zdravím vás máte prosím vás skúsenosti s opakovanými anginami u 2 - ročného dieťaťa ( už štvrtá zs pól roka) pričom stery z hrdla základne vyšli čiste
žiaden streptococ?…. pokračovali ste ďalej s dieťaťom na krčné a pod? dakujem
ja som mávala často angínu keď som bola malá, mandle mi nechali.. Teraz mám angínu tak raz do roka.
@lola1003 Ahoj Lola Tvoje dieta moze mat PFAPA syndrom. Precitaj si link od prof. Jesenaka. Ak mas viac otazok, tak mi napis sukromne.
https://www.novartis.sk/sites/www.novartis.sk/f...
@lola1003 ahojky, toto som mávala aj ja aj keď som 10 rokov. Berie sa aslo ci nemá vysoké. Ja som mala vtedy ze mwga vysoké. Brala som potom injekcie a tabletky plus mi sledovali leukocity. Ja som mala k tomu aj alergiu, čiže váhali ci mi vybrať mandle alebo nie. Nakoniec alergologicka "povolila" a dobre urobila. Keď mi mandle vybrali, tak zo zadu som ich mala ale ze komplet ohnisane (spredu nebolo vidno). Mne brali aj nosne hneď.
Treba ist na orl a riadne vytery dat urobiť, veľakrát u praktickeho to ani riadne neurobia. Pred vyterom nepit, nejest.. Najlepšie ked je ti vtedy riadne akútne, nech vidi co sa deje lekarka. Krcne mandle vyberat iba v najnutnejsom prípade, kvoli aoe opakovanym zápalom hrdla to podla mňa takto rieisit nebudu. Skor niečím na imunitu atd.
Inak salviovy sprej je na to super.
@nerko zdravím ta mam otázky ohladom toho phapa syndrómu zaujíma má aké vyšetrenia je potrebné podstúpiť aby sme sa dopracovali k nejakému výsledku a netrápili sa s tým ako niektorú pisu aj 4 roky viem ze sa u nás všade dlho čaká sle zatiaľ sme po 6 atb za rok a hospitalizácii na kramároch aby sa to pohlo plus klasické opakovane vytery hrdlo nos crp moc sono obličiek nič iné neriešili a momentálne sme v štádiu ze čakáme na májový termín na reumatologii s tým aby sa rozhodol lekár čo vlastne mame toez mi neje jasne ze on bude posudzovať na základe krvného odberu z februára z hospitalizácie … toez má zaujíma či sa podáva prednison naraz v jednej dávke podľa váhy podala som zatiaľ raz sle všímam ze mamičky pisu zw dávajú v dvoch dávka h po menej … tiež má zaujíma či teda podávať prednison teraz na každú horúčku ktorá vyskočí veď nejako sa ten atak od bežnej choroby musí rozlíšiť .. a urxite mi wste niečo napadne zatiaľ dakujem
Moja dcéra ako 2,5 ročna mala prvú angínu, ATB, ale o mesiac zase a potom o 2 zase, to nás už pediatrická rovno poslala na ORL, odtiaľ aj na alergo, tam jej vzali vytery a zistili zväčšenu nosnú mandlu, nato opäť angína a už aj voda v ušiach, v priebehu pol roka 6x ATB, modlili sme sa aby bola zdravá a mohla ísť na operáciu, najprv jej vybrali nosne mandle a vytiahli vodu z uší a nakoniec nič iné netrebalo, pomohlo to s klop klop dcéra má 12 a odvtedy brala ATB asi len 2x, jej pomohli na detskej ORL
ano orl a vybrat mandle ak treba to ze tam nie je streptokok este heznamena ze zapal sa netvori niecim inym