Ahoj je tu niekto koho dieťa malo opakovane zápaly močových ciest? Pripadne aj Robenu cystoskopiu a rozšírenie močovej rúry a aj tak zápaly pokračovali? Ako ste zápaly riešili a prešlo to niekedy?
@hruska91 ja som mávala takmer od narodenia niekoľkokrát do roka zapaly a ustupilo to na ,,len,, 2-3x ročne asi keď som mala cca 20rokov. Odvtedy sú to zápaly, ktoré zvladnem sama doma bez ATB. Zdedil to bohužiaľ po mne aj syn, asi tým ze je to chlapec, u neho to nie je až také časté ale prvýkrát sme boli v nemocnici keď mal 2 mesiace. Odvtedy je rovnako ako ja sledovaný na nefrologii, vždy ma v moci krv, bielkoviny aj stopy iných baktérií. Pokiaľ ale nie je teplota, ATB nedostáva, no tiež nie je zdravé mat stále takéto hodnoty. Ale nijako to neriešia len sledujú ci sa to nezhorsuje a ako pracujú obličky. Mna kvoli tomu urológ strašil, že môže byť problem pri otehotneni a celkovo pri tehotenstve. Otehotnela som bez problémov, jedno tehotenstvo nedopodlo síce dobre ale nikto mi nevedel povedať, či to mohlo mať súvis. Počas ďalšieho tehu som mala zle výsledky moču a neustále pálenie ako pri zápale, chodila som na nefrologiu celé tehotenstvo. Ale vydržala som len o d manose celých 9 mesiacov.
Momentálne mám jednu obličku v poriadku, druha ma zníženu funkciu o 30%. Roky sa to nezmenilo tak dúfam, že to tak aj ešte dlho zostane.
@hruska91 Ahoj. Pridaj sa do skupiny nefrologicke problémy deti tam ti skôr poradia.