Opakujúci sa zápal a problémy s močovými cestami

roselyn
18. mar 2018

Ked dcerka pije brusnicovy dzus a urologicky detsky cajik, berie probiotika, kupe sa vecer (kupel na mocove cesty) je vsetko v poriadku. Jeden den vsak toto vynecha a hned ju “dole” boli a je cervene vsetko a pocikava sa. Ja uz neviem fakt o co ide? Stretli ste sa s tym? Opat budeme musiet ist k lekarke a ta urcite ako vzdy nic konkretne nepovie, len ze toto vsetko brat a robit a nasadi na to este ATB. Lenze skonci ATB (ako to tak bolo doposial) a po 1-2 tyzdnoch to bude naspat. To je dokola zacarovany kruh ☹️ Co by ste nam poradili?

pribinak
18. mar 2018

No a ma urobený nejaky rozbor cikania?

cicuska9999
18. mar 2018

Mozno zmenit lekarku...ist sa spytat aj inych o nazor

roselyn
autor
18. mar 2018

@pribinak ked je vezme moc do skumavky tak povie, ze ma zapal a nasadi ATB

roselyn
autor
18. mar 2018

@cicuska9999 boli sme u detskej gyn. a aj detskeho urologa, a ze z ich stranky je vsetko oki.

roselyn
autor
18. mar 2018

fakt nerozumiem, preco sa jej to dokola opakuje ☹️

estrapo
19. mar 2018

Ahoj. skús pozorovať, či ciká prúdom alebo musí silno tlačiť pri cikaní. vypýtaj si zobrazovacie vyšetrenie , ci nemá chlopňu na močovej rúre. dávaj jej nejaký uroprípravok s manózou, zabraňuje uchyteniu baktérii na stenu moč. mechúra.

roselyn
autor
19. mar 2018

@estrapo
davam uroval manosa sirup, probiotika na mocove cesty, urologicky caj, brusnicovy dzus.
ked si uz myslim, ze fajn a aj dcerka mi povie, ze je uz oki, prestaneme a o par dni (do 3-5dni) je to spat ☹️😔😖

kikuskkka
19. mar 2018

@roselyn ja mám toto isté, akurát už nie som dieťa, no moje problémy sa so mnou ťahajú od 16tky...prevencia je to najlepšie čo môžeš pre malú spraviť a hlavne ju nenechaj behať bosu, hocijaké papučky na nôžky, pretože odtiaľ sa skutočne najrýchlejšie prechladne... A dávaj na ňu pozor až sa v noci neodkryva, hlavne nech má v teplucku chrbatik a nôžky...no a každopádne skúsiť iného lekára a kúpte aj tabletky Canephron, sú na prírodnej báze a môžu ich užívať deti od 6 rokov

kikuskkka
19. mar 2018

@roselyn a zabudla som asi to najdôležitejšie - pitný režim, ale fakt že dodržiavať...ja pokiaľ počas dňa málo vypijem, na ďalší deň už cítim rezanie, bolesti a tak ďalej... Raz mi jedna doktorka vysvetľovala že pitný režim je základ - prirovnala to k potôčiku - pokiaľ sa premýva, tečie, nikdy sa tam nič zlé neusadi a je čistý, no keď zastane, začne sa zanasat a bude špinavý...ja si toto vždy predstavím 🙂 možno trošku infantilne ale pomáha, aj na moju dcéru to platí 😁

roselyn
autor
19. mar 2018

@kikuskkka
ahoj 🙂
no ona este nema ani 5 rockov. pitny rezim sa snazim dodrziavat - nutim ju vela pit. papucky nosi v kuse. jedine, ze v noci, ona neznasa byt prikryta. ale spinka pekne v pyzamke a ponozkach. ale v kuse co ja ju prikryjem, ona sa odkryje a tak dokola. (chcela by som to vidiet v skolke, ze co tam, ako spi ci je v teple a ci pije dostatocne). ucitelky, ze ano ano, hmmm neviem.
zajtra ideme k lekarke, odbery a vysetrenia, som zvedava.

hodiny22
13. júl 2024

@roselyn Ahoj, ako ste pochodili ďalej prosím ťa? Prešlo to po čase? Či sa to s nou ťahá stále? Máme podobný problém. Dcérka nemá ani 4 roky a už mala 3xzápal. Brala antibiotiká. Bolí ju stále bruško. Vracia sa to stále.
Ďakujem za odpoveď

roselyn
autor
15. júl 2024

@hodiny22
Ahoj.
Ano, uz odvtedy (co je teda davno 🙂 ) mame pokoj, nastastie.
Vela toho som jej davala/vyskusala/ zmenila takze konkretne neviem, co pomohlo (mozno vsetko), ale trebalo trpezlivost a vydrzat (jej tie veci nechutili, stipali, atd : urinal forte (sirup neskor pol tabletky), rabenhorst brusnicovu stavu, brusnicovy caj z kanadskej brusnice z lekarne, dievcensky intimny umyvaci gel asi z dm (nepamatam), v skolke a doma spala s ponozkami 😁, dosku na wc sme vymenili umelu za drevenu (ktora je termo), lactacid vlhcene obrusky (antibakterialne) - ked nieco, hlavne v skole.
Takze asi tolko. Drzim palce, aby sa aj Vasa uzdravila 🍀