Opakované afty u dieťaťa

patulieenka
26. nov 2022

Ahojte, od augusta ma mala skoro stale v ustach afty. Vzdy je to jedna max dve, neviem vobec cim to moze byt sposobene a ako to riesit dalej.. ma niekto s nimi skusenosti a mozu byt infekčné? Dakujem

mirka807
26. nov 2022

@patulieenka oslabenou iminitou. Je dobry herbadent nato 🙂

patulieenka
autor
26. nov 2022

@mirka807 neviem ,ma 2 roky a este chora nebola dako moc, ona vzdy iba horucky no a afty po novom.. Ja som ako dieta mavala afty casto, aj teraz sa mi z casu na cas spravi..je mozne, ze ma na to genetickú predispozíciu? Herbadent mame doma, tn pouzivame my dospely a teda stipne neuveritelne 🙄

agnes28
26. nov 2022

@patulieenka dávajte jej denne b-komplex v kvapkach

mirka807
26. nov 2022

@patulieenka tak to skus riesit s detskou, ak sa jej to spravi po teplote vtedy moze mat tu imunitu oslabenu... nemala covid? Aj tym sa imunita oslabila hoci je malicka

queeninthenorth
26. nov 2022

@patulieenka oslabená imunita alebo to môže ukazovať na histamínovú intoleranciu, tak to bolo u mňa, skúste kontaktovať alergológa 🙂

patulieenka
autor
26. nov 2022

@agnes28 berie D,c,b omega 3

patulieenka
autor
26. nov 2022

@mirka807 pisala som jej mail uz uvidime, este ma napadlo pije kravske mlieko asi od leta dako .. covid mala vo februari

patulieenka
autor
26. nov 2022

@queeninthenorth hmm zeby toto? No urcite sa nato pozriem blizsie a budem to riesit, lebo sama viem co to je za bolest, ked su afty, nieto este take male telicko 🥺

queeninthenorth
26. nov 2022

@patulieenka je to jedna z možnosti ja som ani netušila alergologicka mi vzala krv a hneď to vyskočilo…veru je to nepríjemne, akoby stala horúčava v ústach a bolesť pri jedle, snáď prídete čo najskôr na príčinu a poriesite to 🙏😊

kacena4
26. nov 2022

moj mava afty po kyselom napr. paradajkach alebo aj mechanickym poskriabanim vnotornej strany ust od kefky (ak sa pichne ci zadrapne do ust)

meggi28
11. aug 2023

@patulieenka zdravim, poriesili ste to? Moj trojrocny uz 2x mal afty, poslednu dobu aj malo jedava, niekedy sa stazuje na brusko tak tiez rozmyslam ze to zacnem riesit len ma zaujima ako ste pochodili vy? Dakujem