Ahojte, ktory opalovak by ste odporucili? V akej forme, krem ci gel alebo sprej? Chemicky ci fyz? Najma ked dieta potrapi kombo pot, voda chlorova, more, slnko. Co znesu vasi atopici? Dakujem.🌷
@mimanr bioderma ma bud mineralny sprej 50.ku alebo taky vo vysokej flasi (tiez sprej) 50.ku a tie su urcene pre atopikov. Maju to napisane aj v popise. Kupujem pre syna uz roky - a je skvely.
Skús si pozrieť niečo o značke EVY. Pre mna aj pre moje dieťa tieto spf spôsobili úplný prevrat. Sama som atopik, dieťa tiež. Zatial som nič lepsie neskusila. A okrem ineho ma tato značka vydrž až 6h, kedy nie je potrebné spf reaplikovat. S tým sú jediní na trhu😊
@mimanr daylong za mňa pri atopic kom ekzeme voľba číslo 1!!!! Ale hlavne treba riešiť príčinu ekzému a až potom hľadať krém. Keď odstránite príčinu zmizne ekzém a môžete sa natierať s čím uznáte za vhodné....
@kulumulu123 ako najst pricinu? suchy ekzem ma celorocne, zhorsuje sa na mokvavy cerveny po jahodach a niekedy po nanuku, so zaciatkom oteplovania okamzite zhorsenie po celom tele...
@mimanr toto treba riešiť s pediatrom. Dat urobiť testy na všetky možné aj nemožné alergie hlavne potravinové, potom sa tým jedlám naozaj vyhnúť. Viem o com hovorím mam dieťa s veľmi ťažkou alergiou na bkm kým sme to nevedeli mal ekzém až do živého a to doslova.. Odkedy sme na diéte a ozaj prísne ju dodržujeme tak ma kožu jemnúcku ako bábätko z reklamy... Držím palce 😘
Mimo tému, ale môjmu veľmi pomohlo sa starať aj z vnútra. Probiotika probiofix imun (majú tam ten jeden kmeň vhodný pre atopikov, ale určite ich má aj viacej probiotik) a colostrum. Pre čistili sme vnútro a má po ekzeme (klop klop)..
@mimanr a neskusala si maleho kupat v ovsenych vlockach? To nasemu pomahalo myslim najviac. A potom kremovat v kombinacii Aderma + trosku bepanthenu. Tak sa neskrabal a este sa to hojilo 👌🏻👌🏻 Atopicky ekzem je najcastejsie prejav intolrancie mlieka.
@kittykat22 Adermu exomega pouzivam, ta je fajn. Kupe sa vo. vode s olejom Oilatum, ale ma to netesi, kedze obsahuje triclosan, hladam nahradu na zvlacnujuci kupel, cista voda aj bezne mydielka vysusuju...
@mimanr skus tie vlocky. Maju v DM bio vlocky do detskeho kupela. Je to super. Syn mal po okupani vlacnu pokozku a krasne sa hojila. My sme pouzivali vsetko od A dermy. AJ sampon aj mydlo na umyvanie. A na ruky pouzivame frosh. Syn nesmie bezne veci - ma vsetko pre atopikov.
Linola. Síce farbí oblečenie, ale dlho jediný, z ktorý nedráždil
@mimanr skus do kúpeľa salviovy čaj myslim ten sypaný co kúpiš v lekárni uvar veľmi silný čaj do hrnca potom ho naried vodou vo vani. Šalvia ma silné hojivé účinky a máš to bez chémie... V prípade ze sa ti to osvedčí tak šalvia je velice nenáročný bylina dá sa snáď pestovať aj v kvetináči na balkóne potrebuje dosť vody ale nie rozmocenu pôdu. Potom to budeš mať už uplne bio 😊
@mimanr je dokonca účinnejšia ako repik
Syn mal v zime na lytkach ekzem, teraz sa mu vytratil, takze neviem povedat nakolko ma citlivu pokozku, ale pouzivam Solartea zo stranky kvitok.sk
https://kvitok.sk/produkt/solar-tea-opalovaci-k...