Operácia dvojročného dieťaťa - skúsenosti

anonymka11
26. okt 2017

Ahojte nájde sa tu nejaká mamička ktorá má operované dieťatko? Chcela by som sa informovať ako to prebieha pred operáciu či idete s dieťatkom až na operačnú sálu či môžete byť pri ňom hneď keď sa preberie? Skrátka všetko po čas toho ďakujem za každú informáciu dcérka má len dva roky

sandrahi
26. okt 2017

sestre operovali pred nedavnom syna. mal nestastne zlomenu ruku, no na operacnu salu sa nedostala. mohla ho akurat tak pockat na izbe, to bolo vsetko co jej umoznili. treba sa na to pytat priamo sestriciek na oddeleni, na kazdom to moze byt inak

pribinak
26. okt 2017

no na operacnu salu nie, vsak tam to podlieha prisnej dezinfekcii, ty mozes nieco mat o com ani nevies, ale niekto by mohol velmi silno zareagovat, vacsinou maminy cakaju v takej predoperacnej izbe.

anonymka11
autor
26. okt 2017

@sandrahi to myslíte vážne? Preboha nestraste ja už teraz celé noci nespím a myslím len na to a pri každej myšlienke plačem a nie to ešte keď mi nedovolia ísť tam s ňou a ona by strašne plakala kebyže má ísť sama s cudzími veď je veľmi malička 😢

simsalabim
26. okt 2017

@anonymka11 ja som s dcerou mohla byt v predoperacnej miestnosti, kde jej dali oblbovak. Ked ju uz prelozili na vozik a presuvali na salu, bola v takom stave, ze si nic neuvedomovala, dala by sa natriet na chlieb. Odvoz na salu teda nebol pre nu ziadnou traumou, mohla som s nou ist az k dveram a videla som operaterku a cely tim. Potom ma poslali prec. Na izbu mi ju priviezli uz prebudenu. Operovali ju na Kramaroch, je to uz asi 6 rokov. Sprevadzanie dietata az k operacke som musela nahlasit a zaplatit poplatok a vyfasovala som vrchne oblecenie.

hors
26. okt 2017

@anonymka11 ahoj nasu dcerku operovali ako 17 mes.a teraz cakame dalsiu operaciu a mame 4r aj 5 mes .Ak chces napis ip :0)

anonymka11
autor
26. okt 2017

@pribinak aspoň ťa predoperacna izba je niekde blízko tej saly? Tam mi ju potom aj dovedú hneď po operácii? Ja som nemusela byť tam počas celej operácie len ju tam odprevadiť veď ona sama nezvládne ísť s niekým cudzím a viem si predstaviť ako veľmi bude plakať

anonymka11
autor
26. okt 2017

@simsalabim v toto dúfam aj ja že budem môcť byť pri nej až do chvíle kým nedostane nejaké lieky zaplatím si hocičo len nech tam môžem byť s ňou dúfam teda že to bude možné aby som bola pri nej celý čas keď je ešte taká malá

simsalabim
26. okt 2017

@anonymka11 ak ta to ukludni, na Kramaroch bola operacna sala na rovnakej chodbe ako opetacne saly. Nebola som jedina mamina s dietatom, co cakala v predoperacke. A viem, ze umoznili jednej aj sprevadzanie bez zaplatenia poplatku, lebo o tom nevedela a pokladna bola ajurat zatvorena. Ale potom si to vyuctovali. Myslim, ze v Detskej fakultnej na Kramaroch je sprevadzanie bezna prax. Kde ju budu operovat?

brunetka231
26. okt 2017

Ano moj syncek bol operovany ked mal rok a pol.Davali mu dole vajicko.No prebiehalo to tak,ze sme museli doniest predoperacne od nasej doktorky.Tam mu este vzali krv a poslali nas na anesteziologicke odedelenie.Tam sa so mnou anesteziologicka rozpravala ako to prebieha vsetky rizika.Malemu skusali masku na tvaricku aby sa nebal.Na druhy den rano nas zobrali na oddelenie.Na lacno iba voda.Kym na nas prisiel rad hrali sme sa v herni maly ani nevedel,ze je v nemocnici.Prisla sestricka dali sme mu podrvenu tabletku na ukludnenie.A o pol hodinu prisli po neho.Maly bol uz ospaly a nic nevnimal.Smejkal sa mi.Isla som s nim az pred operacku.Po operacii som cakala pred operackou.Ked ho doviezli hned som bola pri nom na pooperacnej sale.Ked sa prebral vyvadzal kus ale hned mu dali ukludnovacku.Previezli mi ho po 2hodinach na izbu a ked sa prebral akoby nic.Este v ten den aj papal;)Neboj nic.Ja som sa velmi bala aj poplakala ale nebolo to nic.Lebo ked malickej daju utlmovacku nebude vediet nic.Ani o sebe

anonymka11
autor
26. okt 2017

@brunetka231 bože ďakujem ti si zlatá troška si ma ukludnila verím tomu že mi to dovolia rovnako ako tebe že ju budem môcť odprevadiť a počkať na ňu pred operackou dúfam že tu oblbovacku spapa pretože ona lieky moc nechce jesť tak uvidíme ja sa ale bojím že skôr mne budú musieť dať ten ukludnovak lebo ja sa tam asi zbláznim

babulina
26. okt 2017

@anonymka11 ja mam extremne precitlivele a uzkostlive dieta, takze chapem tvoju obavu. Ja som bola na predoperacnej izbe, odniesla som ho az pred dvere operacky, tam uz bolo tak mimo ze mu to ani nedocvaklo. Potom som cakala uz mimo operacneho traktu ale o ked ho prenasali na izbu tak som bola pri nom
netusil ze som bola mimo neho. toto je scenar naplanovanej operacie. pri akutnej operacii budu nemilosrdni a zomele sa to tak rychlo ze ani sme nestihli protestovat ale vzhladom na okolnosti sme si uvedomovali to riziko co drobcovi hrozi, ze sme sa pratali z cesty a len zufalo cakali pre salou, takze si treba uvedomit ze ste na to stale lepsie ked to je riadeny proces a nie z nudze cnost.

anonymka11
autor
26. okt 2017

@brunetka231 len my prídeme vo štvrtok a až v piatok nás budú operovať tak dúfam že to tam nejako vydržíme

anonymka11
autor
26. okt 2017

@simsalabim idú ju operovať v Žiline

anonymka11
autor
26. okt 2017

Ďakujem vám aspoň trocha ste ma ukludnili lebo mám z toho vážne paniku už len tá predstava že ju budú uspavat má desí 😢

manika77
26. okt 2017

@anonymka11 kam idete na op a coho?

babulina
26. okt 2017

@anonymka11 este sa priprav dusevne na ten stav po prebrati, lebo to moze mat priebeh rozny - od dietata ktore sklbe driabe a kuse az po uplne jahniatko, toto bolo pre mna horsi pohlad na neovladatelne dieta a len sme cakali kym to cele odoznie

anonymka11
autor
26. okt 2017

@babulina a čo robil malý po prebratí? Ako ste ho ukludnili?

anonymka11
autor
26. okt 2017

@babulina práve aj toho sa veľmi bojím že aká bude po tej narkoze

cartridge
26. okt 2017

@anonymka11 Určite Ti nedovolia ísť až na operačnú sálu, na to sú predpisy, malej podajú asi nejaký oblbovák, takže ona to nebude asi moc intenzívne vnímať, po operácii ju predpokladám dajú ešte na pozorovanie a tam už určite budeš môcť byť s ňou. Držím palce, aby všetko dobre dopadlo 🙂

spachtosko5
26. okt 2017

Mne oboch operovali v Martine. Menší mal len 3 mes. A starší 3,5 roka. Ak niečo kľudne píšte ip 🙂. Určite to zvládnete neboj

simsalabim
26. okt 2017

@anonymka11 aj moja dcera srasne vystrajala po prebrati, kricala, vrieskala, hadzala sa. Operovali jej oci a zrejme ju chytila panika, ze nic nevidi, hoci sme sa o tom dopredu rozpravali. Tak hrozne vystrajala, ze jej museli ciastocne jedno oko odlepit, aby trochu videla. Az to ju ukludnilo. Dovtedy nevnimala nic, nefokaxala som ju ukludnit ani ja. Vraj vela deti po narkoze besnie...

anonymka11
autor
26. okt 2017

@simsalabim Ježiš ženy nestraste má nám idú operovať prst a teda desím sa toho aby si tie stychy nepotrhala keď bude tak besnit ako hovoríte lebo ona to bude mať len prelepené aby mohla hneď hýbať tým prstom a teraz mám strach že ak bude vyvádzať že sa jej to celé roztrhne alebo si ich odjedu sama vytrha ☹

anonymka11
autor
26. okt 2017

@cartridge ďakujem ti veľmi pekne za povzbudivé slová

brunetka231
26. okt 2017

Neboj.Aj ja som rozmyslala ako ho uspia a tak.Ale naozaj to bude dobre.Budes sama prekvapena ako to zvladnete.Tu tabletku podrvi a da jej do striekacky alebo jej ju podrvia a zapije.Moj nevedel prehltnut tak som dala podrvot a spapal ako syrupcek.Neboj nevytrha si stichy.Ak bude nepokojna co je normalne hned jej cez infuzku daju utlmovacku a zaspinka behom 10 sekund.Mozes ist pred operacku nie do.A aj pockat ju mozes pred.Ale bude lepsie ak sa pojdes kus obcerstvit a vratis sa ako ja a manzel.Pustia ta k nej na pooperacku neboj sa.Nas operovali v bystrici.Velmi mili personal

babulina
26. okt 2017

@anonymka11 nas bol taky jak zlahka opity, vsetko sam sam a strasne ho zaujimala infuzka ktoru mal napichnut
to zvladnete neboj

pininka
26. okt 2017

Mojho operovali ked mal 5 mesiacov, dermoidna cysta na hlavicke, ktora rastla. Az uplne na salu som sa nedostala, ale tesne pred salou som ho prezliekla do toho munduru, sestricka ho potom zobrala na ruky na salu. Cakala som ho pred operackou a bolo mi zle od strachu,moja mama tam revala co mi teda nepridalo na nalade. Ale za 15 minut bolo po vsetkom,reakcia na narkozu ziadna, anesteziolog nas chodil pozerat a vravel ze super to vsetko maly zvlada. Aj vy to date, neboj.

anonymka11
autor
26. okt 2017

Ženy každej jednej vám ďakujem či za vašu osobnú skúsenosť za každé info za každé povzbudivé slovo hneď mi je trochu lepšie ďakujem

livka_
26. okt 2017

@anonymka11 nemam skusenost...ale vela vela zdravia, pozitivnej energie a stasticka prajem 🙏 drzte sa ❤🙂

2kocka7
27. okt 2017

držím palce...nás to tiež čaká, 5.11. sme objednaní do Košíc na plastiku..odkedy mi to povedali, tak sa neviem dať dokopy...stále len plačem...neskutočne sa bojím..ako to všetko bude...malý má 3 roky...doma budem mať dcéru 5 r... a ja som neskutočne citlivá a zarevaná ... neviem ako to tam vydržím... mala som problém vydržať v pôrodnici.. :( každý mi hovorí, nech sa ukľudním , ale nejde mi to nijak... máme tam byť 5 dní.

anonymka11
autor
27. okt 2017

@2kocka7 viem ako sa cítiš my ideme na operáciu tiež v novembri a tiež sa neviem ukľudniť stále nato musím myslieť a tiež už som si veľa poplakala kvôli tomu a najviac sa bojím toho ako veľmi budem plakať v nemocnici a že dcérka to bude cítiť práve preto musíme byť silné a dodávať odvahu našich detičkám ktoré to majú omnoho tahsie ako my aj keď je to pre nás veľká rana pre neho musíme byť silné a dodávať im odvahu ty to máš o to horšie že máš ďalšie dieťatko doma ale verím že všetko dobre dopadne a čo chvíľka zase budete všetci spolu držím vám palce