Ahojte maminky, môj malý synček má 2,5 roka a doktorka nám povedala že mu treba operovať pruh. Teraz 20.7. ideme na urológiu ešte na vyšetrenie a dohodnúť termín operácie...Mám z toho strach ako to tam zvládneme, vraj to operujú len v BA. Ako to tam prebieha, na čo všetko sa mám pripraviť a čo si vziať...Môžem tam vlastne ostať s ním?
ahoj aj my ideme na operaciu na jesen my to mame od narodenia avy ?ale nas budu operovat v nitre
ahoj, ja som to absolvovala s najstarším synom v Trenčíne, malý to zvládol úplne bravúrne, pripadalo mi že ja som bola na tom horšie ako on, jemu hneď operovali aj vajíčko, lebo mu uchádzalo do bruška. Na izbe som bola s ním, určite by som ho tam nenechala sama, bude Ťa potrebovať a sestričky bohužiaľ nemajú čas. Brali sme si len hygienické potreby, pyžamo a hlavne hračky. Na druhý deň behal po chodbách. Malinké deti to zvládajú lepšie ako my dospelí. Neboj 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 určite to zvládnete. držím palce pa 😀
@adahk a kedy ste tam boli?
ja som myslela že v Tn to nerobia naša doktorka mi povedala že musíme ísť do BA. A bola si s ním na izbe?
Ako je starý tvoj syn? Náš je strašne hyperaktívny, aj v horúčkach mi lieta po izbách, kľudne ešte ani nesedel, tak neviem ako to bude vyzerať tam...
@katren ďakujem
no ja mám už 18 ročného syna, mal roky keď ho operovali, boli sme v Tn na novej chirurgii, ale asi to už nerobia - neviem , je to už doba, bola som s ním na izbe, ak sa Ti bude dať určite sa pýtaj s ním na izbu, prvá noc po operácii bola taká zaťažkávajúca stále pomrnčával, tak ho bolo treba tíšiť, ale na druhý deň to bolo úplne v pohode, neverila by som keby som to neprežila, lietal po chodbách jak blázon, skoro som tam potratila. A inak chalani boli obaja jak živé striebro tiež chvíľu neposedeli, jednu dobu sme si robili srandu že dostaneme pernamentku na chirurgiu 🙂 🙂 🙂 🙂 , lebo sme mali stále nejaké úrazy.
@janka.janegova 2 roky, nejako mi vypadla tá 2.
@adahk no to poznám, náš je teda eštelen malý ale nohy má ako dalmatínec a kedy ho videli zo sociálky tak si myslia že ho doma bijeme...stále čosi uderené a odreté...
@janka.janegova V Blave úplne v pohode... super prístup, môžeš ostať s malým na izbe, dokonca za 4€ môžeš ísť až pred operačku... náš malý bol dovezený z operačky o 11,30 a o 16,30 už veselo naháňal sestričky po chodbe... my máme len dobré skúsenosti, nebolo treba si brať nič extra, bežné potreby, na oddelení je kuchynka a škôlka, odkiaľ sme si chodili požičiavať hračky... 😉 držím ´palce
no môjmu tiež operovali vaječný pruh a ešte má pupočný.............. ☹ . Zoperovali mu len jeden. Ako predčasné narodené dieti majú pruhy............ no Nás operovali v BB ale to bolo v hodine dvanástej...........no podebať s lekármi, informuj sa a tak do cca styroch dní by mal byť doma. Môj bol malinký vážil dva kg a mal 5 mesiacov. No ty len nestresuj deti to cítia........a nech ho radšej operujú odborníci.......................neboj vš. bude ok. Nás ešte čaká jedna operácia pruhu ale chcú počkať. Vraj to má čas do 6-teho roku..................... 🙂 ☹ .Veľa šťastíčka a zdravíčka
@janka.janegova ahoj mne dcerku koli pruhu operovali ako 4 mesacnu v martine.jeden den sme prisli na druhy den ju operovali a ne treti sme boli doma.neboj sa ja som tez mala z toho strach ale nie je to az take hrozne drzim palce 🙂
ahojte my mame po operacii ,,,operovali nas v poprade maly ma 2,2 r.. mali sme 3 krat odklad koli chorobe,,, mali sme pruh a nezostupeny sememnik ,,tato operacia sa ma robit cim skor,,, maly to zvladol na jednotku ,,sice zvracal mi po nakoze inac oki ,,,boli sme tam 1 den ,,,deti to zvladaju inac ako dospely,, doma som davala panadol od bolesti,,, bola som tam s nim,,,, takze hore hlavu mamicky cim skor tym lepsie,,, drzim palceky vsetkym ktore to caka,.. 😝 😲 😖
@tomika ahoj, prosim ta, vas operovali tak skoro? Moja ma 2mes.a dr.radi cakat, neposiela k odbornemu lekarovi...mam z toho des ked vidim hrcu v slabinach. A velmi place, cim si to mozno aj sposobila...tazko povedat. je velmi nepokojne, uplakane babatko, nechce cumel,naruc len prsnik a po chvili plac.
Bojim sa, ci to nesuvisi s tym, ze je to boli.
@tomika ahoj, moc dakujem za podrobne rozpisanie okolo nasho problemu.
Skusim pohladat v tn dobreho odbornika. Ja myslim, ze by bolo potrebne to obzriet aj sonom, ale ci si niekto da tu namahu...mne to pride, ze to pediatri vepmi nenahlia a pritom vsade sa puse ze to same neprejde. Nase sa vtahuje, raz je tak, raz naspat. Teraz je to bez problemov u vas? Je velka jazva?
@tomika dakujem, vcelku dobre, len to plakanie, ale mozno keby som mohla ju udrzat spat v relativne tichsom prostredi, tak by to bolo lahsie. No vsak poznas, vela deti vela kriku 🙂 hlavne 3r.a2rocna, stale nejake natahovacky.
Vies, bola som u dr.na kontrole s malou, lebo sa mi zdalo, ze jej to trochu chrci v pluckach po chorobe, ale je to ok, a on neodporuca zatial nieco riesit, kedze to nerastie...a mala prospieva. Tak som z toho jelen 🙂ale napr.dnes to tam nema 😔
@tomika dakujem, snad to bude dobre. Ona je tak moc uplakana, chuda moje, od obeda len drieme a teraz na mne sa trepoce. Vy Ste nemali taky problem?ja uz neviem ci je to kolika, ci co, krasne papa, prdka, kaka a vecne nespokojna. Prvy syn sice bol tiez taky, no je to narocnejsie kedze nie je sama. Snad padne 3.mes.a trosku to povoli.
zdravim.su tu same starsie prispevky,tak by som sz chcela spytat na herniu.mam 4 rocneho chlapceka a mali by sme ist na operaciu ked vyzdravie.mate niekto skusenosti s nemocnicou v Banskej Bystrici?doktor mi odporucit tu nemocnicu.Ako dlho sa zvykne byt v nemocnici a ako to robia.Treba tam zavolat a objefnst sa alebo objednava chirurg?dufam ze sa tu niekto najde a poradi,dakujem
@janka.janegova skus sa pozriet tu 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/slabinova-hernia-pruh-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/pruh-u-babatka-vase-rady/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/ako-zvladne-dieta-operaciu-hernie/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/pupocny-vajecny-pruh-mate-s-nim-skusenost/