Operácia šedého zákalu u dieťaťa

terka_kvietok
13. júl 2015
Používateľ terka_kvietok je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od terka_kvietok.

Ahojte maminy, synovi diagnostikovali šedý zákal. Chcem sa opýtať aké máte skúsenosti s touto operáciou, prípadne ak viete aj odporučiť nejakú kliniku ... Môže sa následne šedý zákal znova vrátiť alebo je to už operáciou vyriešené? Celkom sa obávam ako to malý vydrží a ako to zvládne nakoľko máme trošku stres z lekárov :/

sissmiss
13. júl 2015

@terka_kvietok kongenitalnu katataktu? Na ocnom vas neinformovali? Kolko rokov ma syn? Ak sa jedna o vvch tak mu odsaju sosovku, nasledne bude nosit kontaktnu, pripadne ak je starsi, tak mu sosovku voperuju. Pri katarakte sa zvykne este vratit, resp.znova objavit, takze zvycajne treba viac operacii, drzim palce. Je to beh na dlhu trat, prajem vela trpezlivosti a sil.

terka_kvietok
autor
13. júl 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od terka_kvietok.

@sissmiss na očnom bola pani doktorka pomerne nemilá, bola som z nej viac menej vytočená, niečo málo povedala, ale veľa toho nebolo, až zvažujem, že radšej to nechám na odborníka na súkromnej klinike... ach to ste ma teda nepotešili, že je to beh na dlhú trať

sissmiss
13. júl 2015

@terka_kvietok zalezi na tom kolko ma syn rokov. Ak ma dva roky. nebudu mu este vkladat umelu sosovku, ak je starsi tak mozu. Vidi na to oko? Hlavne to neodkladajte, rieste ci najskor, pretoze mozog ma tendenciu schopnost vidiet "vypnut" ak sa oko nepouziva. Takze ak by bolo oko dlho so zakalom, mozog sa odnauci ho pouzivat a aj ked by neskor bolo oko zoperovane, mozog uz nedonutite oko pouzivat. Ak ma syn viac rokov a zoperuje sa to co najskor, tak pohoda. Beh na dlhu trat je to s babatkami

zuzana_kov
14. júl 2015
Používateľ zuzana_kov je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zuzana_kov.

No ja ti to neviem povedať z pohľadu dieťata, ale ak ti to pomôže, na operácií šedého zákalu bola ja moja svokra. Viem, že je to rozhodne iné u dospelého a iné u drobca. Ale išlo o pomerne rýchlu operáciu, neviem, že či v prípade toho voperovanie sosovky ako piše @sissmiss to asi potrvá trochu dlhšie. No ale svokra išla potom ešte po jednom dni na kontrolu plus musela kvapkať do oka. Počas operácie ju nič nebolelo, len pociťovala tlak na oku a po zákroku jej zalepili oko a mala si to tak nechať až do kontroly 🙂 Nie som odborník, takže neviem, či je to nejaký rozdiel :/

terka_kvietok
autor
15. júl 2015

@sissmiss našťastie už je väčší, rozhodne to okladať nechceme, len by som rada našla kliniku alebo tak o ktorých budem vedieť, že sú naozaj dobrý 🙂 @zuzana_kov a ak sa môžem opýtať kde bola? v nejakej nemocnici?

zuzana_kov
15. júl 2015
Používateľ zuzana_kov je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zuzana_kov.

nie, bola na klinike (www.oftal.cz), nejak viacej dôverovala súkromnej klinike ako nemocnici 🙂