Opakované zápaly u 16mesačnej

dominika449
31. júl 2018

Žienky,čítala som tu už rôzne diskusie ohľadom zápalu močových ciest.
Dcérka,16.mesiacov to má už 4x..už som z toho zúfalá..chorá nebýva,kašeľ,priedušky nič..len tieto zápaly..
Poraďte nejaký dobrý čaj,alebo nejaké vitamíny,čo by mohla užívať dlhodobo.
Na nefrologii nič nezistili,obličky má ok.. objednala som od Just.brunicovy sirup,tak dúfam,že pomôže..😢

lienoccka85
31. júl 2018

A nedali ti vobec nic? Ani ziadne odporucanie? To sa mi nejak nevidi

dominika449
autor
31. júl 2018

@lienoccka85 aké odporučanie mmyslíš?len posilniť imunitu a brusnice..nič viac

zuzkanaty
31. júl 2018

@dominika449 ako by som o nas citala.. moja mala ma 2roky a od januara to iste, stale sa nam to vracia, na nefro vsetko ok, ale vzdy v moči nieco mame.. dostaneme atb a za chvilu zas..boli sme aj na gynde, spravili ster, dali mastičku a tolko.. pijeme brusnicovy čaj, brusnicovy sirup, .... nuz stale to iste..

dominika449
autor
31. júl 2018

@zuzkanaty prečo ste boli aj na gynde?

zuzkanaty
31. júl 2018

@dominika449 lebo doktorka nevedela ze čo a preco sa to vracia.. lebo januar, je zima my sme mali este plienku tak mozno z toho, lenze potom v marci zas, teraz zas, tak nas tam poslala, či tam je vsetko ok, ale nic nam k tomu viac nepovedali doktorka sa nic nepytala malej len spravila ster, nález Enterokok, ktory nie je nebezpecny a ani sa nelieci ale je malinka, tak jej dali mastičku..

dominika449
autor
31. júl 2018

@zuzkanaty aha..nás zatiaľ neposlali,ale podobne..januar,marec,máj,a teraz zase😢 každý druhý mesiac..mám staršiu dcérku,tá má 6.rokov a nikdy to nemala,takisto nikto v našej rodine,nakoľko náš doktor povedal,že to je dedičné..

levany81
31. júl 2018

Mozno by som taketo nieco riesila na imunologii, moze to byt nejaky bacil ktory prechadza po tele, aspon ja som mala take problemy a az tam mi s odberu krvy zistili bacila, neviem ako je to u malych deticiek

zuzkanaty
31. júl 2018

@dominika449 na nerfo sa nas aj pytali ci kaka pravidelne, lebo ked stolica neodchadza pravidelne, tak tie bakterie sa mnozia a prechadzaju aj do moč.ciest, lebo je to malinky priestor a velmi lahko tam preniknu.. nam mala nekaka kazdy den ale tak kazdy 3. ale pravidelne, tak neviem ci to je problem alebo nie.. tiez som z toho na nervy uz...

dominika449
autor
31. júl 2018

@zuzkanaty to ano..len naša má stolicu každý deň.Niekedy sa stane,že každý druhý,ale to vždy pod sprchu a umyje ritku.Obrusky nepoužívame.

dominika449
autor
31. júl 2018

@levany81 už sme sa objednali,ale majú plno..objednala nás až na december😯

stanulienkat
31. júl 2018

Odplienkovat,bavlnene vzdusne pradlo,denne sprcha vlaznou vodou bez mydla,veeeeeela vody pit, vit. C. Atb podavat cielene po kultivacii mozu a Atb vzdy dobrat a sakra v pravidelnych intervaloch. Spravne utieranie zadocka.

dominika449
autor
31. júl 2018

@stanulienkat všetko robíme..okrem toho,ešte máme plienku,ale pracujeme na odplienkovani.nefrologicka nám povedala,že musí z toho vyrásť.

stanulienkat
31. júl 2018

@dominika449 tak casto menit plienky,aby bola v suchu. Resp ake plienky pouzivas? Pampers vraj nie su velmi dobre,co sa priedusnosti tyka.

bianca
31. júl 2018

@dominika449 no. Myslim ze od Justu je najlepsia volba, Ale treba patrat po chybe. Nieje mozne aby sa to este len babatku tak vracalo. Vymenit zinky na kupanie , vsetko vyvarit, pokial ma jednorazove plienky a pouzivas vlhcene obrusky, vsetko zmenit . Nepises aky nalez je , ci je v moci neaka bakteria. Mozno stale zle preliecene.

dominika449
autor
31. júl 2018

@bianca echeriacoli baktéria..je nález..no a krv v moči a bielkovina.

bianca
31. júl 2018

@dominika449 no tak to je dovod. Ach jaj. Ono sa hovori ze najhorsie je prvy krat . Neviem ci deticky mozu wobenzim , ale v tak utlom veku asi nie. Ze si objednala sirup z Justu bola vyborna volba.

dominika449
autor
31. júl 2018

@stanulienkat nie Pampers nám nerobili dobre,vyhadzala sa mi z nich.Plienky sme už menili viackrát,po každom zápale,teraz máme Happy a plienky meníme stále..

dominika449
autor
31. júl 2018

@bianca dúfam,že za tú cenu aj pomôže😯

bianca
31. júl 2018

@dominika449 urcite pomoze. Nam pomohol velmi prevelmi s inym problemom. Doteraz nedam na tie vyrobky dopustit

dominika449
autor
31. júl 2018

@bianca tak to má teší..také malé deti nemôžu hocičo,tak máme obmedzené moznosti.

marina24
31. júl 2018

preboha,ked citam,ze taketo malinke deticky rocne maju zapaly moc. ciest a mechura, da sa mi plakat, ja som za cely zivot nemala toto, a nikdy som v detstve nebola chora nijako,,....mechur sa dostavil az v dospelosti.aj to z toho saliem...takze co musi chuda male zazivat na gynde male babatko si ani nechcem predstavovať velmi...:(
skus hygienu vylepsit+ imunitu posilnit, ale nie kravinami a doplnkami vyzivy, brusnice nemaju ucinok...skus ju ladovat laktobacilmi...aspon..a cajikmi...neviem,ci to ale male deti mozu, take tie bylinne na mechur...to sa porad..nie je mozne,aby sa malym detom toto stale vracalo, tato hnusna prekliata pliaga. kedy konecne na to vymyslia ucinny liek, neratam atb tie su na to neucinne v dlhodobom horizonte. Vymyslaju lieky na rakovinu, ale co z toho,ked nedokazu vytvorit ani liek na zapal mechura.

dominika449
autor
31. júl 2018

@marina24 žiaľ to tak..našťastie moja malá to dobre zvláda,vzdy sa to prejaví zvysenou teplotou a pri cikani neplače,lensme akoby tlačila na veľkú,tak už viem..

janulka2811
31. júl 2018

Ahoj.
Mali sme s dcerkou tiez problemy s moc.cestami,vsetky odborne vysetrenia OK,hygienu sme dodrziavali,no stale sa to vracalo.ATB nezaberali.Skus brusinkovy caj,ziadny cukor ani sladkosti nepodavat.Malej to potom z nicoho nic preslo a od tej doby sa to nevratilo.

zabulienka266
31. júl 2018

Naša mala ako veľmi maličká až zápal obličky. Nefrologicka odporučila sirup Uroval (od 6 mesiacov), nedám naň dopustiť, dokonca jej vyplavilo aj oblickovy kamienok čo mala.

dominika449
autor
1. aug 2018

@zabulienka266 aj ten.uzivame..ale aj tak sa nám to vrátilo,vydržali sme 2,5.mesiace bez zápalu.