Už tretí krát behom roku. Je toto normálne? Každý boha večer je u nás cirkus kvôli tomu natieraniu. Ani jeden jediný večer nevynechame sprchu a natieranie. Neprešiel ani mesiac od tretieho zákroku a dnes večer tam bol opäť 2mm zrast.
Naposledy na mňa pozeral doktor ako na nejakú asocialku ktorá zanedbáva svoje decko. Prisaham každý jeden večer aj keď s krikom, ale natieram!
Prečo sa toto deje?
Mám chuť sa už na to vykašľať. Čo sa stane ak to nechám tak? Veď niekedy naše mamy možno ani netušili že to existuje a nič sa nedialo. Nieke som tu v diskusii raz zahliadla že niekde v zahraničí sa s tým ani nič nerobí?
Neviete o tom niečo? Už fakt mame všetci doma toho dosť. To už hraničí s tyranim dieťaťa, neverím že toto násilné rozťahovanie nôh a natieranie pyskov nezanecha traumy u dievčatka. Už ma skoro 5r
@anjelicek26 najprv nám kázal s čistým detským olejom, potom mucogyne gél. Slezové kúpele. Čím ešte to natierať?
Ja už nebudem. Po dnešku naozaj nie. Vrieska ako besná,ešte na nás zavolajú sociálku.
Tak jej to nechaj zarásť určite bude menej revať keď jej to doktor roztrhne 🙄
Treba cistou vazelinou neparfumovanou a aj rano a vecer a ved nech si to natiera sama. Kamoska toto s dcerou riesila... tocili kvoli tomu caste zapaly, 11 rocna ako zacala menstruovat furt zenske problemy, 13 rocnu ju uz operovali... ci to s tym suviselo (?) Kazdopadne tie caste zapaly kvoli synechii tomu nepomohli...
@anjelicek26 tak to si ma nepotešila. Ani nestraš že sa to bude s ňou ťahať 😭
Sama si to natierala, samozrejme zle a zrastlo to znovu.
Neviem si predstaviť riešiť to ešte aj ráno. Mňa už z toho boli brucho.
@januska12323 tak či tak jej to musí doktor trhať. Šak toto píšem!!!
Vazelina pomoze, potom nic zrastat nebude. To, cim to natierate teraz, je podla mna neefektivne, ked je na tie zrasty nachylna. To je skor na zahojenie, viem, ze im to pomohlo, ale uz bolo neskoro no...
Ahoj nám na to pomohol olejček na masáž hrádze od weledy. Síce bola ešte bábätko ale mala to takmer do polovice už zarastené natierala som pri každom prebaľovani čiže viac krát denne. Zhora dole treba jemne zatlačiť za dva týždne sa to sama otvorilo. A pri kúpaní sme používali gél safforelle alebo tak nejako sa to volalo.
Vyter ste robili?
@k47 áno ale o vysledky sa neviem dovolať. V pondelok tam pôjdem osobne. Môže to mať nejaký súvis?
Nerezignovala by som na starostlivost (aj ked chapem ze je to vycerpavajuce a frustrujuce), ale rezignovala by som na behanie k lekarovi s kazdym malym zrastom. Da sa to rozrusit aj doma, len sa netreba bat pritlacit. S nastupom hormonov (okolo 8r) problemy odozneju. Infekcie vznikaju ked je synechia velka a brani odtoku mocu, 2mm problemy nesposobia. Natieraj, roztahuj hlavne! a ak by vznikala synechia tak vatova tycinka do oleja a pritlacat, rozrusovat. 5 rocnej by bolo fajn uz vysvetlit ze to roztiahnutie zvladne aj sama, urcite by to bolo pre nu menej traumaticke.
Môže sa ukázať premnoženie nejakej baktérie, ktorá spôsobuje zápal. Vtedy to natieranie aj viac bolí.
Presne viem ako sa citite.ja uz to riesim skoro rok u mensjej uz som z toho na prasky.a aktualne aj starsej sa to urobilo uz 2x 🙉
Vsade sa s tym nieco robi, pretoze je tam velke riziko zapalov mocovych ciest, ked je to zarastene. Cim jej to natieras?Evidentne to nefunguje...