Ahojte dievčatá. Synček má 5 mesiacov a už tretí zápal priedušiek. Dvakrát sme s ním boli v nemocnici,teraz čakáme ako sa to vyvinie zatiaľ doma. Pýtala som sa dr či to nie je nejako často, len mi povedala, že je take obdobie 💁😒😒. No nezdá sa mi to. Začala som troška googlit a vyskakujú na mňa odporúčania na imunologicke vyšetrenie. Podstupovali ste niektora niečo s takými menšími bábätkami? V pondelok ideme na kontrolu, ak to teda cez víkend zvládneme bez zhoršenia, tak by som mohla poprosiť výmenný lístok. Už som fakt zúfalá, pri každom zakašlani mi až zovrie srdce, naposledy som v nemocnici z toho stresu stratila mlieko a len tak tak sa mi vrátilo späť...a to nehovorím o Tom, že 2ročná povinne všetky zápaly absolvuje s bračekom 😖
Ďakujem
@lesnajahodka kamarátka mala takéto problemy do synom priedušky, pľúca a nakoniec zistili, že je alergický na mačku a tie alergény spôsobovali oslabenie a časté zapaly
@lesnajahodka syn isiel na imuno ked mal opakovane zapaly priedusiek , mal casto aj piskanie. Dostal imunomodulacnu liecbu ktora zabrala. Mal vtedy ale 3-4 roky. Teraz ma 8 a imuno liecbu podstupuje stale avsak stav sa vyrazne zlepsil
a odkoho to chyta?Podla mna tiez je to dost casto,mal aj atb?Ma surodenca ze od neho chyti?Treba asi aj minimalizovat bacilonosicov.
v 5 mesiacoch je zbytocne robit imunologicke vysetrenie na chorobnost , pokial to samozrejme nie su tazke septicke stavy ...imunita sa vyvija...postupne tiez straca protilatky od vas, a potrebuje si budovat svoje...2rocna sestra je bacilonosic, je to statisticky dokazane, ze starsi surodenec je rizikovy faktor...na imunitu v dojcenskom veku sa nic nedava este...nezasahuje sa ....napr. spominane imunomodulancia by mohol potom neskor, ak chorobnost neprejde...kazdopadne 8 infektov hornych dychacich ciest rocne je hranica normy pre tento vek...tie zapaly priedusiek by bolo dobre zistit ako prebiehali, ak bol v nemocnici, predpokladam ze ,,pískal,, ze to bola obstrukcna bronchitida...toto moze bud vekom uplne prejst, alebo sa moze z neho stat alergik...nema suchu kozu? potravinovu alergiu sledujte tiez...akurat ide do veku prikrmov, moze sa objavit ekzem a bude to jasne, preco aj tie bronchitidy....zatial maximalne co pre vas lekari v okoli mozu urobit, kedze sa jedna o 3 epizodu, je, ze vam daju ventolin sprej na domov a date mu ho podla potreby, a dlhodobejsie - 2.3 tyzdne, aj viac , flixotide napr....inhalacie ... a nejaka jedna ambulantna kontrola u detskeho plucneho
Ďakujem vám krásne za odpovede. Skúsim to na kontrole prekonzultovať s pediatričkou
@lesnajahodka prosím vás ako ste dopadli ? My máme teraz rovnaký problém, síce malá má 8 mesiacov ale priedušky má už chytene 5 krát. Boli sme aj na imuno.....nič je tam dokopy nevyšlo, dostali sme akurát spreje
@zuzkasicak zdravim. My sme hneď mesiac potom ako oslávil rok boli na imuno, alergie žiadne ale znížená imunita. Berie tlieky(Aerius sirup, montelukast a po novom aj pravidelne inhalator ráno večer ale neviem aký má názov). Asi vás nepoteším, my sme stále chorí. Stále myslím stále. Teraz bol dva týždne zdravý a momentálne mi tu chrape do ucha aký ma plný nos. Staršia dcérka(3r) je od február v škôlke takže sa to o dosť zhoršilo lebo vkuse niečo donesie 😓 držím vám palce. Nie je to ľahké, verím vám.
No normalne to urcite nieje pytala by som sa na vysetrenia, mam dve deti a nemali nikdy zapal priedusiek, a este take male dieta co nechodi nikde uz vobec