Ahojte
Stalo sa niektorej z Vas, ze by malo vase dieta 6. chorobu opakovane? Mala ju urcite mala asi na jesen, tri dni vysoke horucky a potom vysyp. A teraz, dnes rano, jej zrazu vyskocila teplota na 38.5, po nurofene sa znizi a za par hodin je spat. Nic jej nie je, nema kasel, soplik, hnacku, nic. Je ziva, beha, poskakuje, ani by clovek nepovedal, ze ma teplotu, nie je ani extra unavena. Doktorke som samozrejme volala, mam zrazat nad 38, zajtra sa ozvat, ak to bude pokracovat. Spomenula aj tu 6. chorobu, ale ja som citala, ze sa neopakuje. Mate niektora skusenosti?
@laurar1 presne toto mala aj moja dcéra. V januári prekonala 6 chorobu. Pred dvoma týždňami začali z ničoho nič teploty trvali 4 dní. Dr. že určite zasa 6 choroba. Ja som trvala na tom nech jej pozrie aspoň moč a CRP. A nakoniec zápal močových ciest. Jej nič nebolo len tie teploty.
Môže mať zápal močového mechúra. Dcéra tak bola. Radšej by aom išla k dr nech urobia CRP pre istotu.
6ta choroba sa opakovat môže,mne to toez povedala Dr ale chvalabohu starší nechytil znova od mladšieho🙏A ešte môžu byt tie “ruky-nohy-usta”… po jednom dni je ozaj skoro špekulovať 🤷♀️
pokial nema vysyp, ako vies, ze je to rvnaka choroba? ved je milino infekcii, ktore sa prejavuju horuckou.
@nelca0510 @majamat Zatial som jej diagnozu nestanovila, to necham na doktorku. Len ma zaujimalo, ci je to mozne, kedze som jej spominala, ze siestu chorobu uz mala a aj tak povedala, ze to moze byt aj to. A kedze som sa docitala, ze sa to nezvykne opakovat, tak som sa spytala. Ja rada viem, co si mam dalsie dni vsimat.
@laurar1 moze mat zápal močových ciest, aj pri tom sú vysoké teploty! Ale moje deti tiež občas mali deň dva vysokú teplotu a ako prišla, aj odišla! Nedávno staršia mala jeden den a noc vyše 38,5 a na druhy deň už nič, a tiež sa na nič nesťažovala 🤷♀️ ale po jednom dni ťažko povedať, mne aj dr povedala, keď majú deti teplotu, počkať aspoň dva tri dni, či sa neobjaví vysyp, hnačka, zvracanie atď
Aj u.mojej dcéry sa zopakovala. Druhýkrát už mala dcéra miernejšie priznaky.
@laurar1 my máme udávanú lekárom druhýkrát 6.chorobu.teplota a vysypana po tele
@laurar1 tiež mám info, že sa neopkauje. Ale takéto teploty bez vysvetlenia a bez ďalších príznakov deti občas mávajú. Ako prídu, tak aj odídu