Dobrý deň chcem sa spýtať čo mám robiť. Môj syn bol celí rok chorý stále horúčky,dva týždne v škole a dva doma. Odvtedy na antibiotikach.Trvá to od septembra do marca ,áprila. Teraz je v poriadku len v noci chrápe a dýcha ústami. V Šaci na orl . Doktorka povedala že má velké krčné aj nosné mandle a treba ich vybrat. Ešte skúsila mometasone sprej ci sa zmensi nosna mandla. O mesiac sme islu na kontrolu a nie nezmensila sa ake ze krčné su teraz kľudné tak nás objednala na vybratie nosnej mandle ze musi ist von. Ale ja sa bojím 🥺velmi budú to robiť v celkovej anestéze a malí je chorí aj na srdce a takí krehkí😇 bojazliví .poradťe dať či nedať syna na operaciu????
Urcite vybrat. Mojmu synovi vyberali nosne ked mal 4 roky, lokalna anest., bol to ambulantny zakrok, poobede si uz na to ani nespomenul 🙂. Ja som mala "nervy" a bolo mi horsie ako jemu😂.
@kolomanko123 určite mu to nechaj vybrať, pomôže to. Nemôže byť stále na liekoch, plus vyhľadaj imunológiu, pomôžu mu s imunitou, boli sme na jednodňovej chirurgii, ráno mu urobili zákrok a cca o 2 sme boli doma. Držím palce.
@katzed uz sme boli aj u imunologičky imunitu ma ok ale da mu na september lieky . Nema žiadne alergie.
@kolomanko123
@katzed a zakrok to sa robi teraz že,jedeň deň ho hospitalizujú ,druhý sa robí zákrok a jeden deň si ho ešte nechajú v nemovnici. A zákrok sa robí v cekovej anesztéze.
@kolomanko123 záleží od zariadenia, my sme z Topoľčian - týždeň pred zákrokom sa urobil predprijem - nezostáva sa v nemocnici, v deň zákroku ráno o šiestej sme prišli do nemocnice, dali nás na izbu, o cca pol ôsmej dostal naladovku tabletku, o chvíľku sme išli na operačku, uspali, urobili, prebrali ho, previezli na izbu, dospal sa, cca o pol dvanástej sa napapal, cca o druhej poobede ho Dr skontroloval, prepúšťacia správa a odchod domov. Vybavené.
Ja som to mala v staršom veku, cca 16 ročná . Spolu krčné a nosné . Nosné dorastajú počas života stále , ale tiež ma trápila v tom veku extrémne hnisavá angína asi tak dlho ako vášho syna . Čím skor mu to dáte vybrať , tým lepšie na tom bude . Ja som po operácii 3 roky nebola chorá ,to si pamätám . 😊
@kolomanko123 Ja by som ho určite dala, ak mu to má pomôcť a nebude stále brať antibiotiká. Možno je aj bojazlivy preto ,že je často chorý a nie je v kolektíve.