Opakované bolesti bruška 7 mesačnej dcérky

radusko01
25. apr 2013

chcem sa vás spýtat?malinká je krmená MM,a občas HIPPom.papá 140ml,a viac nechce,váži 6800g v 7mich mesiacoch.A neprospiéva tak ,ako by mala.Ale všimly sme si ,ž ju boliéva bruško(...je napapaná prebálená ,pri zaspávaní dvíha nožičky hore a točí sa na bok,ale stále sa vykrúca a vrčííí.zúbky jéj nejdú).Manželka jéj skúša dávat aj príkrmy z pohárov(a to tiéž zje 3.4. lyžičky a viac nechce)...napr.piškoty s mliečkom,zemiaky s mrkvov,a pod.Alebo jéj dáme ožužlávat praclík.Nám sa však zdá ,že sa to bolenie bruška vraciá potom ako jéj dáme to UM.Akoby sa to stále opakovalo v 2-3 týždnových intervaloch.Stolicu má vždy riedku a kyslo zapácha(je žltá).Je možné ,že by to zle znášala?Je možné ,že by to mala z tých praclíkov?Viete mi poradit ako sa u takéj malinkéj robí vyšetrenie na neznášanlivost mlieka,a na lepok?A vôbec,ak sa nedá urobit vyšetrenie,ako sa to dalej riéši?.dakujem

xlucia
25. apr 2013

@radusko01 preco mas pocit ze by neprospievala, vahu ma ukazkovu. aku mala porodnu vahu? zakladne testy su z krvi na veci co si sa pytal. az ked tie vyjdu zle, nasleduju dalsie vysetrenia

radusko01
autor
25. apr 2013

dakujem .pôr.v.bola3270g.Na 7mesačnú je to dobrá váha???...to asi nié!

kattrin5
25. apr 2013

Vyskusaj jej davat probiotika ja tiez davam a tiez pit harmancekovy caj

luba41
25. apr 2013

ak máte odsledované, že má problémy z UM, tak ho nedávajte... vylúčte aj ostatné príkrmy obsahujúce kravské mlieko... aj mamina, ked kojí...ako som sa tu na MK dočítala, tak testy na zistenie alergii sú spolahlivé až po 3. roku... dovtedy sa to rieši eliminačnou metodou / vylúčenie potraviny na niekolko dní a odsledovanie/ a potom zase postupné zavádzanie/ tak zjednodušene napísané/... najlepšie je asi zájsť na gastro / ale zázrak nečakajte/...prípadne sa opýtaj tuto v téme https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/alergia-na-mliecnu-bielkovinu-kravskeho-mlieka/ 😉

zivika
26. apr 2013

@radusko01 skuste ine UM (napr. nutrilon alergy care je pre deti s intoleranciou bkm), ked mate pocit, ze je to z neho, aj ked ja si myslim, ze ak by to bola alergia na mlieko, prejavovala by sa stale, nie v intervaloch...to iste k lepku, vylucte pracliky a piskoty, uvidite, ci pride zlepsenie...prikrmy skuste davat radsej domace, nie z poharov...a ako vies, ze jej nejdu zubky?