Opakovanie šiesta choroba

laurar1
9. jún 2022

Ahojte
Stalo sa niektorej z Vas, ze by malo vase dieta 6. chorobu opakovane? Mala ju urcite mala asi na jesen, tri dni vysoke horucky a potom vysyp. A teraz, dnes rano, jej zrazu vyskocila teplota na 38.5, po nurofene sa znizi a za par hodin je spat. Nic jej nie je, nema kasel, soplik, hnacku, nic. Je ziva, beha, poskakuje, ani by clovek nepovedal, ze ma teplotu, nie je ani extra unavena. Doktorke som samozrejme volala, mam zrazat nad 38, zajtra sa ozvat, ak to bude pokracovat. Spomenula aj tu 6. chorobu, ale ja som citala, ze sa neopakuje. Mate niektora skusenosti?

nikpa
9. jún 2022

@laurar1 tiež mám info, že sa neopkauje. Ale takéto teploty bez vysvetlenia a bez ďalších príznakov deti občas mávajú. Ako prídu, tak aj odídu

zojeva
9. jún 2022

@laurar1 lenže býva aj 5 a 7 choroba 😀 takze moze mat aj tu ☺️

laurar1
autor
9. jún 2022

@zojeva Na 5. a 7. sa to nepodoba, naozaj jej nic nie je. Neboli ani nesvrbi.
@nikpa Tak snad ci najskor odide, nemam rada taketo prekvapenia. To asi ziadny rodic.

lydia86
9. jún 2022

@laurar1 presne toto mala aj moja dcéra. V januári prekonala 6 chorobu. Pred dvoma týždňami začali z ničoho nič teploty trvali 4 dní. Dr. že určite zasa 6 choroba. Ja som trvala na tom nech jej pozrie aspoň moč a CRP. A nakoniec zápal močových ciest. Jej nič nebolo len tie teploty.

berry266
9. jún 2022

Môže mať zápal močového mechúra. Dcéra tak bola. Radšej by aom išla k dr nech urobia CRP pre istotu.

nelca0510
9. jún 2022

@laurar1 nemôže. veď má teplotu ešte len dnes,nemôžeš z toho robiť diagnózu.

inana11
9. jún 2022

6ta choroba sa opakovat môže,mne to toez povedala Dr ale chvalabohu starší nechytil znova od mladšieho🙏A ešte môžu byt tie “ruky-nohy-usta”… po jednom dni je ozaj skoro špekulovať 🤷‍♀️

majamat
9. jún 2022

pokial nema vysyp, ako vies, ze je to rvnaka choroba? ved je milino infekcii, ktore sa prejavuju horuckou.

laurar1
autor
9. jún 2022

@nelca0510 @majamat Zatial som jej diagnozu nestanovila, to necham na doktorku. Len ma zaujimalo, ci je to mozne, kedze som jej spominala, ze siestu chorobu uz mala a aj tak povedala, ze to moze byt aj to. A kedze som sa docitala, ze sa to nezvykne opakovat, tak som sa spytala. Ja rada viem, co si mam dalsie dni vsimat.

majamat
9. jún 2022

@laurar1 no vsak uvidis,a le teda su viacere tieto cohorenia s vysypom. aj tka mi je to dovne, ze enmaju nejake konkretne pomenovanie, len cislo. potom ani nevieme, ktora sz tychto infekcii to bola. je to len dohad

lenka2710
9. jún 2022

@laurar1 moze mat zápal močových ciest, aj pri tom sú vysoké teploty! Ale moje deti tiež občas mali deň dva vysokú teplotu a ako prišla, aj odišla! Nedávno staršia mala jeden den a noc vyše 38,5 a na druhy deň už nič, a tiež sa na nič nesťažovala 🤷‍♀️ ale po jednom dni ťažko povedať, mne aj dr povedala, keď majú deti teplotu, počkať aspoň dva tri dni, či sa neobjaví vysyp, hnačka, zvracanie atď

hope87
10. jún 2022

@laurar1 Napr. mne synova pediatricka povedala, ze sice sa to hovori, ze ked uz raz prekonas, nebudes ju mat ale ze to je omyl. Ze sa stretava s mnohymi pripadmi, kedy sa opakuje...

zuz02
10. jún 2022

Aj u.mojej dcéry sa zopakovala. Druhýkrát už mala dcéra miernejšie priznaky.

moniczka31
10. jún 2022

@laurar1 my máme udávanú lekárom druhýkrát 6.chorobu.teplota a vysypana po tele