Dobry den, prosim stretli ste sa niekto s opakovanou sarlachovou anginou v kratkom case. Dcerka mala prve prejavy 19.12., mala atb Ospen 400 na 1 tyzden. Po nekomplikovanom priebehu dostala teplotu 31.12. a lekarka nasledne diagnostikovala recidivu infekcie, rovnaka liecba Ospen 400 na 2 tyzdne, po tyzdni po dobrati atb, ma opat zvysenu teplotu a biely jazyk. Predpokladam, ze opat dostane Ospen, ale zaujimalo by ma, ci sa niekto stretol s takym castym opakovim. Po dobrati atb jej robili kontrolne crp a vysetrenie krvi a vsetko mala v poriadku. Preto si neviem vysvetlit, ze sa ta infekcia vracia. Dakujem za postrehy.
Môj syn mal okolo Vianoc a potom zase v máji.
Ja ako dieta som mavala opakovane anginy, ktore vyustili do reumatickej horucky, bola som dlho preliecovana pendeponom/ penicilinove injekcie. Ster z mandli robili?
Dnes to bola tema v damskom klube. Bola tam aj dr. Skus pozriet v archive 😉
Môj syn, 6 rokov, mal teraz v novembri decembri sarlachovu angínu presne takto ako píšete, 3 krát za sebou. Liečili ho augmentinom a ospenom. Antibiotiká dobral pred mesiacom, odvtedy sa našťastie angína nevrátila, ale zato dostal na lyžovačke kašeľ, ktorý ma už 4 týždne, inak je zdravý, všetko ma negatívne. Po tých 3 atb ma zníženú imunitu. Aslo mal v decembri 600, teraz pred týždňom už bolo len 200, pekne to ide dole. Aj tak som dosť nešťastná, je predškolák a už 2,5 mesiaca nebol v škôlke…. V utorok ideme na imunologiu, pevne verím, že mu dajú niečo, čo mu pomôže nechytiť každý vírus/baktériu, ktory ide okolo.
@magde ano rozumiem vam, dcerka ma 4 roky a ma slabsiu imunitu od narodenia, je sledovana na imunologii, no uz dlhsie mala dobry zdravotny stav, a teraz toto sa tiahne od decembra…minuly stvrtok mala hodnotu aslo 7, tak od pondelka isla do skolky a po 3 dnoch v skolke je choroba spat….dalsia vec je, ze obaja sme s muzom zamestnani, a nemam nikoho kto by ju strazil take dlhe obdobie….
Niekolko rokov dozadu sme si tym presli. Syn to mal 4 x po sebe, prvykrat sa mu to prejavilo ako sarlach, a potom 3x po mesiaci uz len ako sarlachova angina. Vzdy mal po prelieceni vyter negativny. Nakoniec mu nasadila imunologicka na 6 mesiacov v kuse atb (plus sme davali probiotika).
A este ma napadlo, skuste si pripadne urobit v rodine vytery. Citala som skusenost jednej starsej pani, ze jej vnucikovia mavali opakovane tieto sarlachove anginy, tak si cela rodina dala urobit kontrolny vyter a vysla z toho ona ako bezpriznakovy bacilonosic. Po jej prelieceni uz mali pokoj. 🤷♀️
Ahojte... Je prosím sarlachova angína to isté ako sarlach?
Totižto, syn 8 ročný, dnes opäť nasadené atb penicilín, ma sarlach.. Naposledy mal 29.5 pozitívny ster... V priebehu roka a pol je to 4. Krát čo má sarlach a teda pozitívne stery.
@marryp21 synovec mal trikrát po sebe