Opakujuce sa zahnisane oko u ročnej dcérky

banalu
1. nov 2022

Problem mala uz v porodnici, oko jej slzilo. Mala som kliestovy porod a znamky po kliestoch boli viditelne po celej hlavicke a mala aj skrabanec na tom oku. Nikto to tam ale nerieisil nijako specificky, primarka z novorodeneckeho povedala, ze je to ok.
Prvy krat jej oko zahnisalo ked mala ani nie 2 mesiace, lenze s tym sa vela robit neda, preplach a sondovanie robia az od 3 M.
Dostala prve atb kvapky. To sa trosku vycistilo, chvilu bol pokoj a znova to zahnisalo po mesiaci. Sli sme do nemocnice, presondovali jej to a 6 M bol pokoj. V Juli jej oko zas zacalo hnisat, sli sme k Dr., dostala atb. V septembri jej oko zas zacalo hnisat, dostala preplach a atb, pred tyzdnom a pol jej oko zacalo hnisat, dostala atb. A predvcerom po dvoch dnoch co dobrala atb jej oko zas zacalo hnisat 😖
Ja uz neviem co robit, cistim rano vecer, masirujem kanaliky, prikladam repik, a jej sa to stale vracia. Hnis je tuhy, skoro ako soplik, ked zaschne je ako kaprina (po noci ma zaschnute v kutiku).
Nemal s tym este niekto problem? Ako ste to riesili? Ja sa uz zacinam bat ci jej to nejako neovplyvni zrak 😑

dagas
1. nov 2022

@banalu my sme boli na tom tak isto..už v pôrodnici mala zahnisané oči...keď mala mesiac boli sme prvý krát na preplachu...boli sme na ňom asi 5 krát..dávali kvaoky,antibiotiká,maste...doktorka.povedala že pokým nám naša obvodná nedá dokopy sople že to bude mať stále..aj tak bolo, vždy keď mala sopel vždy aj oči chytené po roku ju to tak viac menej prešlo ale aj teraz väčšinou keď je prechorená zistíme to podla očí..potom sa to rozbehne...ale je to určite oveľa lepšie ako keď bola malá..teraz má 4 roky...

ibajaanikiny
1. nov 2022

@banalu a odsavas pravidelne sople?prestriekaj nos morskou vodou a odsavaj pravidelne odsavackou na vysavac…ked jej oko casto hnisa,je nutne odsavat aj nos poriadne

banalu
autor
1. nov 2022

@ibajaanikiny ano nosovu hygienu robim, viem ze je to prepojene. Morskou vodou rano vecer a ked treba aj vysavacom.
@dagas dam jej spravit vyter z nosa a uvidime, ale uz ma to fakt nebavi a malu tiez nie, cim dalej sa brani viac a viac.