Opakovaná horúčka u 3 ročného chlapca. Prečo?

olik2009
26. jan 2013

Môj 3-ročný chlapec kašľal a mal aj teploty 40.5 u dochtorky dostal antibiotiká,2 dni bolo dobré už aj papal aj sa hral.Dnes zase polihuje a zase má teplotu 39,5 antibitiká užíva tak prečo zase tie horúčky 😢

lypka
26. jan 2013

my sme na tom tak isto len antibiotiká berieme už týždeň 😒

xenicka13
26. jan 2013

asi dala dr. nespravne atb

alecka
26. jan 2013

ja si myslim ze su 2 moznosti. podla mna ta pravdepodobnejsia je,ze sa pridal nejaky virus a preto na priebeh ochorenia nemaju vplyv atb,. ta 2 moznost je ze povodca ochorenia je rezistentny na atb a tie treba zmenit. my s tymto bojujeme od polovice decembra, moje deti na striedacku horuckuju, atb nezaberaju,.... mladsia hned ako jej zacne stupat teplota prestane prijmat akekolvek tekutiny- takze cez sviatky sme "dovolenkovali" aj v nemocke na infuzkach 😠 , skratka hroza a des. a po 3 tyzdnoch zase horucka ☹ ...... takze prajem pevne nervy, rychle klesnutie teplot a skore uzdravenie 😉

ita111
26. jan 2013

moj skromný názor,myslím si že imunita a obranyschopnosť sú už takééé,že ich treba prerábať,povedané po lopate....už nezaberajú ani najsilnejšie ATB to sme prežívali minulý rok....tam kde má chémia svoje hranice treba zvažovať niečo inééé....chválabobu od mája 2012 sme bez ATB a máme 4roky.Nič v zlom aj mne musela jedna dobrá duša otvoriť oči.Dakujem jej zo srdca úprimne.

jamika
26. jan 2013

ATB užíval len dva dni. Je tam veľmi veľa možností, prečo sa mu zvýšila teplota. Možno sa cítil dobre a presilil sa. Telo je po chorobe slabé(hlavne po takých vysokých horúčkach ako ste písali) a potrebuje hlavne ľahkú stravu, vela piť a jesť ovocie zeleninu. Ideálne zvýšiť prísun vitamínu C, hlavne pri horúčkach(viac krát denne). Nezabudnúť na probiotiká. Nedávať iné lieky a mlieko spolu s ATB. Ideálne 2 hod.odstup pred a po podaní ATB.
Každé ATB (v závislosti od typu) majú rôzny čas kedy sa prejavý účinok. Možno mu ešte teplota bude "skákať". Našim deťom sa zvýšila horúčka pri pozeraní rozprávky (aj ked neviem prečo) ale bolo to pravidlo🙂 aj keď to je niekedy lepšie akoby lietali po dome🙂
Pri horúčke mi nechceli piť čistú vodu ale veľmi mierne perlivá pramenitá voda im chutila aj mierne perlivá minerálka ale naozaj len mierne perlivá. Ked nič nefungovalo dala som do toho trošku pepsi len na zafarbenie a pilo sa.
Keby mu ešte niekoľko dní neklesali treba určite volať doktorke.
Lepšia je chladnejšia ako prekúrená miestnosť. Je dobré aspoň raz za deň ju riadne vyvetrať. Vlhké uteráky vždy pomohli k lepšiemu vykašlaniu. A zvýšené spanie-nezatekajú tak hlieny a lepšie sa mu dýcha.
Treba sledovať či sa nevysypal (či nereaguje na ATB alergicky)-vtedy ísť dr. alebo utekať na pohotovosť.
Dávať každú chvíľku po trochu piť. Prenasledovať s tekutinou🙂
Keď nevie fúkať tak vystriekavať nos morskou vodou a odsávať, nech stále nezatekajú do priedušiek a nerobia tam zápal. Aj vtedy ked už nevytekajú sami, treba fukať a odsávať, kým z toho nosa niečo vyjde🙂
Nekúpať sa ale rýchlo osprchovať.
Kým sú teploty nechodiť von. A ešte raz vit C je veľmi doležitý. Ja kupujem v DM prášok v kelímku-čistý vitamín C bez pridavkov a farbív (kyselina Askorbová=vitamínC) Je tam k tomu odmerka. Zamiešam ho do trošky medu a dám zapiť -chutí to ako fantastický cukrík. My na tomto "Cečku" prejdeme skoro všetky choroby bez ATB. Dovtedy sme sa ich napapali🙂
Dúfam že som aspoň trochu pomohla.Pa

ludkazh
27. jan 2013

moja mala mala horucky, sopliky, kasel...dr.dala atb.....horucky prestali na siesty den..dva dni bola bez horucok...aj lieky dobrala..hned nato zase horucky, kasel, sopliky....boli sme na krcnom...brali jej vyter...teraz cakam do zajtra ake budu vysledky.....nedala nam druhykrat lieky len na vykasliavanie...dnes konecne teplota nie je po piatich dnoch....prvykrat sme mali crp 10 a na druhykrat 5.....už som z toho aj ja zufala, pretoze skoro dva tyždne mala teploty.....