Opakované horúčky u 20 mesačného dieťaťa. Poradíte?

klarinna
8. aug 2014

ahojte mamicky,chcem sa opytat,ci ma alebo mala niektora z vas problem s houckami,moja mala ma 20 mesiacov a uz 4mesiace ma stale zvysenu teplotu,3-4dni dobre,potom horucka 3dni,potom zase dobre,potom zase horucka a takto sa opakuje uz 4mesiac,krvny obraz,moc,vyter ma vsetko v poriadku,zubky ma vsetky uz len zadne stolicky,dakujem

katarina002
8. aug 2014

ahoj, ja skúsenosti nemám,ale v casaku mama a ja (alebo podobny) som citala o syndrome opakovanych horucok, skuste vygooglit, ci to na Vas nesedi....

gromkaver
8. aug 2014

nenapisala si ako ma vysoku teplotu, ci iba zvysenu do 37,5° alebo nad... do 37,5 sa to v podstate neberie ako teplota, moze to mat aj z veci, co sa okolo nej deju, teraz deti vela behaju, poznavaju, su velmi zvedave... ako sa k tomu postavila dr? dcerka mojej kamosky toto mavala do tych 3,5 - 4r., vzdy, ked zazila nieco nove, alebo sa na niekoho tesila, pripadne po nejakej stretavke, vzdy mala cca 2dni teplotu, teeaz ma 5r a ustupilo to...

marcelatje
9. aug 2014

Mojej malej vo veku 10 mesiacov začali teploty okolo 40°C. Boli sme aj v nemocnici kam nás poslali s podozrením na zápal obličiek ktorý sa nepotvrdil a nakoľko mala aj hnačky uzatvorili to ako gastroenteritídu napriek tomu že mi predtým ošetrujúca lekárka povedala že nevedia čo by to mohlo byť, lebo vyšetrenia nič neukázali. Po návrate domov opäť teploty a takto dookola 2,5 mesiaca kedy lekári len krčili ramenami že výsledky má v poriadku, až na malý detail - stále sa opakujúce teploty okolo 40°C 🙄
Využila som alternatívnu medicínu. Mnohí sú skeptickí, ale moja malá odvtedy (už to bude rok) teplotu nemala to asi hovorí za všetko .......

clauda2010
9. aug 2014

Moja mala to mala po ockovani tiez nic nenasli trvali teploty pol roka kazde 2 tyzdne 3 dni teploty a nakiniec to bolo.aj ze nemoze mlieko zistily az 2 ricnej intoleranciu laktozy

milkav03
28. aug 2014

my sme mali tiez taketo obdobie.. ale sme dost casto potom skoncili na ATB.. lekarka nam neskor nasadila aj probiotika.. actibax sa volaju..a odvtedy mame klud.. fungujeme na tych probiotikach cela rodina.. vyborne na imunitu aj na upravu crievok.. teda ak boli brusko. alebo drobec mal vela ATB. ako ten nas 🙂

lenka6309
15. nov 2021

@marcelatje môžem sa opýtať akú alternatívnu medicínu myslíš?Ďakujem

marcelatje
15. nov 2021

@lenka6309 dcera trpela opakovanymi zapalmi obliciek, niekolko krat skoncila v nemocnici. Navstivila som homeopatku, ktora predtym 25 rokov pracovala ako nefrologicka. Poradila mi aj zopar praktickych veci, dcera ma 9 rokov a odvtedy nemala ani jeden zapal.

lenka6309
15. nov 2021

@marcelatje Ďakujem za odpoveď.Dcéra ma opakované horúčky dosť často ,netuším z čoho sme objednaný na komplexné vyšetrenia avšak v tejto dobe sa dlho čaká všade.Vždy mala zvyšené cpr nič viac...v sobotu sme boli na pohotovosti,crp mala 98,2 zo 100 a to bolo všetko ,moč v poriadku.Premyšlam ako jej pomôcť v decembri bude mať 4roky.Žiadne iné problémy nemá skutočné len tie horúčky