Opakované teploty a kašeľ u 9-ročnej

1. mar 2023

Dobrý deň,trosku sa vám tu rozpisem,ale už neviem,čo to môže byt.. dcéra 9 rokov prekonala pred troma týždňami zápal pľúc,brala antibiotiká aj ventolin akosi sa z toho dostala išla do školy a o týždeň nato znova dostala vysoké teploty,začala veľmi škaredo kašlať,dostala ďalšie antibiotiká ktoré už dobrala pred vcerom aj trifed sirup a stále veľmi škaredo kašle a dnes znova dostala teploty. U Dr sme boli v pondelok,zobrala jej krv,ci sa náhodou nejedna o mononukleózu, len mna znepokojili znova tie teploty. Nechuti jej veľmi jesť,je bleducka a zoslabnuta. Ako dýcha,počuť jej tak hlienovito a ťažšie sa jej dýcha. Na pľúcne sme objednaní na 13marca.Prešli ste niekto tou mononukleózou ? Môže to byt z toho ? :( ďakujem pekne za odpovede 🫥

katie253
1. mar 2023

teraz je aj taký vírus RSV sa volá, skús pozrieť. môžu sa aj opakovať takéto teplotové stavy. Našim chlapcom zistili z krvi.
Skús jej urobiť čaj: čajová lyžička majoránky alebo tymianu, zaliať do pohára vriacou vodou, luhovať 10-15 minút, scediť, dať lyžicku masla a med. Bude sa jej ľahúčko odkašliavať už po prvom pohári. vyskúšaj.

lb1984
1. mar 2023

Moze to byť slobodne nový virus/bakteria, ak mala zapal pluc musí mať oslabenú imunitu vtedy sa ľahko hocičo schyta najmä v kolektíve. Ja mam ale menšiu dcérku a mali sme to rovnako okrem zapalu pluc. Ale nasa mala teploty 38-38,5 na striedačku 18 dní robili kompet rozbory, brala atb, flixotide, ventolin. Boli sme na kontrole ze všetko ok, môže ísť do kolektívu, večer dostala v ten deň teploty 39,5. Na druhý deň jej vyšiel pozitívny COVID. Tým chcem povedať ze naša nikde nebola v žiadnom kolektíve a hneď ako vyzdravela plynule dostala niečo iné ci sme si doniesli od MUDr a to mala aj respirator...

autor
1. mar 2023

@lb1984 no moja vybrala antibiotiká pri zápale pľúc brala 10dni potom ešte bola pár dni doma a doktorka tiež,ze už môže ísť do kolektívu .. chodila do školy týždeň aj pár dni a hneď znova teploty a veľmi škaredý kašeľ,ktorý pretrváva dodnes .. test na covid som jej robila 2x a bol negat .. teraz čakáme na tie výsledky krvi a 13ideme na pľúcne ..

lb1984
1. mar 2023

Ono keď dostala teploty znova tak pravdepodobne telíčko s niečím bojuje. Už len zistiť s čím. Držím prsty

autor
1. mar 2023

@lb1984 no veď to má znepokojuje,keďže vybrala antibiotiká znova pred vcerom vzala poslednú dávku ..

lb1984
1. mar 2023

Ináč viem ze rekonvalescencia po zapale pluc trvá mesiace. Možno resp. určite ich ma teraz oslabené potrvá kým sa zregeneruju. Niečo na podporu imunity nedostala?

autor
1. mar 2023

@lb1984 na podporu imunity berieme dlhodobo imunoglukan,kalobu sme užívali,C,D..

lb1984
1. mar 2023

Možno jej pneumologicka niečo nasadi príp. možno by bolo vhodné zvažovať docasne aj imunologiu, oni riešia aj stavy po zápaloch. Tam ti ju vedia aj prípadné kompletne skontrolovať - komplet krvné testy aj na to na čo na pneumo nerobia. Každopádne daj vedieť ako ste dopadli. Držím prsty nech je jej už lepšie.

autor
1. mar 2023

@lb1984 na imuno je objednaná v máji .. dakujeme pekne

mima172
1. mar 2023

Ahoj, ja som mala zapal pľúc spôsobený pl chlamydiami a mykoplazmami, liečba je min 21 dní atb. Som mesiac a pol po dobratí atb a kašlem stále. Trvá dlho, kým sa pľúca zregenerujú, imunita je oslabená. Prajem dcére skoré uzdravenie 🙏

laurikalalinka
2. mar 2023

Bravčovu masť dat na priedušky,upokojí kasel