Maminy poradte prosim. Alebo pospominajte, ci ste nemali take nejake obdobie. Syn nebyva casto chory, normalne 2-3 prechladnutia do roka. Bez komplikacii. A teraz ma uz 3.krat kratko po sebe prechladnutie. Tym myslim klasika-soplik a prvy, druhy krat aj kasel. Vsetko behom tyzdna preliecime, bez antibiotik pekne prejde vsetko, ale ledva sa doliecil z prvej choroby, dostal kratko na to druhu. Pridal sa trochu aj kasel. Ale preslo zase bez problemov, 2 dni pokaslal par krat, posmrkal sopliky cire a bolo. A teraz bol asi tyzden zdravy, zase dnes soplik. Zatial len soplik. Nechapem preco sa mu to teraz stale ako keby vracia. Este spomeniem, ze prvykrat sme boli obidvaja uplne slabo prechadnuti, uplne 2-dnova zalezitost, ziadne priznaky sme uz nemali a asi 2 dni na to, sme dostali naskor syn a potom asi od neho ja silnu nadchu. Riadne opuchnute dutiny, tieklo z nosa, aj kasel sme mali taky dusivy par dni. Ale preslo. A dnes ma zase sopel. Ja zatial nic. Nechodi ani do skolky este vobec, nikde sme poriadne neboli. Nikto nebol okolo nas viditelne chory. Co to ma len nejake slabsie obdobie, alebo co?Ja som taky strachopud. Uz hned dopredu vidim ako mi bude kazdy tyzden chory...a mame doma aj male babo, to zatial v pohode. Uz som aj patrala, rozmyslala, co nam to mohlo znova vyvolat vtedy a jemu znova teraz. Byvame u nasich, tu je skor suchsi vzduch. Myslela som, ze to skodi. Ze nam poriadne neodisli sople, tak sa nam to vratilo. Ale potom ma napadlo, ze sa nam to prejavilo po navsteve u svokrovcov, cely den sme tam boli, tam maju skor vlhkejsi vzduch a same koberce, ja som alergik, ale syn zatial neviem. Fakt obidva razy sme sa vratili od svokrovcov a na druhy den sopel. Zeby tie roztoce, ja tam mam vzdy zapchaty nos, ale ved chodime tam vela rokov, syn tiez tretim rokom a doteraz sa to takto neprejavilo...to bude asi blbost. Jedine, ze by to bolo fakt v tom zimnom obdobi, teraz tam chodime kazdy tyzden, minule roky raz do mesiaca max. Ale co by tam takeho mohlo byt?
@cibiother ahoj, ako ste na tom? ja mam doma tuto zimu nieco podobne, moj 2 rocny syncek ma od jesene uz minimalne 5krat nadchu, pridruzi sa aj kasel...zakazdym idem aj k lekarovi, dostaneme len fenistil a nieco na vykasliavanie...som z toho nestastna...v lete v poriadku,ale ta zima...ja uz fakt neviem...posledny soplik mal taky silny ze nam trvalo skoro 2 tyzdne kym to vykaslal...su to 2 tyzdne co sme ok a zas sa mi dnes zda,ze zacinal kychat, tak uz len trpnem co bude v noci alebo zajtra...
@franka211 nebol uz potom chory.Je to zrejme take obdobie.Musime si tym asi prejst.Aj ten kaslik,to asi im zatekaju tie sopliky,ked nema chytene dolne dychacie cesty...len sa obalit trpezlivostou,zasobit vitaminmi a cakame na slniecko a teplucko🙂co uz narobime.My sa mame teraz horsie-zapal priedusnice cela rodina,mali sme vysoke teploty vsetci.Maly berie atb.ale to tu nechcem velmi rozoberat,lebo sa to tohto netyka.Toto dovliekol zo skolky.Dala som ho od februara a vydrzal 4dni.Ale vela vela deticiek ochorelo.Nejaka pliaga nakazliva...
@franka211 este som chcela,ze nestresuj sa fakt vela kvoli soplikom.Po tejto terajsej skusenosti,radsej kazdy tyzden sople ako toto.Mam aj polrocnu dcerku,kojim ju,popri teplotach sa mi prestalo spustat mlieko,aj ked tam je,ale nespusti sa jej,tak sa jeduje.Este ze obcas uz dame obedik,bananik,ale je zvyknuta sa dokojit.Taka som bola,ze mi ju len mamina nosila na kojenie,aj v noci.Chuda,uz nevladze a ja som este ako po tazkej ture.Vsetko citim,kazdy sval,nevladzem ju este ponosit.Bodaj by sa Vam taketo horsie choroby vyhybali.Za chvilu hadam prejde uz toto chorobove obdobie...presviedcam aj samu seba:-/
Ja odporucam kupit kvalitny detsky inhalator a pri prvych priznakov infektu hornych ciest dychacich inhalovat,hoci len vincentku,NaCl aby sa to jednak lahsie uvolnilo a lepsie sa dycha,ale hlavne sa predide tomu,ze sa to posunie o daku tu etaz nizsie na priedusky..pluca. skrati sa cas choroby a podstatne znizi pravdepodobnost uzivania atb atd. Aj to,ze sa nakazi daky dobrak pri chorom...
@cibiother My keď máme soplík tak hneď nasadím Sinupret podľa návodu,lebo minulý rok sme mali niečo podobné a mala som pocit,že jej vždy trochu s hlienov zostalo a za 1-2 týždne sa nádcha a kašeľ vrátilo a Sinupret pomáha aj pri rozpúšťaní hlienov a je prírodný.Na prevenciu užívame homeopatiká -na podporu protivírusovej imunity Oscillococcinum v dávka 1tubička 1x týždenne-napr. v pondelok.Na zvýšenie odolnosti proti baktériám -Silicea 15CH- 5granúl 2x týždenne-napr.v stredu a v sobotu.
Obidva lieky sú granule a podávam ich tak,že rozpustím v troške vody a dám vypiť. Zatiaľ sme boli túto zimu 1xchorý- nádcha. 🙂
cibiother my sme na tom podobne od septembra - mali aj streptokokov.... od novembra zvýšenú teplotu ale iba cez deň ... naša dr. nás poslala k alergo-imunol. a máme zníženú imunitu a zakázali nam mlieko - iba acidkové formy alebo sojové,ryžové...
ale je mi jasné že nie sú všetky deti rovnako na tom....dostali sme lieky na imunitu a uvidíme ako bude ďalej...
všetkým držím palce a veľa veľa zdravíčka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Teraz je sezona, kuri sa,suchy vzduch vnutri,vonku chladno. U deti veku tvojho syna su bezne taketo infekty 5-6x za rok. Je mozne,ze je aj alergik,ma vyssiu sancu kedze ty si alergicka. Ja by som skusila ist k dr.na vyter. Ked sme to mavali takto opakovane a dlho, boli sme aj na atb,vac sinou sa atb vyhybam,ale ked to bolo opodstatnene,preliecila sa a dlho bol pokoj. Tiez nam dost pomohol Imunoglukan a vybratie nosnej mandle.