Operácia hydrokely formou jednodňovej chirurgie

monika7
10. nov 2015

Mamičky, prosím, poraďte. Zhruba o mesiac by som mala s 3-ročným synom absolvovať operáciu hydrokely. Chcela by som sa spýtať na skúsenosti mamičiek, ktoré túto operáciu absolvovali priamo v Martine formou jednodňovej chirurgie.

Ako prebieha operácia viem, aj to, že je to "údajne" nenáročný zákrok, a že sa tieto zákroky robia ako na "bežiacom" páse. Zaujíma ma skôr personál (lekári a sestričky) a niektoré konkrétne detaily.

Bežne sa pred anestéziou podáva premedikácia - tzv. "náladovka". Podáva sa v tejto nemocnici u takýchto malých detí formou sirupu - na lyžičke alebo formou dosť bolestivej injekcie do svalu?

Po dokončení operácie podáva lekár, ktorý operoval, hneď rodičom informáciu, ako prebiehala operácia, či nenastali nejaké komplikácie a pod. alebo musíme čakať až do vizity?

Pokiaľ sa Vaše dieťa po operácii preberie s hysterickým plačom a pomedzi slzy kričí "maminka bolí", príde sestra a podá dávku analgetík sama alebo ju musíte o ňu doslovne uprosiť?

Pokiaľ prebehla operácia bez komplikácií, aká je približne veľkosť jazvy? Max 4cm alebo až 8cm?

Je Vám personál počas celej hospitalizácie nápomocný a snaží sa, aby Váš pobyt bol čo najmenej traumatizujúci alebo si skôr chce odrobiť svojich "osem" hodín a vypadnúť?

Aj u takýchto malých detí prebieha operácia ako jednodňová chirurgia tzn. že pár hodín po operácii idete domov alebo si dieťa pre istotu nechávajú na noc na pozorovanie? V takomto prípade spíte s ním na izbe alebo v úplne inej miestnosti? Je možné si priplatiť za nadštandard, aby ste mohli byť s dieťaťom na izbe sami?

Ospravedlňujem sa za množstvo otázok, ale verím, že chápete. Budem vďačná za akékoľvek info tu alebo do IP. Ďakujem.

P.S. Poprípade poprosím o skúsenosti o absolvovaní tejto operácie v inom meste.

taniellita
10. nov 2015

Ahoj my sme to absolvovali pred rokom, maly mal nieco viac ako rok, sice v Ke, ale snad ti to pomoze . maly dostal naladovku vo forme sirupu v striekacke, ale na op sme cakali viac ako hodinu,kedy zacal byt maly aj nervozny a zly, obj.sme boli o 16:00 na zakrok ho vzali o 17;30, op trvala viac ako hodinu, kedze mal vela tekutiny vo vajicku, od 12:00 nesmel nic jest.
S malym som bola po cely cas, pokial ho nevzali na salu a potom mi ho priviezli po prebudeni.
Polezali sme asi hodinku , doktor nas poucil, a sli.sme domov 100km, maly ale spal, lebno bol este unaveny z narkozy.
V podstate som bola rada, ze sme isli tak skoro prec , lebo tam bolo viacero chlapcekov, ktori plakali a kricali, a moj maly chcel spinkat.
Ja som svojmu vzala koooopec hraciek z domu , aby sa pocas cakania mohol pohrat, a nic lepsie som ani spravit nemohla.