Operácia slabinového pruhu NÚDCH verzus Martin

kristinatop96
14. júl 2023

Ahojte. Syn má od narodenia slabinový pruh,ktorý by som mu už rada dala zoperovať, aktuálne ma 2.5r. Rozhodujem sa medzi týmito dvoma klinikami. V NUDCHU-u som sa dočítala,že operujú novou metodou laparoskopicky, v MT pravdepodobne klasicky. Nejdem tu riešiť za/proti,ktorá metoda je vhodnejšia,to budem konzultovať s lekármi. Avšak zaujíma ma,kto máte čerstvé skusenosti bud z BA alebo MT, ako prebiehala celkovo hospitalizácia a ako ste boli spokojní.

Ďakujem vopred za odpovede 🍀

mirola
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirola
14. júl 2023

Ahoj ja mám, maleho mi mali povodne operovat klasickým sposobom v NUDCH. Nakoniec som sa ale dohodla s p. doktorkou Fedorovov, ze mu to spravi metodou PIRS – (percutaneous internal ring suturing). Je to podla vsetkeho najmenej invazívna metóda. Ako výhodu hodnotim to, že pri zákroku mu skontrolovali aj slabiny na druhej strane ako bola prietrz a v pripade, ze by tam bola preddispozicia by previazali aj tu. Kazdopadne maly to zvladol super, bez akejkolvek bolesti, uz v ten den behal, na druhy akoby mu nerobili nic. Nemal ziadnu traumu z nemocnice ani bolesti a ja teda tiez nie. Instrumenty boli vedene cez pupok a jeden maly vpich na ihlu v slabinach, po zakroku je pol roka a nema ziadne esteticke pozostatky, zavy nic. Dolezity je hlavne prvy mesiac tam sa fixuje sitie, treba aby sa chytilo tkanivo, ak sa tak stane uz nie je sanca navrtu prietrze (vraj).. riziko v tom mesacnom intervale, ze sa vplyvom nekludneho rezimu diatata prietrz vrati alebo obnovi je vraj len o 1% vyssia ako u klasickej metóde.
Mna viac ako cely zakrok traumatizovalo to, ze na oddeleni svietilo celu noc svetlo a za mnou spal alebo skor stale kvilil chlapec s hyydrocefalusom. Inak oddelenie pekne, ciste je tam detska skolka maly tam travil vela casu, herna. sasovia, dobrovolnici...
A co sa týka stravy my sme si skor ficali na donaske, ale to je uz cisto na tebe..
Pytaj sa este co ta zaujima

kristinatop96
autor
14. júl 2023

@mirola ahoj. Dakujem ti moc za odpoved. Velmi ma to potesilo. Kedy ste dostali termin na OP po vysetreni na ambulancii?Ako prebiehala hospitalizacia - respektive,kedy ste museli prist, kolko pred musel byt nalacno a kedy vas pustili? Na izbach je to ako s postelami,popripade nejake poplatky navyse ty ako rodic (okrem stravy). Ako casto po OP ste museli ist na kontrolu? Vdaka 🙂

mirola
14. júl 2023

@kristinatop96 my sme to mali tak, ze sme boli objednani na september, kedze byvame v Bratislave priamo na Kramaroch tak sme prisli den pred operaciou na prijem a isli sme na Anesteziologicku ambulanciu, potom nas poslali domov a rano sme prisli na lacno na siedmu na oddelenie a maly isiel prvy na operacku lebo je to podla veku alebo urgentnosti, kedze nebol ziaden urgent moj maly bol najmladsi tak isiel ako prvy. Potom sme tam boli este dve noci. bohuzial nepodarilo sa nam objednat samostatnu izbu tak sme spali na spolocnej este s jednym dietatom a mamou. Na noc si beries rozkladacie lozko, rano ho vracias. Telka nam nesla. Tusim som uz nic neplatila nepamatam sa presne ale. Vy ak nie ste z BA na prijem pridete den vopred a spite tam uz den pred operaciou. Maly jedol este den pred operaciou normalne uz len rano kvoli narkoze nepil ani nejedol. Mesiac po operacii bola 1kontrola na chirurgickej ambulancii potom dalsia uz potrebna nebola. A od objednania sme dostali termin o mesiac. Maly musel byt ale 2 tyzdne predtym uplne zdravy tak ani do skolky nechodil.

mirola
14. júl 2023

mam odtial len tieto fotky, ale tie v pyzamku co su tak to je v den operacie uz po zakroku, normalne jedol, hral sa, chodil, smial, problem ho bol udrzat v klude. Kedze telka nesla tablet mi v tomto velmi pomohol.

kristinatop96
autor
14. júl 2023

@mirola dakujem ti moc za tieto info. Ano,nie sme priamo z BA,no.chcem riesit ubytko ci uz sa rozhodnem pre BA alebo MT,aby sme tam nemuseli spat den vopred uz. Jedine,co ma trochu prekvapilo,ze ste tam celkom dlho pobudli este po OP, pre toto riesim aj ten Martin,tam zatial ak sa nic nezmenilo je to vramci jednodnoveho zakroku. Asi pojdem na konzultacie nakoniec aj tam aj tam a rozhodnem sa 😃 ale moc ti dakujem za tieto info,pomohli mi 🙂

tina2213
20. mar 2024

@mirola písala som správu . Dakujem

ananasv
17. apr 2024

@mirola ahoj, aj nasho to caka, preco ste museli pobudnut 2 dni po?

ananasv
17. apr 2024

@kristinatop96 skusili ste trn martin?

monulik525
15. sep 2024

@kristinatop96 dobry den, kde ste sa nakoniec rozhodli ist prosim?

kristinatop96
autor
7. okt 2024

@monulik525 boli sme v Martine. Odporúčam,všetko fajn bolo.