Ahojte mala 4r.trpi laringitidami
Ale nastastie nie tymi extremnymi (klop klop klop)
Zapalrny hrtan, ziadny hlas, hrozostrasne znejuci kasel a bolest s teplotami.
Myslela som ze z toho yz vyrasta trosku lebo minuly rok mala asi 4x.
Tento na zaciatku mala 1x a potom konecne okoj.
Az teraz jak nastupila dk skolky tak o tyzden hned pocujem ten kasel.
Potom 2 tyzdne v skolke a zasa.
Minuly tyzden jej to zacalo za 3 dni polavilo (dr dala aj atn ajnked sa nedavaju na to) .. konecne tersz od pondelka pekny cisty hlas, vesele dieta, sem tsm vykaslala.
A teraz srdce v krku lebo teraz pocas spanku opat ten zvuk. Ten hrozny kasel kedy pocujrte zr zasa ma chyteny hrtan. Uz isla aj plakat ze boli. Hlasok pomaly straca.
V stredu dobrala antibiotika.
Idemr teda dnes na kontrolu.
Ale povedzte.
Mate skusenosti u deti ze sa im takto casto toto opakovalo ????
Môj mal minulý rok takto každý mesiac laryngytídu. Teraz má 4,5 roka. Tak mal tak 3-4 ten rok. Nám sa to skončilo tým že nám dali na pľúcnom denne inhalovať nízkodávkové kotikoidy Flixotide cez masku a aj laryngytídy tým skončili. Nemal viac ani jednu. Ten flixotide cestou do priedušiek (ktoré mal zdrave) preliečoval aj ten hrtan proti zápalu. Teraz pol roka to bral a pol roka nemal laryngitídu. Teraz vysadzujeme ten Flixotide pokusne a v decembri mám prísť povedať že či už je to OK.
A ešte ma napadlo, že keď som sa ja doktora pýtala či to je normálne že má každý mesiac laryngytídu (a fakt bol aj mesiac čo mal dve) tak povedal že je to možné že to to môže mať.
Ano. Moja dcera ak chora tak len toto. Od cca roka. Uz ma 7 a je to lepsie.
Laryngitida byva do 6 roku dieťaťa potom vymizne
Maly mával 3-4x ročne do 6 rokov
Necitam komentare, syn ma 9 rokov a cca rok laryngitidu nemal, predtym ale hadam kazdy mesiac. Chodime aj na alergo a "vdaka" laryngitide sme zistili ze ma alergiu na brezu...on nema nadchu ani napuchnuté oči ani nic ale hned maval laryngitidu. Skus alergo. Akoze bolo mi povedane ze cca do veku 8 rokov z toho vyrastie, ale povedala mi to lekarka ked nas prijimala prvykrat do nemocnice - ona z toho vobec nevyrastla, mala ju tiez v case ked nas hospitalizovala
No zo 4 xročne určite a asi od 2 do 7mich rokov potom to zrazu prestalo chvalabohu bolo to o nervy, viem o čom píšeš
@matiska15 Moje deti tiež na to trpeli a sestrička od pediatričky vravela, že takto môžu reagovať na zmenu počasia. U nás to skutočne tak bolo, keď sa malo ochladiť a prišiel studený front, prišla aj laryngitida. Pomohol nám Omron inhalator a inhalovanie vincentky. Neboj, dcérka z toho vyrastie.
Laryngitídu môže spôsobovať Reflux - GERD, pepsín sa dostane do pažeráka, hrdla, pľúc ... pri zvýšenej kyseline sa pepsín aktivuje dráždi hrdlo, suchý kašeľ ...
Stres tiež môže byť príčinou zhoršenia stavu.
Skúste refluxnú diétu pri GERD.
@matiska15 áno, áno, poznám prípad, keď dieťa po opakovaných chorobách, stále kašeľ dookola až bolo hospitalizované poradila doktorka z nemocnice vylúčiť ale že úplne sladké a to spôsobilo fakt "zázrak". Decko prestalo kašľať, byť v kuse choré. Samozrejme neviem, čo spôsobuje tvojmu dieťaťu tieto stavy, ale tak bežné to nie je. Keď sa konzumuje sladké môže prerásť v črevách tak candida, pleseň a aj takto sa prejavovať, zdravé črevo je veľmi dôležité na imunitu. Aj ja ako dospelý človek s nestále gynekológ.problemami bez žiadneho gynekol. nalezi mi doktor poradil dodržiavať " nekvasinkovu" diétu, vylúčila som sladké a fakt okrem úpravy hmotnosti mi zmizli roky trvajúce ťažkostí. Fakt to pomáha, držím palce.
My sme potlačili astmu sprejmi a objavila sa laryngitida, malý má 3.5r. starši mali laryng do 6r
Moja starsia to mala, presne mam este v uchu ten stekavy kasel, vyrastla z toho do 1.triedy