Opaľovací krém pre dieťa s atopickým ekzémom

mimanr
28. jún 2021

Ahojte, ktory opalovak by ste odporucili? V akej forme, krem ci gel alebo sprej? Chemicky ci fyz? Najma ked dieta potrapi kombo pot, voda chlorova, more, slnko. Co znesu vasi atopici? Dakujem.🌷

carduelis
28. jún 2021

Syn mal v zime na lytkach ekzem, teraz sa mu vytratil, takze neviem povedat nakolko ma citlivu pokozku, ale pouzivam Solartea zo stranky kvitok.sk
https://kvitok.sk/produkt/solar-tea-opalovaci-k...

kittykat22
28. jún 2021

@mimanr bioderma ma bud mineralny sprej 50.ku alebo taky vo vysokej flasi (tiez sprej) 50.ku a tie su urcene pre atopikov. Maju to napisane aj v popise. Kupujem pre syna uz roky - a je skvely.

lelluska
28. jún 2021

Skús si pozrieť niečo o značke EVY. Pre mna aj pre moje dieťa tieto spf spôsobili úplný prevrat. Sama som atopik, dieťa tiež. Zatial som nič lepsie neskusila. A okrem ineho ma tato značka vydrž až 6h, kedy nie je potrebné spf reaplikovat. S tým sú jediní na trhu😊

kulumulu123
28. jún 2021

@mimanr daylong za mňa pri atopic kom ekzeme voľba číslo 1!!!! Ale hlavne treba riešiť príčinu ekzému a až potom hľadať krém. Keď odstránite príčinu zmizne ekzém a môžete sa natierať s čím uznáte za vhodné....

mimanr
autor
28. jún 2021

@kulumulu123 ako najst pricinu? suchy ekzem ma celorocne, zhorsuje sa na mokvavy cerveny po jahodach a niekedy po nanuku, so zaciatkom oteplovania okamzite zhorsenie po celom tele...

kulumulu123
28. jún 2021

@mimanr toto treba riešiť s pediatrom. Dat urobiť testy na všetky možné aj nemožné alergie hlavne potravinové, potom sa tým jedlám naozaj vyhnúť. Viem o com hovorím mam dieťa s veľmi ťažkou alergiou na bkm kým sme to nevedeli mal ekzém až do živého a to doslova.. Odkedy sme na diéte a ozaj prísne ju dodržujeme tak ma kožu jemnúcku ako bábätko z reklamy... Držím palce 😘

panda21
28. jún 2021

Mimo tému, ale môjmu veľmi pomohlo sa starať aj z vnútra. Probiotika probiofix imun (majú tam ten jeden kmeň vhodný pre atopikov, ale určite ich má aj viacej probiotik) a colostrum. Pre čistili sme vnútro a má po ekzeme (klop klop)..

kittykat22
28. jún 2021

@mimanr a neskusala si maleho kupat v ovsenych vlockach? To nasemu pomahalo myslim najviac. A potom kremovat v kombinacii Aderma + trosku bepanthenu. Tak sa neskrabal a este sa to hojilo 👌🏻👌🏻 Atopicky ekzem je najcastejsie prejav intolrancie mlieka.

mimanr
autor
28. jún 2021

@kittykat22 Adermu exomega pouzivam, ta je fajn. Kupe sa vo. vode s olejom Oilatum, ale ma to netesi, kedze obsahuje triclosan, hladam nahradu na zvlacnujuci kupel, cista voda aj bezne mydielka vysusuju...

ludinka
28. jún 2021

@mimanr ladival je top

kittykat22
28. jún 2021

@mimanr skus tie vlocky. Maju v DM bio vlocky do detskeho kupela. Je to super. Syn mal po okupani vlacnu pokozku a krasne sa hojila. My sme pouzivali vsetko od A dermy. AJ sampon aj mydlo na umyvanie. A na ruky pouzivame frosh. Syn nesmie bezne veci - ma vsetko pre atopikov.

janage
28. jún 2021

Linola. Síce farbí oblečenie, ale dlho jediný, z ktorý nedráždil

3petka
28. jún 2021

@mimanr my sme tiež na linola produktoch. Opaľovací, telové mlieko, sprchac, a šampón. Teraz ako sa mocil vo vode tiež to má horšie ale keď ho natieram ráno večer tak dosť to pomáha. Ale keď nie je na slnku tak len telovým

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kulumulu123
29. jún 2021

@mimanr skus do kúpeľa salviovy čaj myslim ten sypaný co kúpiš v lekárni uvar veľmi silný čaj do hrnca potom ho naried vodou vo vani. Šalvia ma silné hojivé účinky a máš to bez chémie... V prípade ze sa ti to osvedčí tak šalvia je velice nenáročný bylina dá sa snáď pestovať aj v kvetináči na balkóne potrebuje dosť vody ale nie rozmocenu pôdu. Potom to budeš mať už uplne bio 😊

kulumulu123
29. jún 2021

@mimanr je dokonca účinnejšia ako repik