Ahojte maminky, chcela by som sa poradit. Dcera ma 2 roky. Ma priznaky siestej choroby. Posledne 2 dni teplota, vyse tyzdna nadcha a odvcera vecera sa jej vyhodili vyrazky od bruska smerom ku koncatinam. A idu jej ocne zuby. Priznaky poznam, mala to pred rokom a pol. A to ma prave zaraza. Citala som, ze dieta dostane dlhodobu imunitu na toto ochorenie a uz by sa nemalo opakovat. Stalo sa Vam to u deti. Mala chodi do kolektivu do jasli, tak neviem, ci to tam mohla znovu nachytat.
Druha otazka je, ci je dieta este infekcne, ked sa vyhodi uz vyrazka. Vraj nie, pretoze vyrazka je uz len reakcia imunitneho systemu na uz prebehnutu infekciu. Pytam sa preto, ze mame naplanovanu detsku oslavu na vikend a nerada by som ohrozila ine deti. V podstate na malej chorobu extra nebadat, pretoze sa pekne hra, nie je nejaka unavena ani podrazdena, viac menej to viem, len podla tej vyrazky.
takze prosim o rady maminiek, co uz tym presli.
Dakujem
@evitka83 ja som to druhy raz nezazila, ale citala som, ze to moze dostat aj viackrat - hlavne, ked je oslabena imunita - co teraz ma, ked jej idu zuby..ale moze to byt aj nieco podobne, co este nedostalo nazov 🙂 infekcna by uz nemala byt..