal, dala som mu ho nech si ho da k sebe ... dieta je celkom mimo, nejaka hlbsia interakcia nie je mozna. Skor take jemne ukludnujuce jednoduche veci.

claudybaumy
autor
13. okt 2022

@kittykat22 my by sme mali byt týždeň v nemocnici takze hračky a všetko pod. Budem mat určite aspoň niečo nech sa cíti ako doma ❤️