Opakované zápaly očí u ročného dieťaťa

alex2019
20. aug 2022

Ahojte, chcem sa spytat ci mate niekto podobnu skusenost a co vasmu dietatu pomohlo nakolko my uz zaciname byt zufali. Rocny syn ma posledny mesiac a pol problemy s ockami, uz treti krat ich ma zapalene, tj zlepene zlte karpiny, najma rano, a tvoria sa aj cez den. Prvy krat to mal aj s horuckami, druhy krat uz nie ani teraz. Prvy krat dostal Uniflox, potom pamycon a teraz to ma druhy den a v pondelok sa chystam k lekarke, zatial davame standardne ocuflash blue, s nadejou, ze to aspon troska pomoze, hoci ziadny zazrak necakam. Tie atb kvapky jedny aj druhe zabrali vzdy super, hned 2 dni po nasadeni to pekne preslo, kvapkali sme vzdy tyzden. Potom tyzden resp dva nic a potom znova to iste. Co je dolezite, on ma aj sople, tie ma ani uz neviem odkedy, je to taky zial nekonecny pribeh, mal aj zapal priedusiek chudacik. Dost sa trapime odkedy je starsi v skolke, ale neda sa povedat ze je to len tym, lebo teraz tam 2 tyzdne nebol a aj tak sme tam kde sme boli. Vo vyteroch z nosa mal streptokoka, vtedy sme davali ten Pamycon a ked mi to lekarka povedala, tak som jej vravela, ze sice oci ok ale ze stale ma sopel ale teda ona sa rozhodla nejak to dalej neriesit. V kazdom pripade hovorila ze ak sa mu oci znova zapalia, tak ze musime uz ist k ocnej lebo ona mu uz nema co na to dat. Ja len stale viac uvazujem (a teda toto nam aj znama co je lekarka vravela), ze ci by nepomohlo preliecenie celkovymi atb, lebo mne to pride, ze sa to stale riesi lokalne a ten problem ostava, a ozaj je to uz na nervy pre nas a aj chudacik maly sa neustale trapi, stale odsavame sople, kvapkame do oci, ved aj pre neho je to stres. Ja nie som za to hned davat atb ale ozaj mi to uz pride, ze toto nikam nespeje. Mali ste podobnu skusenost? Podarilo sa vam to nejak dlhodobo vyriesit? Inak este musim poznamenat, ze take chytene tie ocka mal uz aj predtym, a toto aj lekarka vravela, ze proste niektore deti su na oci haklivejsie. Druha vec je, ze on ma tendenciu si sopel votriet do oci, takze ked mu nahodou nestihnem hned poutierat resp v noci/v aute, tak aj toto moze byt pricina. Dakujem za vase skusenosti.

dzulli1980
20. aug 2022

No pokiaľ vo výteroch vyjde streptokok, treba nasadiť zodpovedajúce ATB ... Pamycon je slabý, možno na chvíľku pomôže, no za chvíľku je to späť ... to čo máte za pediatričku? Na rovinu jej povedz, nech na základe výsledkov z výteru nasadí dieťaťu zodpovedajúcu ATB liečbu ... moja dcéra máva problémy s týmito "zvieratkami" v nose, vždy má pri tom aj zapálené a hnisavé oči ... pri tých výsledkoch z výterov má pediater aj odporúčané ATB, ktoré zaberú ... nenechaj sa odbiť.
@alex2019

alex2019
autor
20. aug 2022

@dzulli1980 mam to v plane,ako vravis, nesmiem sa nechat odbit, lebo minule sa presne toto stalo.. lebo ozaj je to hroza, ved vies ako take dieta vyzera, chudak, kolkokrat nemohol ani oci rozlepit rano. a ja uz mam tiez nervy z toho, lebo ved vkuse sopel/kasel/oci, evidentne to vsetko suvisi a zase atb tiez nie su koniec sveta, urcite lepsie ako byt stale chory. on inak toho streptokoka mal este na jar, vtedy mal aj moraxellu, a vtedy mu dala pamycon do nosa, ale tiez sa mi zda, ze to nemalo dlhodoby ucinok, takze mozno sa to odvtedy uz taha, tazko povedat. len proste na tie sople sme si akoby uz trocha zvykli, len tie oci, na to sa teda zvyknut urcite neda..

janinah
20. aug 2022

Už dávno mal byť na očnej amb.chodte tam čím skôr.mozno potrebuje preplách slznych ciest.

dzulli1980
20. aug 2022

Naša pediatrička tiež všetko riešila Pamyconom ... pol roka som tam chodila každý druhý týždeň s tým, že s dcérou spávam v polosede, lebo sa ide zadusiť hlienami a podchvíľou má zapálené oči ... jej odpoveď, že má dýchanie čisté, dala Pamycon ... po pol roku tohto trápenia dcéra dostala 40-tky horúčky ... som tam prišla, tresla som päsťou po stole, že ak to okamžite nezačne riešiť, dám podnet pre zanedbanie zdravotnej starostlivosti ... odvtedy automaticky, keď dcéra má sople, zapálené oči, ak žiadny z voľnopredajných liekov nezaberá, robí výtery ... mohla by som o tom litánie písať, kvôli takémuto laxnému prístupu pediatra sme dcére nechali zbytočne vyberať nosné mandle ... nenechaj sa odbiť, niekde je problém, keď má dieťa sople a podchvíľou zapálené oči.
@alex2019