Opakovaná šarlachová angína

marryp21
19. jan 2024

Dobry den, prosim stretli ste sa niekto s opakovanou sarlachovou anginou v kratkom case. Dcerka mala prve prejavy 19.12., mala atb Ospen 400 na 1 tyzden. Po nekomplikovanom priebehu dostala teplotu 31.12. a lekarka nasledne diagnostikovala recidivu infekcie, rovnaka liecba Ospen 400 na 2 tyzdne, po tyzdni po dobrati atb, ma opat zvysenu teplotu a biely jazyk. Predpokladam, ze opat dostane Ospen, ale zaujimalo by ma, ci sa niekto stretol s takym castym opakovim. Po dobrati atb jej robili kontrolne crp a vysetrenie krvi a vsetko mala v poriadku. Preto si neviem vysvetlit, ze sa ta infekcia vracia. Dakujem za postrehy.

pininka1
19. jan 2024

@marryp21 synovec mal trikrát po sebe

ibrunova
19. jan 2024

Môj syn mal okolo Vianoc a potom zase v máji.

sojorez
19. jan 2024

Ja ako dieta som mavala opakovane anginy, ktore vyustili do reumatickej horucky, bola som dlho preliecovana pendeponom/ penicilinove injekcie. Ster z mandli robili?

tibor79
19. jan 2024

@marryp21 náš mával opakovane. Dajte potom zistiť Aslo pre istotu.

marryp21
autor
19. jan 2024

@sojorez dakujem za info, prosim vas a teda ten pendepon pomohol? Ano robili, znepokojuje ma ta recidiva po dobrati atb i ked hodnota aslo bola nizka.

marryp21
autor
19. jan 2024

@tibor79 prosim vas ako ho preliecili? Ano hodnotu aslo mala nizku.

sojorez
19. jan 2024

@marryp21 U mna pendepon pomohol, preliecili ma. Ale tym dlhodobym uzivanim som ziskala alergiu na penicilin.

maryetta
19. jan 2024

Dnes to bola tema v damskom klube. Bola tam aj dr. Skus pozriet v archive 😉

marryp21
autor
19. jan 2024

@sojorez aky ste mali prosim vek? Ako dlho to trvalo? Mohli ste chodit do kolektivu? Dakujem

tibor79
19. jan 2024

@marryp21 užíval dookola Ospen. Jemu to ale nepomáhalo.

marryp21
autor
20. jan 2024

@tibor79 a co mu nakoniec pomohlo? Ma nejake nasledky? Dakujem

magde
20. jan 2024

Môj syn, 6 rokov, mal teraz v novembri decembri sarlachovu angínu presne takto ako píšete, 3 krát za sebou. Liečili ho augmentinom a ospenom. Antibiotiká dobral pred mesiacom, odvtedy sa našťastie angína nevrátila, ale zato dostal na lyžovačke kašeľ, ktorý ma už 4 týždne, inak je zdravý, všetko ma negatívne. Po tých 3 atb ma zníženú imunitu. Aslo mal v decembri 600, teraz pred týždňom už bolo len 200, pekne to ide dole. Aj tak som dosť nešťastná, je predškolák a už 2,5 mesiaca nebol v škôlke…. V utorok ideme na imunologiu, pevne verím, že mu dajú niečo, čo mu pomôže nechytiť každý vírus/baktériu, ktory ide okolo.

tibor79
20. jan 2024

@marryp21 výber mandlí. Následky zatiaľ nie, ale musel byť sledovaný na odborn.ambulanciach.Na kardio chodíme stále.

marryp21
autor
20. jan 2024

@magde ano rozumiem vam, dcerka ma 4 roky a ma slabsiu imunitu od narodenia, je sledovana na imunologii, no uz dlhsie mala dobry zdravotny stav, a teraz toto sa tiahne od decembra…minuly stvrtok mala hodnotu aslo 7, tak od pondelka isla do skolky a po 3 dnoch v skolke je choroba spat….dalsia vec je, ze obaja sme s muzom zamestnani, a nemam nikoho kto by ju strazil take dlhe obdobie….

sojorez
20. jan 2024

@marryp21 Prvy stupen, do skoly som chodila normalne. Samozrejme, ked som bola chora, tak doma. Kontrolovali mi Aslo, mandle mam dodnes.

elik81
26. jan 2024

Niekolko rokov dozadu sme si tym presli. Syn to mal 4 x po sebe, prvykrat sa mu to prejavilo ako sarlach, a potom 3x po mesiaci uz len ako sarlachova angina. Vzdy mal po prelieceni vyter negativny. Nakoniec mu nasadila imunologicka na 6 mesiacov v kuse atb (plus sme davali probiotika).
A este ma napadlo, skuste si pripadne urobit v rodine vytery. Citala som skusenost jednej starsej pani, ze jej vnucikovia mavali opakovane tieto sarlachove anginy, tak si cela rodina dala urobit kontrolny vyter a vysla z toho ona ako bezpriznakovy bacilonosic. Po jej prelieceni uz mali pokoj. 🤷‍♀️

ja1985
22. aug 2024

Ahojte... Je prosím sarlachova angína to isté ako sarlach?
Totižto, syn 8 ročný, dnes opäť nasadené atb penicilín, ma sarlach.. Naposledy mal 29.5 pozitívny ster... V priebehu roka a pol je to 4. Krát čo má sarlach a teda pozitívne stery.