Mile mamičky, ake mate skusenosti s operaciou strabizmu u Vašich deti? Moj malý má 2,5 roka, už vyše roka prekrývame, nosime okuliariky ale operaciu i tak potrebuje a podľa doktorky čím skor , tým lepšie. Teda je to na nás, ale tak ja nechcem aby bol do dospelosti škulavý, aby mal komplex....Lenže sa veľmi bojíme celkovej narkozy, reakcie po operacii a celkovo ako to cele vyjde, zabiehaju mu už obe oči,to sa dosiahlo prekryvanim tupozraky nie je , ma male dioptrie, vidi prefektne ma to len koli zabiehaniu oka a mal by z tychto dioptrii vyrast. Mate niekto skusenosti s operaciou oči? A reakcia na narkozu bola aka? Mali by nam to robit na Kramaroch, nejaka Dr. Bušanyova alebo Kostolna. Ďakujem za každu radu a skusenosť....
to by aj mna zaujimala, synovec ma rovnaky problem a caka ho operacia... V septembr. bude mat 5rokov.
Ja mam tiez skuliaceho syna, ma nizke dioptrie a zacina z nich vyrastat, uz zisiel dole o pol dioptrie. Operaciu u neho chvilu zvazovali, ale potom od nej upustili, ze do urciteho uhla skulenia je viac na skodu ako na uzitok. Dieta sa vraj potom v puberte rozskuli dovon a musi sa to znova operovat. Okolo puberty by sa mu mali oci zrovnat. Mam pocit, ze uz to zacina, lebo este donedavna na nom bolo pri velkej unave vidiet, ze skuli, teraz uz nie, dokonca casto uz nie ani ked si zlozi okuliare.
Operaciu dve lekarky zamietli preto, lebo on ma oci v okuliaroch takmer paralelne, ale pri nizkych dioptriach sa to vraj tazko dosahuje, tak mal stastie. Tak uvidime, ci bude v dospelosti lutovat, ze sa lekari takto rozhodli.
Ja respektujem ich rozhodnutie, zda sa mi, ze ma hlavu a patu.
Ak vam operaciu odporucaju, tiez urcite vedia preco, skuleni, aj ich pricin je vela typov. Takze nech ti tu ktokolvek napise o vysledku akejkolvek liecby cokolvek, pre vas to nemusi platit 🙂
Drzim palce, nech to dobre dopadne.
Inak, v dospelosti sa da skulenie vraj kozmeticky korigovat dvojfazovou operaciou, kde v narkoze zalozia stehy a pri vedomi potom cloveku oci "narovnaju". Ale je to len kozmeticky zakrok, moze po nom vzniknut dvojite videnie, ktore sa potom koriguje prizmatickymi okuliarmi.
@zuzulik280 my sme operaciu absolvovali s dcerkou, mala vtedy 4 roky. Strach som mala velky, hlavne z narkozy a ci to vobec pomoze. Ocicko jej ubiehalo velmi, pani doktorka nas pripravovala na to, ze jedna operacia zrejme stacit nebude. Operacia sa ale vydarila nad ocakavania, ziadnu dalsiu absolvovat nemusime. Dcerka okuliare este nosi, ale slabunke dioptrie. Ocka ma krasne, vobec nevidiet, ze skulila.
Operovana bola v Presove pani doktorkou Grešovou, ku ktorej aj chodime do ambulancie a sme velmi spokojni. Narkozu dcerka zvladala dobre, ja som bola vyklepana viac ako ona. Prva noc po operacii bola tazsia (bolest, nervozita, nevedela zaspat), ale potom sa to uz len lepsilo.
Drzim palce, aby ste to zvladli.
@jara24 Super, blahoželam že ste to zvladli. A operovali jej len jedno oko? aj ste predtym prelepovali? narkozy sa bojim aj j avelmi, hlavne sa bojim aby mi z nej nezvracal. A ako vyzeralo oko po operacii? krvave velmi? takže aj Vy asi casom uplne odstranite okuliare.
@zuzulik280 operovali len jedno oko, prelepovali sme predtym asi rok, ale vobec sa to nelepsilo. Moja nezvracala. Po operacii mala oko zalepene. Bolo trosku krvave, ale cakala som, ze to bude vyzerat ovela horsie. Okuliariky mozno uplne odstranime, ale ako nam povedala doktorka, to nie je nas hlavny ciel - zbavit sa ich co najrychlejsie. Dolezite je, aby dobre videla. V okuliaroch je kocka, pristanu jej a ja som stastna, ze sa v puberte nebude musiet trapit so skulenim.
Pred operaciou som sa posmelovala tym, ze to nie je taka vazna operacia. Je kopec malinkych deticiek, ktorym operuju srdiecko a ide im o zivot. Ako sa musia citit ich rodicia, ked ich odprevadzaju do operacnej saly.
Zvladnete to aj vy, drzim palce 😉
dobrý deň. mňa tiež zaujíma, či má niekto skúsenosti s operáciou strabizmu v Banskej Bystrici teraz v najbližšom období. Moja malá ma 3,5 roka, veľmi jej zabiehajú obidva očká. Od prvého rôčku ich pravidelne každý deň pedantne zaliepame, je veľmi tolerantná nato. Nosíme aj okuliare od roka - 5ky dioptrie. A očká sa absolutne ani kus nezlepšili za tie 2,5 roka, takže nám doktorka odporučila, aby sme zvážili operáciu. Veľmi sa toho bojím, hlavne už spomínanej narkózy, bolesti po operácii a toho, či jej to pomôže alebo tých operácii budeme musieť absolvovať viacej. Budem vdačná za každú radu a skúsenosť. A ešte ma zaujíma, či sú tieto operácie hradené poisťovnou alebo ste si platili samy. Dakujem
@lusi1 dobrý deň, môžem sa opýtať,ci ste boli na tej operácii? Naša malá ma 3,5 roka,jedno očko uteká a už vyše roka preliepame,ale zlepšenie žiadne. Začiatkom apríla ideme k dr. do nemocnice BB a mame sa dohodnúť na termíne. Tak ak máte nejaké info, bola by som rada sa dozvedieť niečo.....hlavne dlžka hospitalizacie a dlžka hojenia. Ďakujem
Ahojte, aj nasa dcerka (20mesiacov) vyrazne skuli od narodenia, dioptrie ma ale slabe, iba dvojky, boli sme u ocnej v BB, v Rooseveltke, v Poprade a napokon pred dvoma tyzdnami u sukromnej ocnej v BA, u Dr. Fisherovej a ta nas sama objednala na operaciu na Kramare este tento mesiac. Pobehali sme tych ocnych dost, ale som velmi rada, ze sme skoncili u Dr. Fisherovej a sice nam vsade vraveli, ze sa operacii nevyhneme, ale vysetrila ju velmi pedantne, trpezlivo, dokonca nam povedala, ze preliepanie ani nema vyznam a nemusime ju tym trapit. Tiez som zvedava ako to dopadne, ale za tri tyzdne uz budeme aj doma 🙂
@zuzu006 dobrý deň, na operácii sme nakoniec neboli. Po vyšetrení v BB nám doktorka operáciu ešte neodporučila, nakoľko po vyšetrení ukázalo, že dioptrie jej veľmi pomahájú k vyrovnaniu očí a prihliadajú aj na stupeň škúlenia v dioptriách. Zvýšili nám dioptrie zo 4 na 6. Vlastne celé dva roky čo sme doma zaliepali a boli na dioptriách číslo 4 nám nestačilo. odporučila dalej zaliepať a cviky na oči a máme kontrolu teraz v marci a uvidí sa dalej
Ďakujem veľmi pekne.tak držím palce,aby ste sa vyhli operácii.
dakujeme, aj Vám prajeme, aby všetko dobre dopadlo 🙂
Ahojte, bol nakoniec niekto v BB na operacii?