Baby mam ist s malou na opakovany
novorodenecky skrining. Vraj jeden vyskedok
je nejasny nemate niektora skusenost?
No to mi nevedela povedat vraj to neuviedli , hovoril ale za predpoklada fenylketonuriu ci ako sa to vola.
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/fenylketonuria-2/
skus sa spytat tu, mozno niektora odpise
@cigaretka5 ahoj, moj syn ma fenylketonuriu.my sme boli zavolani do nemocnice na 7 dni,kde malemu robili opakovane krvne testy, aby mu to potvrdili alebo vyvratili.
@danielaviki No mne doktorka povedala ze vyskedok je nejasny a ze odber urobi ona. O nemocke nicnehovorila. Snad keby to bolo hranicne nas pozvu Rovno do nemocky, nie?
@danielaviki Ako sa to umaleho prejavovalo?
@cigaretka5 U nas to bolo tak, ze mi volal pediater, ze maly ma zly vysledok, ani nepovedal, ze o co ide poriadne, len ze sa mam dostavit do prijimacej ambulancii. tam my vsetko vysvetlili, hned si nas tam nechali. maly mal vtedy 10 dni. teraz chodime do metabolickej ambulancii a tiez tam minule prisla mamicka na opakovany krvny test, o nemocnici jej nic nehovorili. spravia test a uvidis. nemocnica bola o tom, ze som maleho nemohla kojit,ale dostaval specialne umele mlieko Anamix, ktore je urcene pre fenylketonurikov a to mu znizilo hladinu fenylalaninu.to je latka-bielkovina, ktora sa mu nesmie hromadit v krvi.
@cigaretka5 nijak sa to neprejav, to sa zisti jedine z krvi.
prosim vas neviete do kolkych dni pridu vysledky po opakovanomo teste na fenylketonuriu?
ktory vysledok je nejasny?