Opakujúce červené fľaky po tele

katarina_st
12. sep 2014

Dobrý večer, chcela by som sa spytat, či nemáte niektora podobnu skusenost, příp. mi vediet poradit. Dcerka sa pred mesiacom liecila na červené flaky po tele. Bolí sme aj hospitalizovani v nemocnici, brala viacej liekov a po 10 dnoch jej to přešlo. Nezistili z co ho to mala, ze to bola koprivka. Ale dnes sa opat vyhadzala. Lékařka mi povedala, ze ked sa opat vyhadze, tak jej mám dat 1/3 tabletky Dithiaden. No a potom neviem co dalej, ked aj ráno bude vyhadzana. Lebo lekarke budem moct volat az v utorok. No keby sa jej to velmi zhoršilo, tak pojdeme na pohotovost. Ale či nemáte podobnu skusenost, či aj nadalej užívat Dithiaden?
Dakujem za každou pomoc a radu.

dejka77
12. sep 2014

Dcera to mala a bolo to kvoli mlieku. Davala som jej Fenistil kvapky. Na ten Dithiaden som necitala dobre veci. Je fakt nutne aby to brala?
Skus si precitat co sposobuje zihlavku na nete, je to zevraj tazke diagnostikovat. V kazdom pripade najlepsie ti samozrejme poradi lekar.

zutera
13. sep 2014

Nechte si udělat testy na hystaminovou intoleranci.I já jsem takto chodila po nemocnicích pro výskyt blíže neurčený výsev až moji paní doktorku napadlo udělat toto vyšetření. Od té doby co mě na to přišli trošku omezují některé potraviny a mám pokoj 🙂 .Držím pesti

123zuzka123
13. sep 2014

ahoj moja sa mi raz vyhádzala na celom tele a skončili sme skoro v nemocnici...mapichali nás hydrokortizonom a poslali domov.....veľmi ťažko jej to išlo dole....asi až po 4 dňoch bola čistá, ale každý deň jeden rectodelt (čipok s hydrokortizonom)....a potom nám to prešlo....poslali nás na alergo, kde ju testovali na všetko možné a nakoniec zistili, že máme celiakiu.....toto bol jediný prejav ako mala zareagovala....hnačky sme nemali a bruško ju bolelo len sem tam.....ako každé dieťa....ťažko hľadať príčinu....alergií je teraz neskutočné množstvo... 😒 držím palce

mata95
30. nov 2014

@katarina_st moja dcera ma toto iste.... čevene flaky po tele, lenže chvilu ich ma, chvilu nie a potom sa objavia zas a aj inde....trva to dva dni, zajtra pôjdeme k dr., chcem sa len opytať či to ma aj svrbieť? lebo moju to nesvrbi vobec....dakujem

reuska1
30. nov 2014

@mata95 moja dcera presne to iste....chvilu ma, chvilu nie, vacsinou ju nesvrbia, ale obcas niektory ano. Zatial nam nezistili nic, alergologicka tvrdi, ze tak reaguje na virusy....lebo mava to castejsie, ked je chora, alebo ked na nu choroba ide. A vraj aj na kadejake umeliny v strave tak moze reagovat. Niekedy vyzeraju tie flaky dost skaredo, taky biely stred a dookola cervene. Takmer vzdy ich ma len na nohach, sem-tam na pleci

katarina_st
autor
30. nov 2014

@mata95 moju dcerku nesvrbeli tie flaky. A boli sme aj u alergologicky a nezistili jej ziadnu alergiu. Takze vobec neviem z coho to ma. A v lete uz bola trikrat vyhadzana a odvtedy nastastie nic. Ale zachvilu ma ist do skolky a lekarka jej napise, ze nema na nic alergiu, tak to je super, ale z nieco sa musela vyhadzat.

dejka77
30. nov 2014

@mata95 Moze, ale nemusi to svrbiet. Moja to tiez tak mala. Asi po 12-24 hod. jej to zmizlo a potom sa objavovali nove. U nas bola pricina mlieko (mimochodom uz moze mliec.vyrobky), ale moze to byt aj z pesticidov, vplyv tepla a zimy, jedlo.

mata95
1. dec 2014

@dejka77
@katarina_st
@reuska1 takže boli sme u dr. a povedala že žihlavka.... z liekov pravdepodobne-brnonchovaxom, aj ked povedala že sa stym ešte nestretla aby nejake dieťa takto reagovalo na tento liek, tak mame uživať len aerius večer a keby sa zhoršilo tak hned späť....len si mam vraj pozreť na nete čo môže jesť a čo nie pri tomto ochoreni.... dufam že to zmizne čim skôr..... dakujem baby 🙂

erikad82
24. mar 2024

Ahojte! Viem,stará téma ale snáď sa niekto ozve 🙏 dcéra má taktiež také fľaky po tele -chvilu ich vidno,potom zmiznú a zase sa objavia. Napr dnes ráno ruky flakate,o niečo neskôr prišla,že konečne sú krásne čisté a vzápätí už sme videli ako opäť fľaky vystupujú. Čo dr povedali? Ona mi užíva Aerius sirup a Zodac už týždeň a moc zmenu nevidno....