Ahojte, má niekto skúsenosť? Opakované zápaly kĺbov u 8- ročného chlapca, vždy zasiahnutý iný kĺb, bedrový, ramenný, kolenný.. bolí veľmi pár dní, potom to prejde, mesiac dobre, potom zas. Všetky výsledky výborné, dvakrát hospitalizácia reumatologia tiež všetko negatívne. Vraj to skončí tak ako to začalo budem rada ak sa ozve niekto kto to pozná, prípadne čo to spôsobilo, čo pomohlo.. ďakujem
@denkabemommy on práveže nemá zvýšené ani CRP, ani horúčky, nič. Len na sone vidno tekutinu, ktorá neskôr zmizne.
@maminkamartinka6 v takom prípade asi len vyčkať, dialo sa mi podobné cca v 13-14r. Potom to ustálo a v 24r mi udrela reuma na plno (vplyvom hormónov po tehotenstve)
@maminkamartinka6 a na mykoplazmy atd brali krv? Svagrina prave riesi rovnaky problem.
@maminkamartinka6 nemal kliesta?
@taktotedanie nie, nemal
@silvia1504 brali asi na všetko čo sa dá.. všetko negatívne
@maminkamartinka6 ja som trpela bolesťami kĺbov, na reumatologii všetko negatívne. Odporučili mi urobiť testy na intoleranciu potravin. Po vylúčení potravín, ktoré mi vadili, bolesti prestali. Mám atypické prejavy potravinovej intolerancie a tými sú bolesti kĺbov.
@maminkamartinka6 salmonelozu nemal?
@esmea jemu už robili aj také testy
@ada510 nie
@maminkamartinka6 aj moj maly ma reumu. reuma faktor negativny, crp dobre, jedine aslo mal zvysene v obdobi aktivneho zapalu a nasli mu gen hlab 27. ale to su uz velmi specializovane vysetrenia. ale tak to by asi v nemocnici zistili. ak nenajdu pricinu, tak asi jedine ibalginom "liecit". ten je protizapalovy a aj proti bolesti
Moja mala takýto síce zápal len raz, dva týždne ju bolel lakeť, tiež mala dobre výsledky, iba tekutinu v okoli.. po dvoch týždňoch jej potvrdili leukémiu.
@mirkapp tak my máme takéto veci už chvalabohu vylúčené, želám vám veľa zdravia
@maminkamartinka6 môže ísť o Juvenilnú idiopatickú artritídu a môže to byť napriek tomu, že má všetky testy negatívne. Mne keď začala reuma , tak jediné čo som mala boli 40tky horúčky a extrémne vysoké crp.. do dnes mám málokedy nejaké hodnoty vyššie..
aj keď samozrejme pôvodca zápalu kĺbu môže byť aj prekonaná infekcia, zvyčajne sa to však týka drobných kĺbov