Operácia aparátu u 14 mesačného dieťaťa

lilianaruizova
16. dec 2021

Dobrý deň chcela by som sa opýtať či máte skúsenosti z operáciu aparátu ?
Mám syna má už rok aj dva mesiace práve uško nemá vyvinuté len ľavé chcú mu dať aparát.
Má čas len do troch rokov aby mohol počuť a naučiť sa rozprávať.
Doktori si myslia , že je to dobrý nápad nuž moja rodina to odmieta.
Mám obavy o svoje dieťa aby sa mu to naopak viac nezhoršilo alebo nestálo.
Neviem ako sa rozhodnúť vôbec nemám kvôli tomu ani spania.
Prosím ak sú tu skúsené mamičky nech sa podelila so mnou o svoje skúsenosti budem veľmi vďačná a každá rada mi pomôže vopred vám veľmi pekne ďakujem.

denden77
16. dec 2021

@lilianaruizova a tvoja rodina je zlozena z lekarov? 🤔

vikes
16. dec 2021

@lilianaruizova Aké rozumné argumenty má vaša rodina? Bežne podstupujú operačné zákroky aj deti v mladšom veku. A predsa aj dieťa si musí zvyknúť na "nový stav". čím neskôr ho budú operovať, tým neskôr začne rozprávať, to je fakt. Následne môže mať aj zlú výslovnosť a bude potrebovať logopéda, čo tiež zaberie určitý čas. Ak nie ste si istá konzultujte s inými lekármi, ale čas vám rýchlo uteká. Držím palce.

marianarem
16. dec 2021

@lilianaruizova Ja nemam osobnu skusenost a ani neviem, o aky aparat sa jedna. Ale mam kamarata s tazko sluchovo postihnutym chlapcekom, ktoremu voperovali zariadenie, vdaka ktoremu pocuje a naucil sa aj rozpravat. Takze urcite sa oplatilo, len zial neviem vela detailov.

kengurica
16. dec 2021

@lilianaruizova Tiež ma zaujímajú argumenty tvojej rodiny (kto je to, svojra, otec dieťaťa?.., sú to lekári?.)
To, aby sluchový aparát dostal čo najskôr, je veľmi dôležité, čo ti vysvetlil aj lekár, a hlavne to synčekovi výrazne skvalitní život, zvykne si na to. Nechápem, čo na to vadí "tvojej rodine", a osobne si myslím, že ich do toho nič nie je. Mňa by na tvojom mieste ich názory absolútne nezaujímali, pokiaľ ide o kvalitu života a zdravie môjho dieťaťa, a názor ozajstných odborníkov.

adka3321
16. dec 2021

@lilianaruizova ja by som sa radila nazormi lekarov, nie co ti doma povedali, doma su tiez vystudovani lekari? ja ti napisem len skusenost z nasho okolia. v dedine, v ktorej som vyrastala bolo jedno dievcatko, jej prisli na to, ze nepocuje dost neskoro, tento aparat na pocuvanie jej operovali mozno az ked mala 6 rokov. dievcatko nevedelo rozpravat, len stale"hucala" ked nieco chcela. a si predstav ostatne deti ako sa jej vysmievali, ze je zaostala, hukacka atd. Teraz je uz dospela, ale stale ta jej rec nie je to prave, porozprava sa, ale stale je to tam pocut. takze ak mas moznost dat to malemu spravit teraz, nevahaj.

kacena4
16. dec 2021

aparat myslis kochlearny implantat? ak ano urcite cim skor, nakolko ako bude rast a nebude pocut na 1usko bude mat orobkem s vyslovnostou hlasok, recou a nakoniec sa to odzrkadlu v skole s problemami pri citani a pisani drzim palceky