Ahojte.
Prosím vás, nestretli ste sa niekto s neustále sa vracajúcou, opakujúcou sa teplotou u dieťaťa? Aby som to bližšie opísala. Syn je doma už 2 týždne. Mal kašel a sople, sprevádzané menšou teplotou. Cez týždeň sa doliečoval a mysleli sme, že v pondelok už pôjde do škôlky. Avšak od včera má opäť teploty. Priebeh je taký istý ako pred dvoma týždňami. Pohybujú sa medzi 37,5 - 38,5, po podaní nurofenu teplota do 20-30 min. úplne klesne. Ako náhle sa blížia 4 hod. od podania nurofenu, teplota zase stúpne. Príde mi to veľmi zvláštny priebeh. Ja si pamätám, keď som bývala chorá, mávala som teplotu, ale takto mi to neskákalo.
Ešte sa opýtam, ako nám syn nastúpil do novej škôlky, je neustále chorý. Kým bol v jasliach, bolo všetko ako tak ok. Ale v škôlke je to katastrofa. Je tam dva mesiace a chorý je už 3-krát. Dohromady tam bol cca 3 týždne z tých 2 mesiacov. Je to normálne? Pričom tie choroby sú vždy len sopel a kašel (teraz posledný krát je to sprevádzané teplotou). A zvláštne je to, že aj keď nemá teplotu, tak v spánku sa potí, hlavne hlavička.
Za každú cennú radu a skúsenosť budem nesmierne vďačná.
Bola so aj u lekara?Robil mu vytery nos hrdlo?moze mat nejakeho bacila a to mu to moze robit..inak nic si z toho nerob mama kazdeho skolkara to pozna..nas nebral od nar.atb...teraz os sept.nastupil do skolky a mam kolotoc..2 tyzdne v skolke tyzden doma..tiez vacsinou teplotky al.iba sopke a kasel..rozpravala som s jednym dr.vraj imunitu deti do 3 r.cerpaju z genov a tela matky..dojcenie atd..potom prichadza imunitne minimum a zacinaju si ju budovat sami..bohuzial v tom obdobi prichadzaju do kolektivu a uz to ide..jeden od druheho pochytaju..inak..ani ja si nepamatam sby sme boli takyto chorlavi.mjedna chripka al angina raz za cas vylezali sme..pobrali lieky a bolo...teraz..cista katastrofa🙂ale treba byt optimista hadam to prejde..
To ze je chory zo skolky je normalne. Prvy rok si tym budete musiet prejst. Ked ma tak teploty treba mu zobrat zapalove parametre, aspon crp, aby sa vedelo ci nepotrebuje atb. Bolo by dobre urobit aj vytery. Co sa tyka zrazania teploty, nechcem sa velmi pustat do tejto diskusie, ja zrazam uz pri 38 - 38.5 st. C pretoze sa bojim febrilnych krcov u tak malych teti.
Do 38,5 skuste teplotu nezrazat. Teplotou organizmus bojuje ak ju stale zrazite predlzujete dobu liecenia. Mam to overene aj na sebe aj u deti. Zrazam az ked teplota postupuje nad tych 38,5 k 39.