Opakované angíny

lola1003
21. dec 2021

zdravím vás máte prosím vás skúsenosti s opakovanými anginami u 2 - ročného dieťaťa ( už štvrtá zs pól roka) pričom stery z hrdla základne vyšli čiste
žiaden streptococ?…. pokračovali ste ďalej s dieťaťom na krčné a pod? dakujem

kacena4
21. dec 2021

ano orl a vybrat mandle ak treba to ze tam nie je streptokok este heznamena ze zapal sa netvori niecim inym

mauduska
21. dec 2021

ja som mávala často angínu keď som bola malá, mandle mi nechali.. Teraz mám angínu tak raz do roka.

lola1003
autor
21. dec 2021

@kacena4 no veď to sa snszim nejako vyriešiť tu záhradu u detskej asi robía len základne vytery ns krcnom budú rozšírené predpokladám a ešte aj krv na nejaké aslo xce brat

nerko
21. dec 2021

@lola1003 Ahoj Lola Tvoje dieta moze mat PFAPA syndrom. Precitaj si link od prof. Jesenaka. Ak mas viac otazok, tak mi napis sukromne.
https://www.novartis.sk/sites/www.novartis.sk/f...

lienka.7
21. dec 2021

@lola1003 ahojky, toto som mávala aj ja aj keď som 10 rokov. Berie sa aslo ci nemá vysoké. Ja som mala vtedy ze mwga vysoké. Brala som potom injekcie a tabletky plus mi sledovali leukocity. Ja som mala k tomu aj alergiu, čiže váhali ci mi vybrať mandle alebo nie. Nakoniec alergologicka "povolila" a dobre urobila. Keď mi mandle vybrali, tak zo zadu som ich mala ale ze komplet ohnisane (spredu nebolo vidno). Mne brali aj nosne hneď.

simca06022011
21. dec 2021

Treba ist na orl a riadne vytery dat urobiť, veľakrát u praktickeho to ani riadne neurobia. Pred vyterom nepit, nejest.. Najlepšie ked je ti vtedy riadne akútne, nech vidi co sa deje lekarka. Krcne mandle vyberat iba v najnutnejsom prípade, kvoli aoe opakovanym zápalom hrdla to podla mňa takto rieisit nebudu. Skor niečím na imunitu atd.
Inak salviovy sprej je na to super.

lola1003
autor
6. mar 2022

@nerko zdravím ta mam otázky ohladom toho phapa syndrómu zaujíma má aké vyšetrenia je potrebné podstúpiť aby sme sa dopracovali k nejakému výsledku a netrápili sa s tým ako niektorú pisu aj 4 roky viem ze sa u nás všade dlho čaká sle zatiaľ sme po 6 atb za rok a hospitalizácii na kramároch aby sa to pohlo plus klasické opakovane vytery hrdlo nos crp moc sono obličiek nič iné neriešili a momentálne sme v štádiu ze čakáme na májový termín na reumatologii s tým aby sa rozhodol lekár čo vlastne mame toez mi neje jasne ze on bude posudzovať na základe krvného odberu z februára z hospitalizácie … toez má zaujíma či sa podáva prednison naraz v jednej dávke podľa váhy podala som zatiaľ raz sle všímam ze mamičky pisu zw dávajú v dvoch dávka h po menej … tiež má zaujíma či teda podávať prednison teraz na každú horúčku ktorá vyskočí veď nejako sa ten atak od bežnej choroby musí rozlíšiť .. a urxite mi wste niečo napadne zatiaľ dakujem

janulla1
6. mar 2022

Moja dcéra ako 2,5 ročna mala prvú angínu, ATB, ale o mesiac zase a potom o 2 zase, to nás už pediatrická rovno poslala na ORL, odtiaľ aj na alergo, tam jej vzali vytery a zistili zväčšenu nosnú mandlu, nato opäť angína a už aj voda v ušiach, v priebehu pol roka 6x ATB, modlili sme sa aby bola zdravá a mohla ísť na operáciu, najprv jej vybrali nosne mandle a vytiahli vodu z uší a nakoniec nič iné netrebalo, pomohlo to s klop klop dcéra má 12 a odvtedy brala ATB asi len 2x, jej pomohli na detskej ORL