Opakované zapareniny

heymissg
26. jan 2017

Ahojte. Mám 6 týždňovú dcérku a opakovane sa jej robia zapareniny na zadočku. Vyskúšala som viaceré mastičky (samozrejme nie naraz) - sudocrem, rybiu masť, bepanthen aj vzorku z DM. Menili sme aj plienky - používali sme najprv Pampers premium care, potom sme prešli na babylove tiež tie premium. Doktorka mi dala imazol. Prebalujem ju často zakaždým keď má stolicu v plienke začne plakať, nechám aj 15 - 20 minút vyvetrať. Aj vlhčené utierky som prestala používať, zadoček jej čistím buď pod tečúcou vodou, alebo repíkom s tými obdĺžnikmi z DM. Citrusy nejem a celkovo moja strava je dosť obmedzená (ja mám bezlepkovú a bezlaktózovú dietu) a malá mi na veľa vecí reaguje, že sa jej urobia vyrážky na tvári. Celkom už neviem, čo by som mohla zmeniť, resp. urobiť, lebo zapareniny dva dni miznú, (naposledy keď som skúsila bepanthen) dva dni je ok a potom sa to vracia. Maličká je len dojčená. Máte niekto s tým skúsenosti, resp. čo pomohlo Vám? Možno blbosť, ale môže to byť z cukru, ktorý prijmem? Niežeby som ho jedla nejako na kilá, dám si každý deň buď keksík, alebo vineu, ale inak ani nič nesladím, ani nejedávam sladké jedlá. Ďakujem za konštruktívne rady a názory

pribinak
26. jan 2017

vyskusaj latkove plienky, niektore mamicky si to velmi pochvaluju

raduz06
26. jan 2017

Taky doporucuji latkove pleny,klidne na stridacku s jednorazovyma(cesty atd.)jinak delas vse pro to,aby zapareninky nemela,mozna je celkove citlivejsi.synovi staci,ze je v pokakane plince o trochu dele a hned ma puchyrky.hodne stesti.

katy318
26. jan 2017

Nam pomahal na zapareniny pityol, ale nebolo to v tak malom veku. Pri alergickych reakciach radsej konzultovat s odbornikom (mozno skusit aj ineho odbornika).

luxus10
26. jan 2017

kozmetika sebamed baby, od narodenia, plienky pampers biele, alebo huggies, vlhcene utierky huggies pure, po kakine voda a sebamed, a hlavne pri kazdom prebaleni AVIRIL BABY mast, a prebalovat kazde 3 hodiny najneskor, aj v noci....a NIKDY SME ZIADNU ZAPARENINU NERIESILI.

ten aviril to podla mna vychyta, maju ho v tescu...

erikavesela
26. jan 2017

Ahoj..nas maly mal istu dobu hnacky a velmi skaredy zadocek...lekarka na poradila obycajnu kalciovu mast, myslim, ze som kupila taku s pantenolom..a zabrala ukazkovo a teraz vzdy, ked mame co I len naznak cervenej ritky, siahnem po kalciovej masti a je po probleme.

tancik
26. jan 2017

My používame masticku aloe veru ak chcete viem vam zabezpecit...pomohla skvelé stačí len trošku...imazol,sudokrem,bábylove nepomohlo nám až toto

mirellka
27. jan 2017

skúsila by som látkové plienky na pár dní možno jej vadia jednorázovky.
na riťušku doporučujem Tea Tree krém s Manukou a Rosalinou...ukludňuje podráždenú a-zaparenú pokožku je rýchlo a po nej všetko zahojí..

heymissg
autor
27. jan 2017

Ďakujem Vám všetkým za príspevky. Mm včera o šiestej doniesol plienky z Lidla, používala som ďalej repík a bepanthen, prebaľovala som ju asi 5x a ráno o 8:15 pozerám, že zadoček úplne krásny, bez zapareniny, pritom včera mala už takú rohovitú pokožku. No uvidím, či to vydrží, lebo tak sme boli aj pri babylove. Zjavne je to plienkami.

nuska
27. jan 2017

Super na zapareniny je krém od LR z aloe vera. Aloe vera nevysušuje a práve na takéto opakujúce je super. My sme s tým veľmi problémy nemali, ale darovala som ho jednej kamoške a tá si ho veľmi pochvaľuje. Mali s tým problémy a tento jediný jej pomohol. Tak som jej minule odniesla ďalší 🙂 Dokonca si to aj ta kamoška dáva na lakeť lebo ma tam suchú pokožku a tiež jej veľmi pomáha. Ja teraz používam na tvár lebo tie zimy mi strašne vysušujú, ale nie to na zapareniny ale na pleť. Majú celý rad detskej kozmetiky. Všetko obsahuje 30-40% aloe a žiadne chemikálie. Je to čisto prírodné a nie je tam taká suma zas, v obchode sú aj oveľa drahšie krémy. Tak a na deťoch predsa nebudem šestriť. Ak by niekto chcel, píšte.

raduz06
1. feb 2017

Jeste tip na plinky,jmenuji se magics,daji se koupit pres internet,cesky vyrobce a nejsou udajne nicim napustene,maminky si je vychvaluji,ja je budu mit pristi tyden.a cetla jsem,ze se da pouzit i bioptronova lampa,pokud nekdo ma.

maykaaa1122
19. júl 2017

Nam pomahal na zapareniny bepanthen, ale nebolo to v tak malom veku. Pri alergickych reakciach radsej konzultovat s odbornikom (mozno skusit aj ineho odbornika).

lubka3232
28. júl 2017

ja som od narodenia používala bepanthen care alebo extra, ale toto mi príde už skôr otázka na odborníka, skúsila si už hádam všetko čo by napadlo aj mňa. držím palce!

heymissg
autor
7. aug 2017

ahojte, s odstupom času píšem ako to nakoniec u nás dopadlo. Bolo to plienkami - vyhovujú nám Plienky Bella Panda - tuším že sú aj najlacnejšie aké som našla, alebo dm nature, ale tie sú za skoro rovnaké balenie o 4 eurá drahšie. Mastička na zadok - rybia, tiež lacná. Takže mám skromné bábätko :D

lilu7
21. sep 2017

Ja tiez nakupujem v drogerke babylove pleny aj navlhcene utierky a bepanthen care na zadocek a som maximalne spokojna so vsetkym.

errinye
21. sep 2017

Jednoznačne prejst na látkové plienky a netrapiť tak dcérku , seba a peňaženku .... Od kedy ich použivame aj my tak dupku synčekovi nenatieram vôbec... Koniec koncov zarábaju iba farmaceutické spoločnosti, nehovoriac o tom, že je to chémia ... a jednorazove plienky duplom ... Držim palce, aby Ste sa správne rozhodli 😇🌷