Ahojte mamičky, dlho hľadám nejaké diskusie ohľadom témy operácie malého dieťaťa. Samozrejme som niečo našla, ale aj tak mám pocit "neznáma". Čaká nás operácia nakoľko sa nám po prekonaní zápalu obličky potvrdil obličkový reflux. Presná príčina problému bude diagnostikovaná gamagrafickým vyšetrením. Nechcem veľmi riešiť diagnózu ako takú, skôr ma zaujíma čo nás čaká po operácii, či bude mať malá veľké bolesti, aká je asi dlhá doba liečenia, aký je dlhý pobyt v nemocnici, čo všetko ten pobyt obnáša a hlavne ako to malej všetko vysvetliť a ako ju na to pripraviť. A keďže je jedna z dvojičiek čaká nás aj odlúčenie od tej druhej čo ma tiež nesmierne trápi lebo aj druhej vysvetliť dôvod odchodu z domu na pravdepodobne 2 týždne nebude jednoduché. Operovať nás bude mudr. Kurcinová. Absolvovali ste niekto takúto operáciu, alebo operáciu celkovo s tak malým dieťaťom? Ako ste to riešili s deťmi, čo všetko im povedať?
@veroni25 mozem sa opytat co konkretne operovali? Po jednom zapale uz operacia? Uz sa vam to nevratilo? Dakujem
@misaeliska no u nás jedna dcéra mala po sebe opakovane 2x zápal a našťastie sme natrafili na pani doktorku kurcinovu, kostra ten obličkovy reflux odhalila, pri druhej dcére sme po prvom zápale vedeli čo môže byť problém. A zápaly sa vracajú ale len jednej. U nich bol problém s tým ze mali zdvojený mocovod u každej na inej oblicke kdeže sú dvojčatá.
To je ambulantny zakrok, v nemocnici budete 2-3 dni. Existuje sukromna skupina ohladom oblickovych chirob. @edibedi