Malý 5r. má tento rok už 10.tu laryngitidu. ATB bral len raz, keď po nej dostal 40.st teploty a v nose mal stafylokoka. Boli sme aj na imuno-alergologii kde okrem alergie na roztoče nič nezistili. Bral aj Broncho-vaxon na imunitu, ale po dobrati druhej dávky v máji sa začalo hotové peklo. Odvtedy ma už 5.virozu, celé prázdniny bol nonstop chorý, skončili sme v nemocnici na infúziách. Momentálne má taký štekavy kašeľ, že v noci pozvracia celú posteľ z hlienov a musí brať Prednison a dithiaden. Záchvaty sú hlavne ráno a v noci. Toto sa opakuje každé 2 týždne a to ešte nezačal ani poriadne chodiť do škôlky. Mal niekto podobný problém,? Čo ste dávali na posilnenie imunity?
@slnecnica777 Sport v chladnom prostredi - napriklad hokej, lyzovanie, beh, futbal.. aby sa dychacie cesty otuzovali. Moj brat bol tento pripad a ked zacal s hokejom, tak sa jeho stav zlepsil /alebo z toho vyrastol 🤷♀️. Ked boli moje deti skolkari - chodili sme vela na jesen a zimu do hor - turistika, lyzovanie, sankovanie..
@slnecnica777 poznám to, mám to so synom od 4 rokov, momentálne má 8. Vynechali sme mliečne, vajcia, sóju, dávala som pozor či nemá histamínovú - aj tak mal záchvaty. Takže prednison stále v chladničke. Alergo najnovšie - všetko ok. Krčné - vyšiel streptokok. Ale prečo má tie záchvaty - nevedia mi povedať. Je viac doma ako v škole a predtým do škôlky ani nechodil. Po týždni v škôlke záchvat a tak dookola. Neviem vám poradiť. Skúste tiež vynechať mlieko-mliečne veci. Pomôže to, ale úplne to asi neprejde.
Moj syn mava tiez zachvaty snad kazdy mesiac a dost casto konci na adrenaline v nemocnici, lebo ked nevystihnem presne cas, kedy dat prednison, uz mu nepomoze. Ale mam pocit, ze sa mu to zhorsuje. Kedysi to zacalo soplami, posledne 2 razy sa mu to zacalo uplne bez varovania. Naposledy na ture, 2 hodiny od civilizacie 🙈
@zuzanapjat ach...tak dlho. Môjmu to začalo každý mesiac ako začal chodiť do škôlky. Bol viac doma než tam. Za celý školský rok bol v škôlke asi len 8x. Už mi ho chceli tento rok vyhodiť a zobrať namiesto neho iné dieťa. Som na neho sama, keď je chorý postarať sa môžem o neho len ja a nemôžem sa ani zamestnať. Ak to aj jemu bude takto dlho trvať, neviem si to predstavit. Mliečne práveže neje.
@slnecnica777 mám presne to isté. Začalo to keď nastúpil do škôlky ako 4ročný...
@janedoe Aj u neho to vždy lepkavym soplom začínalo a trvalo 10 až 14 dní a teraz to prichádza náhle bez sopla, bez príznakov. V noci začne strašne kašľať. Ja sa bojím, že po tom Prednisonu sa mu zastaví rast. Je to písané aj v tom pribalovom letáku ako nežiaduci účinok dlhodobého užívania u deti, ale keď mu ho nedám, tak sa mi ide zadusit. Pred hodinou zvracal hlieny, vrieskal, že už to vevydrzi. Musela som dať zas 1/2 tbl a do polhodiny to ustalo. Bojím sa čo bude ráno, lebo rána máva tiež kritické.
@slnecnica777 nezvazovali ste liecbu v tatrach/smokovec?
@slnecnica777 Nam na opakujuce sa tazke laryngitidy (u 4-roc.dietata) predpisala alergologicka 2 inhalacne spreje, kt.mam doma. Mam ich pouzit, ked zacne zachvat laryngitidy - aby sme nemuseli zakazdym utekat na urgent (tieto inhalacie tam pouzivali a vzdy pekne zabrali). Laryngitida moze byt predstupnom astmy, patrajte aj po tom a skuste vysetrenie na plucnom. Drzim palce!
@matildam nie je to ventolin? Myslím ten spray.
@taktotedanie už som nad tým premýšľala, ale neviem ako sa to vybavuje, od koho musím mať odporúčania atď.
@slnecnica777 no zacala by som pediatrom bud vypise pediater alebo odosle na ORL
@slnecnica777 ventolin+este nieco.... zajtra vam mozem poslat nazov....
@matildam o.k, máme kontrolu na konci mesiaca na alergo, tak uvidím čo mu dá, lebo po tom broncho-vaxone tie laryngitidy sa ešte viac zhorsili, záchvaty sú častejšie a intenzívnejšie.
poziadaj na alergo nech mu spravia test na astmu, popr. spirometriu, ak mu vyjdu horsie vysledky automaticky nasadi sprej a astmu + ventolin pri zachvate nam to pomohlo brali sme cca rok a odvtedy dcera nemava laryngitidy, predtym tiez pravidelne
mojej setry syn maval tiez dost casto. zistili mu alergiu na ryzu a ako ju vysadil, tak je to lepsie..
@slnecnica777 moja dcera bola dost chora po kiahnach...asi sa zhorsila imunita...dokonca sme mali aj komplikovanu urtiku a musela ist do nemocnice...teraz davam imunoglukan, uz od augusta, dufam, ze bude lepsie 🙏