Operácia nezostupeného semeníka - priebeh

patriciagna
11. mar 2021

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať mamičiek čo to so synčekom absolvovali. Predvčerom bol syn operovaný na Kramároch, kvoli nezostupenemu semeníku. Deň po operaci dostal teplotu 37,9 potom mu klesla tak nas pustili domov. Večer samozrejme opäť vystúpila. Stále sa ťažko hýbe a vravi ze ho to bolí. Nechce moc ani chodiť len leží. Mali ste niekto podobny priebeh? Mam byt len trpezliva ? Syn 2 roky.

sisa106
11. mar 2021

@patriciagna Nám po operácii kázali 3 alebo 4 dni striedať nurofen s paralenom každé štyri hodiny (v noci sme nedávali nič) a to bez ohľadu na to, či ho to bolelo alebo nie. Na bolesť sa mi, chvalabohu, nesťažoval a teplotu síce nemal, ale tiež prvý deň len preležal a prespal. Ale ja osobne by som volala radšej lekárovi...

patriciagna
autor
11. mar 2021

@sisa106 ďakujem za odpoveď....dnes je to druhý deň (deň operacie nepočítam)...príde mi ten opuch na vajíčkach oproti vcerajsku vacsi aj keď vraveli žeby mal ustupovať. Bojím sa moc sa mi to nepozdáva

sisa106
11. mar 2021

@patriciagna No ak sa mu opuch zväčšuje, má aj teplotu a ešte sa aj na bolesť sťažuje, tak ozaj nečakajte a volajte lekárovi...

roja01
11. mar 2021

Ja som v súvislosti s tým zažila niečo iného. Malý mal cca 3 roky a boli sme objednaní na operáciu. Veľmi som sa snažila pripraviť synčeka na tento zákrok, takže keď prišiel deň D a my sme od 7h sedeli pred ordináciou a po cca hodine nám oznámili, že nemajú voľné lôžka a musíme sa vrátiť domov, bola som z toho znechutená. Ale aké šťastie, nakoniec do 1/2 roka mu semenník sám zostúpil a operácia nebola potrebná. Preto si myslím, či tie operácie nerobia vo priskoro.

patriciagna
autor
11. mar 2021

@roja01 neskutočné....a to mne vraveli že 2 roky už je neskoro to už nezlezie a tak sme išli ale všetci tvrdili ze to je jednodnova chirurgia na druhý deň behá...no nebolo tak ľutujem toho

patriciagna
autor
11. mar 2021

@sisa106 aj som volala prišla sa mi naňho pozrieť jeho pediatrička a teda takto to vraj nemá byť že tam má silný zápal a nasadila antibiotiká...že už to ze mal teplotu ho nemali pustit alebo hned nasadiť lieky. Opäť zanedbaná starostlivost u nas nič nové ....

sisa106
12. mar 2021

@patriciagna Chúďa malé, teraz sa ani nečudujem, že ho to stále bolelo, keď už tam mal zápal 🙄 ale každý organizmus reaguje inak, nemohli ste vedieť, ako to dopadne u malého. Každopádne po antibiotikách mu bude len lepšie a lepšie, držím palce. Inak, aj ja som počula, že najideálnejší vek je max do 2 rokov veku dieťaťa, že čím skôr sa to zoperuje, tým menšia pravdepodobnosť, že vajko ostane (samozrejme aj nemusí ostať) nefunkčné.