Opakujúca sa synechia

verculiq92
9. mar 2013

Maminky chcem sa opýtať či máte skúsenosti že sa vašej dcérke objavila znovu synechia. Ja som s tým už bola s malou u lekarky, oddelila jej to prstami ale teraz som si všimla že sa jej to vracia a znova pomaly zarasta.

xlucia
9. mar 2013

@verculiq92 oddel a vecer po kupani na tie miesta treba davat malicko cisteho oleja. takeho z lekarne. stacia dve kvapky

verculiq92
autor
9. mar 2013

@xlucia ja som to skúšala oddeliť a nejako mi to nejde a ja sa jej to bojim nasilu urobiť... Radšej pôjdem ku lekárke nech jej to urobí... Len neviem preco jej to znovu zrasta ked jej to natieram stale

danielavranova
9. mar 2013

ahoj,mojej dcérke to myslím znova zarastá,nevie mi niekto poradiť aké to vlastne má byť velké myslím otvor aby bol tak ako má byť..neviem či jej to lekárka správne skontrolovala lebo už má4roky a velku silu a nedá si to naporiadok skontrolovať..mne sa to nepozdáva rozťahujeme potierame ale ten zrast dole je nejaký dlhý neviem ako to má byť ..poradťe!!

denisa0504
12. aug 2019

Viem, že táto téma je stará 3 roky, ale po toľkých rokoch stále nikto z tej kopy ľudí na koníkovy nevie čo by pomohlo aby sa zrastanie neopakovalo? Aby som blanku musela trhať dcére každý mesiac čo sa jej to zrasta tak to je už na prášky aj pre mňa aj pre ňu a to bude mať ešte len 2 roky. Gynekologička povedala že len rozťahovať pysky od seba ale nepomáha to vôbec.. tu v poradni odpoveď, že jedine dať krém na znecitlivenie keď už to trham.. to vážne nič na to neexistuje??

petricka1984
12. aug 2019

Aj mojej dcérke sa to už zopakovalo :( nám Dr povedala, že je to bežné, že niektorým dievčatkam sa to stále deje dookola.. Škoda reči. Tiež sa snažím oddeľovať, ale malá hrozne kope, je to boj :/

denisa0504
12. aug 2019

@petricka1984 veď to, aj moja sa bráni a moc plače a neviem ani či vždy kôli bolesti alebo strachu.. tak veľmi by som jej chcela pomôcť ale tá hnusná choroba alebo ako to nazvať sa stále vracia. Viem, že treba aby dospela a začali sa jej tvoriť správne hormóny ale to bude trvať ešte roky 😭

petricka1984
12. aug 2019

@denisa0504 je to určite iba zo strachu, a tiež isto nepríjemné :/ nám povedala tiež Dr, že treba odplienkovat, že potom sa to zlepší

pauluska20
12. aug 2019

@denisa0504 my tam chodíme tiež skoro každý mesiac, treba oddeľovať oddeľovať a oddeľovať aj dvakrát do dňa ráno a večer, naniesť nejaký krem alebo olejcek znova oddeliť, ale treba to roztvorit poriadne, do 6 rokov sa to zvykne vracať, videla som od lactacydu intimgel pre baby už od dvoch rokov skúste aj tým umývať.. Ja keď som jej to oddelovala raz do dňa nemalo to účinok ale ako náhle som začala aj zo dvakrát zlepšilo sa to, moja ma ešte plienky,(ma 1rok) takže po každej stolici zadok aj predok riadne vyumyvam a naozaj sa to zlepšilo...

pauluska20
12. aug 2019

@denisa0504 neviem ci nosíte plienky ešte ale ak áno treba odplienovoat a dajte jej nejakú odmenu za kazdym,, oddelovanim,,... už má dva roky ste písala tak to je už pomerne veľká a rozumná takže skúste nejak tak vysvetliť namotivovať dat nejakú odmenu.. za to si naozaj zaslúži je to nepríjemná záležitosť..A nejak si zvyknete aj vy aj ona...

denisa0504
13. aug 2019

@pauluska20 len je to ťažké urobiť aj raz za deň, nie ešte viac krát. Už keď mi konečne dovolila oddeľovať tak už som musela trhať tú blanku a bolelo to a zase ani sa svet nechcela dovoliť nech sa jej chytím..

@pauluska20 áno ešte má plienky aj sme skúšali odplienkovať ale nie je na to pripravená. Skúšam ju motivovať aby mi dovolila to robiť ale žiadna odmena nepomáha. Už to má od cca roka :(

sipcek2
13. aug 2019

@denisa0504 moja dcéra má 4 roky a mame ten problém od narodenia. musím mastit každý deň, neviem ci ma synechiu, lebo jej sa pysky nezrastaju, len sa jej tvorí taka blanka od hrazdy hore. A to keby som nechala len tak tak jej to asi zrastie. Zatiaľ sa mi to podarilo oddeliť doma, že som k lekárke nemusela ísť. Presvedčila som dcérku, že keď budeme mastit stále nebude to bolieť.

derdia
13. aug 2019

@denisa0504 netreba používať agresívne vreckovky z DM a vlhčené obrúsky...treba umývať len vodou a vždy oddelovat po kúpaní každý deň kontrolovať no stop aj pri každom prebaľovanie a natierať olejčekom napr.sebamed má taký na hygienu...a keď nevedia ani doktori tak kto z nás má vedieť???proste niektoré baby sú náchylné a iné nie...a o hygienu nejde...potom by to naša menšina mala celá pozrastane všetky od jednej až po poslednú....takže je to ženskými hormonmi,ktoré sa ešte nevyplavuju dostatočne a nedržia to oddelené...to mi povedal super.dr.

derdia
13. aug 2019

Malo by sa to ustáliť okolo 6roku kedy sa začínajú prirodzene tvoriť u každej ženy...potom sa to už nespojí...teda pravdepodobne nie.

denisa0504
13. aug 2019

@sipcek2 aj u mojej dcéry tiež taká blanka. Čím to mastite? Len olejom z lekárne?

@derdia nepoužívam žiadne obrúsky, umývam ju v kuse a viem, že je to vec hormónov. Niekde som čítala, že sú nejaké hormonálne maste na to a tie matky ktorých dcéram sa to spraví raz a potom už majú pokoj to asi nepochopia ale ja sa snažím pátrať po niečom čo dcére pomôže. A kto má vedieť poradiť? No predsa matky ktoré sa s tým stretli. Každý dr má iné názory a preferuje inú liečbu, ja som natrafila na takých čo tvrdia len nechať tak ale zisťujem či naozaj nič na to nie je. Na to je MK...

sipcek2
13. aug 2019

@denisa0504 nie, len detským olejom, aviril ten modrý, dám na vatovu tyčinku a jemne prejdem po tom. Väčšinou jej to takým masírovanim oddelím, nestalo sa mi chvalabohu že som to musela dat chirurgicky odstraňovať, niekedy len tak palcom premastim pisulku. 😉

sipcek2
13. aug 2019

@denisa0504 hormonálne maste by som sa bála používať, ja osobne ich používam kvôli sebe a viem ze treba opatrne. Skôr by som volila to premastovanie kým sa dá,veď hádam do 18tky im to mastit nebudeme🤣

denisa0504
13. aug 2019

@sipcek2 ja som používala detský olivový ale nepomáhalo to tak skúsim ten Avril alebo od Sebamed. Len aj keď rozťahujem a mastim stále sa to vracia a dúfala som že niekto niečo zázračné poradí :D pred tehotenstvom som ani netušila o takýchto problémoch. Len dúfam že sa tie naše detičky nebudú dlho trápiť

papa2
13. aug 2019

Skuste urobit macerat zo slezu, myslim ze nebadany... Mojej to pomohlo, po cca tyzdni sa to pomalicky same zacalo oddelovat.

denisa0504
13. aug 2019

@papa2 to sa dá kúpiť rastlina sušená v lekárni a z toho robiť vyluh?

papa2
13. aug 2019

@denisa0504
Ano, kupovala som v lekarni, ale da sa kupit aj v obchodikoch s bylinkami a bio. A najlepsie sypany, nie v tych sackoch ako caj.

derdia
13. aug 2019

@denisa0504 no veď to že asi je to ešte nedovysetrovana téma...

pauluska20
14. aug 2019

Nenájdete nič čím to natriete a bude pokoj (je to fyziologický nemožné) pretoze sa nevytvárajú hormóny a tak sa to lepi a tomu dopomáhajú aj baktérie ktoré sa zbierajú v plienke ... Musíte len oddeľovať a starať sa o to pravidelne a dôsledne a tiež používať co najmenej vlhčené utierky najlepšie nejakou handrou namočenou v čistej vode ... Mne to nemusíte vysvetľovať že dieťa plače a nechce si to dat spraviť takisto sa trapime s tým už rok... Doslova sme spolu bojovali ale postupne si zvykla a je to fakt lepšie... Preto hovorím musíte to robiť aspoň dvakrát a poriadne cez deň aby ste na to nezanevreli a nemuseli to potom,, trhat,, a bude z toho mat ešte horší zážitok... Tiež som si vymýšľala výhovorky že sa to nedá že plače ale už som sa cítila trápne aj pred doktorkou že sa jej o to nestarám naozaj poriadne lebo jej to každý mesiac musela nanovo oddelovat tým to bolo ešte horšie... Zisťovala som si o tom dosť rozprávala som sa o tom s dvoma naozaj dobrými doktorka mi a všetko čo som sa dozvedela a co mi poradili som vám už napísala.. Žiaden zázrak bohužiaľ neexistuje

pauluska20
14. aug 2019

Tiež mi Dr hovorila ze sa to posledných niekoľko rokov rozšírilo kedysi to mali len deti zanedbávane zo sociálne slabších rodín a rómske deti... Lebo vtedy to bola otázka hygieny...
Za posledných pár rokov sa rozšírili jednorazovky a vlhčené utierky... Takže s tým asi musí byť nejaký súvis... Je to doktorka s vyse 25 ročnou praxou

denisa0504
14. aug 2019

@pauluska20 tie vlhčené obrúsky nepoužívam ale jednorazové plienky áno.. možno sa to trochu zlepší keď odplienkujeme ako písali baby vyššie. Je to veľa aj na dieťa aj na matku :( ale ďakujem, aspoň viem, že naozaj nijak inak jej pomôcť nedokážem a robím všetko čo sa dá

silvika99
26. apr 2020

Ahojte našej 6 rocnej sa to stále opakuje ale kôli tomu že mi už ani nedovolí sa dotknúť už má z toho totálny strach. Zúfalá som nejaké rady? Nemôžeme ju predca držať nasilu veď už tak má z toho dosť. 🙁🙁 Ona si naťahuje sama ale momentálne to má zase zrastene. O to sme boli v januári na oddelenie!! 😭😭😭

sipcek2
26. apr 2020

@silvika99 ahoj,chcem sa opytat ci sa vam to zrasta len vo vchode do posvy, alebo aj smerom od mocovej trubice?mne sa zda,ze dcerke sa to zacina zrastat uz aj od mocovej trubice.Chvalabohu to zatial nedoslo az tak daleko.ze som to musela riesit chirurgicky,ale jednoducho nerozumiem preco sa to stava,ved mastime a predsa sa to zlepuje.Ma 5 rokov,vlhcene obrusky nepouzivam,

silvika99
27. apr 2020

@sipcek2 zdola smerom nahor sa to zrasta

ivka.pirulka
10. apr 2022

@sipcek2 prosím Vás a čím to mastíte?

sipcek2
19. apr 2022

@ivka.pirulka zdravím. Obyčajným Aviril olejcekom. Ale už len sem tam. Ustalo sa to chvalabohu.

ivka.pirulka
3. jún 2022

@petricka1984 nezlepší 😪 naša je už rok odplienkovaná a dookola sa nám to vracia... každého pol roka sme na gynekológii. Je to des a traumu má aj dcérka a aj my rodičia. Malá má už taký silný blok, že už sa jej tam pomaly ani pozrieť nemôžem. Sme v koncoch... trvá to už vyše 2 roky...