Opakujúce sa laryngitídy

slnecnica777
12. sep 2023

Malý 5r. má tento rok už 10.tu laryngitidu. ATB bral len raz, keď po nej dostal 40.st teploty a v nose mal stafylokoka. Boli sme aj na imuno-alergologii kde okrem alergie na roztoče nič nezistili. Bral aj Broncho-vaxon na imunitu, ale po dobrati druhej dávky v máji sa začalo hotové peklo. Odvtedy ma už 5.virozu, celé prázdniny bol nonstop chorý, skončili sme v nemocnici na infúziách. Momentálne má taký štekavy kašeľ, že v noci pozvracia celú posteľ z hlienov a musí brať Prednison a dithiaden. Záchvaty sú hlavne ráno a v noci. Toto sa opakuje každé 2 týždne a to ešte nezačal ani poriadne chodiť do škôlky. Mal niekto podobný problém,? Čo ste dávali na posilnenie imunity?

msnesquik
12. sep 2023

@slnecnica777 moja dcera bola dost chora po kiahnach...asi sa zhorsila imunita...dokonca sme mali aj komplikovanu urtiku a musela ist do nemocnice...teraz davam imunoglukan, uz od augusta, dufam, ze bude lepsie 🙏

dadis
12. sep 2023

@slnecnica777 Sport v chladnom prostredi - napriklad hokej, lyzovanie, beh, futbal.. aby sa dychacie cesty otuzovali. Moj brat bol tento pripad a ked zacal s hokejom, tak sa jeho stav zlepsil /alebo z toho vyrastol 🤷‍♀️. Ked boli moje deti skolkari - chodili sme vela na jesen a zimu do hor - turistika, lyzovanie, sankovanie..

zuzanapjat
12. sep 2023

@slnecnica777 poznám to, mám to so synom od 4 rokov, momentálne má 8. Vynechali sme mliečne, vajcia, sóju, dávala som pozor či nemá histamínovú - aj tak mal záchvaty. Takže prednison stále v chladničke. Alergo najnovšie - všetko ok. Krčné - vyšiel streptokok. Ale prečo má tie záchvaty - nevedia mi povedať. Je viac doma ako v škole a predtým do škôlky ani nechodil. Po týždni v škôlke záchvat a tak dookola. Neviem vám poradiť. Skúste tiež vynechať mlieko-mliečne veci. Pomôže to, ale úplne to asi neprejde.

janedoe
12. sep 2023

Moj syn mava tiez zachvaty snad kazdy mesiac a dost casto konci na adrenaline v nemocnici, lebo ked nevystihnem presne cas, kedy dat prednison, uz mu nepomoze. Ale mam pocit, ze sa mu to zhorsuje. Kedysi to zacalo soplami, posledne 2 razy sa mu to zacalo uplne bez varovania. Naposledy na ture, 2 hodiny od civilizacie 🙈

slnecnica777
autor
12. sep 2023

@zuzanapjat ach...tak dlho. Môjmu to začalo každý mesiac ako začal chodiť do škôlky. Bol viac doma než tam. Za celý školský rok bol v škôlke asi len 8x. Už mi ho chceli tento rok vyhodiť a zobrať namiesto neho iné dieťa. Som na neho sama, keď je chorý postarať sa môžem o neho len ja a nemôžem sa ani zamestnať. Ak to aj jemu bude takto dlho trvať, neviem si to predstavit. Mliečne práveže neje.

zuzanapjat
12. sep 2023

@slnecnica777 mám presne to isté. Začalo to keď nastúpil do škôlky ako 4ročný...

slnecnica777
autor
12. sep 2023

@janedoe Aj u neho to vždy lepkavym soplom začínalo a trvalo 10 až 14 dní a teraz to prichádza náhle bez sopla, bez príznakov. V noci začne strašne kašľať. Ja sa bojím, že po tom Prednisonu sa mu zastaví rast. Je to písané aj v tom pribalovom letáku ako nežiaduci účinok dlhodobého užívania u deti, ale keď mu ho nedám, tak sa mi ide zadusit. Pred hodinou zvracal hlieny, vrieskal, že už to vevydrzi. Musela som dať zas 1/2 tbl a do polhodiny to ustalo. Bojím sa čo bude ráno, lebo rána máva tiež kritické.

taktotedanie
12. sep 2023

@slnecnica777 nezvazovali ste liecbu v tatrach/smokovec?

matildam
12. sep 2023

@slnecnica777 Nam na opakujuce sa tazke laryngitidy (u 4-roc.dietata) predpisala alergologicka 2 inhalacne spreje, kt.mam doma. Mam ich pouzit, ked zacne zachvat laryngitidy - aby sme nemuseli zakazdym utekat na urgent (tieto inhalacie tam pouzivali a vzdy pekne zabrali). Laryngitida moze byt predstupnom astmy, patrajte aj po tom a skuste vysetrenie na plucnom. Drzim palce!

slnecnica777
autor
12. sep 2023

@matildam nie je to ventolin? Myslím ten spray.

slnecnica777
autor
12. sep 2023

@taktotedanie už som nad tým premýšľala, ale neviem ako sa to vybavuje, od koho musím mať odporúčania atď.

taktotedanie
12. sep 2023

@slnecnica777 no zacala by som pediatrom bud vypise pediater alebo odosle na ORL

matildam
12. sep 2023

@slnecnica777 ventolin+este nieco.... zajtra vam mozem poslat nazov....

slnecnica777
autor
12. sep 2023

@matildam o.k, máme kontrolu na konci mesiaca na alergo, tak uvidím čo mu dá, lebo po tom broncho-vaxone tie laryngitidy sa ešte viac zhorsili, záchvaty sú častejšie a intenzívnejšie.

matildam
12. sep 2023

@matildam Napadlo mi, ze nas poslali aj na ORL - zvacsene mandle mozu tiez zhorsovat laryngitidy. U nas problem s mandlami nie je, oplati sa vsak aj to zistit....

kacena4
12. sep 2023

poziadaj na alergo nech mu spravia test na astmu, popr. spirometriu, ak mu vyjdu horsie vysledky automaticky nasadi sprej a astmu + ventolin pri zachvate nam to pomohlo brali sme cca rok a odvtedy dcera nemava laryngitidy, predtym tiez pravidelne

anonymnasnazilka
13. sep 2023

mojej setry syn maval tiez dost casto. zistili mu alergiu na ryzu a ako ju vysadil, tak je to lepsie..