Ahojte, dievčatá, vo februári sa mi narodil synček s rázštepom mäkkého podnebia. V dôsledku tohto rázštepu (len v zadnej časti podnebia) synček nevie vyvinúť podtlak a teda nie je možné ho dojčiť. Avšak zatiaľ sa držíme tak, že ho kŕmim odsatým materským mliekom zo špeciálnej habermannovej fľaše. Operáciu máme naplánovanú na september. Chcem sa spýtať, či máte niektorá podobnú skúsenosť a ako to vyzerá na oddelení plastickej chirurgie, či sú tam podmienky na odsávanie mlieka (sterilizátor, ohrievač fliaš, chladnička), koľko žien je spolu na izbe. Nerada by som s takýmto kojením prestala, aj keď je to namáhavé, som rada, že dávam synovi to najlepšie.. Keďže v čase operácie už budeme mať sedem mesiacov, budeme už dávať aj príkrmy. Ako ste postupovali pri zavádzaní? Dávali ste to takej redšej konzistencie alebo aj hustejšie ako dieťaťu, ktoré nemá žiaden podobný problém. Ono totiž tým, že sú všetky dutiny prepojené, dosť mlieka vychádza nosom a my máme navyše aj dosť reflux. ďakujem za odpoveď 🙂