Operácia nezostupeného vajíčka u bábätka

effy777
28. júl 2022

Ahojte
Už od začiatku mal náš malý nezostupene jedno vajko a čakalo sa či náhodou neklesne ale dnes na kontrole u urológa nám bolo povedané že je vysoko a máme rátať s operáciou.
Mak niekto podobnú skúsenosť? Prípadne ako to prebieha pobyt v nemocnici...a zotavovanie po..ako dlho čo nesmie a pod. Všetkým som vopred vďačná za rady 🙌

kaktusik007
28. júl 2022

@effy777 operaciu robit tak skoro nebudu - daju tomu cas. Ale rataj s nou vo veku cca 3 rokov. Musi to byt zoperovane, lekarka na urologii pri prijme mi aj vysvetlila dovod.

Ono totiz ak chlapci maju nezostupene vajko, v puberte, pocas hormonalnych zmien, ak by to nezoperovali predtym, je asi 90% sanca ze by v nom zmutovali bunky a vytvoril sa zhubny nador. Preto to zacinaju operovat v cca 3 rokoch, ze ak by bol rodic, ktory by nesuhlasil s touto operaciou, maju oni ako lekari este cas to dat na sud a dieta zoperovat ked sud prebehne.

operacie sa neboj, je to bezna vec, operuju ju casto.

zuziiiii
28. júl 2022

Syn bol operovany v BB ležali sme 4 dní
Mal 2 roky a 3 mesiace

111jozefina111
28. júl 2022

@kaktusik007 do 3 rokov? Nas strasili, ze do 18 mesiacov, a to pritom ma iba migrujuce vajko. 95% ma v miesku a sem tam ked je chladno tak vyskoci trosku. Nevieme este, ci nas caka operacia. Snad nie.

zuziiiii
28. júl 2022

Veľmi si už nepamätám je to už dávno, najhoršie bolo keď sa zobudil po narkóze, plakal veľmi, ale doktori a sestričky zlatí veľmi. Mal taky vankúšik obľúbený a doktor ze nech mu ho dám keď ho brali na operacku, a potom mi vravel ze držal ten vankusik aj keď ho uspali... 🤗

ibanina
28. júl 2022

Mám dvoch synov a tri zoperované vajka 😉. Operovali ich na Kramároch, v celkovej anestéze, ráno nás prijali a na druhý deň sme išli domov. Po operácii sú dve rezné rany - jedna na uvoľnenie vajka a druhá na miešku - tam to vajko prišijú. Nemôžu sa potom kúpať mesiac a zrovna bicykel na neodporúča - normálne kľudový pooperačný stav. Netreba ísť ani na dlhú prechádzku aspoň dva týždne. Hlavne po operácii ho nemôžeš naťahovať - že chytíš pod pazuchy a zdvihneš naruky, kvôli tej hornej rane - vždy som ich chytila pod zadok alebo pod kolená, keď som ich brala na ruky, alebo dávala do vane. Prvé dve vajka sme boli v júni 2019 - jeden mal 4, druhý 5,5 - to už bolo neskoro. Tretie vajko operovali v októbri 2021. Páni doktori a pani doktorky na Kramároch sú úžasní. Nemocnica je vizitkou nášho zdravotníctva - plesnivé kúpeľne. Boli nalačno od rána, takže po operácii revali tiež ako turi - boli hladní. A každý rok kontrola až do 18tky. Všetko je teraz v poriadku, jazvy sú krásne.

zuziiiii
28. júl 2022

Viem ze jedla som mu také varila aby nemal tvrdú stolicu.... Aby veľmi netlačil aby si to nesilil

majkappp
28. júl 2022

My v KE - plastická chirurgia, syn 3 roky, jednodňovka.

effy777
autor
28. júl 2022

@kaktusik007 nám urológ povedal že v jeho prvom roku by mali vykonať operáciu 🤷🏼‍♀️

kaktusik007
28. júl 2022

@effy777 tak vykonaju v prvom roku ;) v kazdom pripade, je to nutne zoperovat a je to bezny zakrok.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzzzka18
28. júl 2022

@effy777 mladsi mal od narodenia nezostupene, nezostupilo samo ani do 6mesiacov, ako zvykne. Operovany bol, ked mal 11 mesiacov a my sme boli na jednodovke - prisli sme poobede, za hodku bolo po operacii a po cca 2hodkach a prebrati domov. Akurat som prelepovala stehy, ma dve ciarky (jazvy), zvladol to uplne super 🙂 a vlastne doteraz chodime na kontroly, ci je to ok

slovakboy
28. júl 2022

@effy777 spomínam si že keď som bol po operácii pruhu my starí sme ešte na druhý deň stukali a deti tam ešte v ten deň behali po chodbe ani nevedeli že boli operovaní dvaja chlapci asi 2-3 roční.

maximko25
28. júl 2022

@effy777 ahoj.nas maly bol prave vcera na zakroku ma 14 mesiacov.trvalo to asi 2 hodky kym ho doviezli zo saly, cely den bol ospaly a dnes je v stave ako predtym.ma dve ranky v podbrusku a na semeniku, treba len udrziavat v suchu a cistote ako kazdu ranu.v nemocnici sme boli jednu noc na kramaroch, s tym ale ze mal urovene vsetky predoperacne pri prijme.keby ta nieco zaujima kludne napis.a izba pekna cista upravena, kupelna vynovena ziadne plesne ako sa pise vyssie.dokonca ma izbach klima;)

gastanka123
4. okt 2023

Ahojte. Chcem sa spýtať, či má niekto skusenosť s tým, že semenník bol zostúpený, ale vrátil sa? Je šanca, že sa to upraví naspäť samé? Ideme o dva týždne na chirurgiu, tak chcem len vedieť, či je šanca, že sa to nebude riešiť operačne. Vďaka.