Operácia uzdičky pod jazykom

26. okt 2021

Ahojte, mate niekto skusenost s touto operaciou u novorodencov? Nemyslim bezne strihnutie uzdicky, ale operacny zakrok, ktory sa robi v narkoze, ked je jazyk az prirasteny a po zasiti zostava steh. Moje partyzdnove babo caka tento zakrok a zaujimalo by ma, ako novorodenec zvlada narkozu, ako dlho sa to hoji, ci sa po operacii zlepsilo prisatie na prsnik atd. Dakujem za vase skusenosti 🙂

evistaevista
26. okt 2021

Môjmu 2mesacnemu synovi to robili a poviem ti úprimne, ľutujem to. Po operácii sa pán doktor priznal, že keby to robil operačne, lebo na ambulancii by za to nedostal body do poisťovne.
Ten "prázdny vyraz" keď sa syn prebral nikdy nezabudnem. A ku úspešnému kojeniu nám to aj tak nepomohlo. Už by som do toho druhýkrát nešla.

autor
26. okt 2021

@evistaevista Boze to ma velmi mrzi :( Nam vraveli, ze to musi absolvovat, lebo potom bude mat problem s rozpravanim. Tvoj syncek sa potom dlho hojil? Davali mu aj nieco od bolesti?

evistaevista
26. okt 2021

Áno aj mne sa "vyhrážal" logopediou a zákrokom v neskoršom veku. Skús sa spojiť s nejakou laktacnou, ktorá pozná ako to vo vašom meste chodí. U nás je zubár, ktorý to bežne štikne a dieťa je vybavené. Lenže ja som to riešila cez pediatričku, na poslala na ORL (aj to len pre istotu lebo jej sa nezdala prirastena)...len ja som sa malo do toho starala a teraz si to vyčítam.
Oni mu nedali nič od bolesti, dali mi len ubolené krvácajúce bábätko a stým, že kým sa nenakoji nepôjde domov (to po narkoze sa tak musí) a my sme mali bohovske problémy s kojenim. Takže som 3 hodiny bojovala aby sa prisal, na kolenách som ich prosila že potrebujem niekde ležať lebo on (ak) sanajedol tak len v lehu. Dávala som mu prvé dva dni sirup od bolesti a cvičili sme hneď na druhý deň tie cviky po strihu. Tie sú na YT.

evistaevista
26. okt 2021

Ešte som zabudla, steh nakoniec ani nemal. Najskor sa na mňa sestrička na dospávačke oborila, že skadiaľ to ona má asi tak vedieť ale nedala som sa a musela to zistiť. Takže si daj naozaj pozor na doktora 😔