Opakujúce štípanie zospodu u štvorročnej

miriam7979
7. mar 2021

Ahoojte baby chcem sa spytat alebo poradit co vam zaberalo ktora mate skusenosti stymto ...mam 4 rocnu dcerku a uz asi rok nas trapia ze sa opakovane asi kazde 2-3mesiace stazuje ze ju stipe suska zo spodu a chodi aj casto cikat po troske...dam jej vzdy jej dam teply kupel a urogicky caj,urinál sirup, a aj krem imazol zo spodu vzdy za den ju to prejde chvala bohu raz jej brali aj moc a nic nezistili...bolo my povedane ze ked uz raz to mala te sa to zvykne vracať ze je viac nachylna zo spodu...prosim vas tie co mate stym skusenosti co vam zaberalo popripadne porsdit nieco aby sa to tak casto nevracalo🙏🏼🙏🏼 Dakujem 🙂

kitycat
7. mar 2021

Mozno by som skusila miesto utierania po cikani sprchu a teplejsie teplaky alebo leginy bez gatiek...aspon pokym to situacia dovoluje a nikam sa velmi nechodi. Ci to ma prechladnute alebo nejake rozdrazdene ti doktorka nepovedala?

iritka
7. mar 2021

moju malu tiez casto stipalo, ale odkedy som jej kupila detske saforelle na intimnu hygienu tak sa nestazuje

jankapepe
7. mar 2021

@miriam7979 zle utierate po wc?

basska_b
7. mar 2021

Treba obliecť teplejšie nohavice a aby nesedela na zemi... to len ako taký tip. Asi je náchylna zospodu na zápaly

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
venusa85
7. mar 2021

@miriam7979 my mame to isté. Mojej sa to objavi aj ked menej pije, minule prisla od otca a tiez s tym, ze ju boli (priznal ze ju utrel vlhcenym toal.papierom ale s nejakou vonou). My tiez pouzivame Imazol, zaberie ako pises, mam aj Ialugel na to a mne dr.odporucila aj kupel v hypermangane.

darinka_klasova
7. mar 2021

V ziadnom prípade bez nohavičiek - davajte jej 100% bavlnené gatky, každý večer po sprche čisté - neprat v avivazach, prať na vyššej teplote, prezehlovat, hypoalergenny praci prostriedok

V ziadnom prípade nesprchovat viackrát denne - stačí večer a používať jemny detský neparfumovany gel na intímnu hygienu

Po cikani jemne utriet radšej neparfumovanou hypoalergennou zloženie: 99% voda vlhčenou utierkou (je jemnejšia ako suchý toaletak) a pri utierani nedrhnut a dať pozor aby sa z konečníka neprenášali baktérie na susku

Kúpeľ neodporúčam keď ma problémy, radšej ta sprcha

Vždy cisty uterák, nie ten čo používajú iný ľudia, prať na 60tke

Kremík môže byt alebo canesten, urologicky caj môže byt

Skúste uvidíte

spadnutaslivka
7. mar 2021

neradila by som, ale zistila som, že mnohé mamy (a teda ani ich dcéry) nevedia, že utierať šušku treba odpredu smerom k riťke, nie opačne- aby sa nezanášali baktérie z riťky na šušku.
inak tiež odporúčam nevynechať gaťky, lebo inak sa na šušku dostane viac špiny, keď sa hrá na zemi v tenkých legínkach. pozor na chlad od zeme, aj treba piť dosť tekutín.
gaťky dávať čisté každý deň.
ale inak čo viem, tak dievčatám cca do školského veku sa stáva, že ich proste občas šuška zaštípe. väčšinou stačí len osprchovať a natrieť krémom, čo sa bábätkám natiera (napr. sudocrem) alebo púder.

mnamko
7. mar 2021

Kupit vlhceny toaletny papier,pri spchovani pouzivat len intimny sprchovy gel

ctrl
8. mar 2021

@miriam7979 určite by sim skúsila sprej Optimun .
Môžte napísať aj sem odpovedia Vám.
Ale ako prvorade bysom určite zamenila pracie prášky gély aj keď máte detské za Euronu.
https://www.euronabycerny.com/sk/c/91/praci-pri...
V rodine mame veľmi dobre skúsenosti z touto značkou .

ctrl
8. mar 2021

@miriam7979 aj v tomto článku o ňom pisu verím že Vám z toho čo som napísal pomoze. Držím palce.

siska25
8. mar 2021

@miriam7979 moja dcera ma sice uz osem, ale tiez ma podobne problemy. Pravidelbe sa stazuje, ze ju dole stipe. Chodi aj castejsie na wc, uz sa stalo, ze jej raz aj uslo, co to neodhadla. Moc ma uplne v poriadku, vsetko vysetrene. Nas este doktorka poslala pre istotu k detskej gynekologicke, dnes tam prave ideme. Tak uvidim, co nam povie. Inak hej davam brusnicovy sirup a natieram canestenom, ako nam dr. kazala

siska25
8. mar 2021

@miriam7979 aha a este nam vysetrovali, ci nema mrle, to ma tiez negativne

darinka_klasova
8. mar 2021

Môže to byt spôsobené aj stravou - veľa cukru, muky, sacharidov - premnožené kvasinky... 🙂 žiadne sladkosti, sladené vody...

miriam7979
autor
14. mar 2021

@siska25 ahooj ak sa mozem spytat ako ste dopadli u detskej gynekologicky co Vam povedala? Lebo ja uz som fakt bezradna dtymi zapalmi ako som oisala v prispevku
Dakujem 🙂

siska25
14. mar 2021

@miriam7979 ahoj, dcere spravila gynekologicka sono a ster, s tym ze hned vidala, ze to ma dole zacervenale . Sono bolo ok, z vyteru jej zistili bakteriu, presny nazov neviem. Dostala mast, tak mame 10 dni natierat a uvidime. Uz teraz sa dcera nestazuje, tak asi zabralo. S mocom to teda nemalo nakoniec suvislost.